![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
render
3d max de renderladığım resimi photoshop da düzenleyerek çıktısını alıyorum ancak oldukça bulanık çıkıyor.Yazıcım hp 1125 c.çok kötü değil ama sanki render daki yaptığım bir eksiklik yüzünden bu şekilde bir çıktıya neden olduğumu düşünüyorum.Çıktılarımı nasıl daha net yapabilirim?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Eskişehir
Mimar
![]() |
Max de almış olduğun renderları BMP, TIFF gibi sıkıştırmasız formatlarda kaydetmelisin. Eğer Jpeg gibi bir format seçersen kayıt sırasında birbirine yakın renk kodundaki pixeller yan yanaysa, bunlar senin belirleyeceğin kalite oranına göre birleşerek dosya boyutunu küçültürler. Keskin renk geçişlerinde böyle bir birleşme olmadığından resmin görülür kontrasında farkedilebilir bir azalma olmaz. Ancak bu resim herhangi bir resim düzenleme programında değiştirilip her kaydedilişinde bu sıkıştırma işleminden dolayı kalite düşer ve bu farkedilmeye başlar. Resim yaklaştırıldığında özellikle açık renkli alanlarda lekelenmeler görülür. Bu da resmin çıktılarında sorun çıkarır. Bu yüzden arşivlemede küçük dosya boyutu için renderı sıkıştırmasız bir formatta kaydedip diğer programlarda yapılması gereken düzenlemeler ve baskı işlemleri bittikten sonra Jpege dönüştürmek gerekir...
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Zaten bende tiff olarak kaydedioyrum ama yinede o bulanıklık gitmiyor..! Renderla ya da material kısmında mı eksikliğim var bilmiyorum!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Eğer "Direkt" TIFF dosyası olarak Photoshop içerisinde açıyorsan ve üzerinde çalışıp basıyorsan sorun olmaması lazım.... Ancak, "NEW" komutu ile boş bir PSD dosyası açarak içerisine resim çağırıyorsan o zaman "NEW" komutu ile açtığın boş dosyanın DPI değerini yüksek tutmalısın... Sanırım sorun bundan kaynaklanıyor olabilir...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
![]() |
merhaba RAA,
oncelikle max deki render options penceresinden anti-alias kutucugu onayli mi ona bak bence, sayet onaylanmis ise out put dosya formati olarak ben tga yi tavsiye edecegim. Tga hem alpha kanalini sakliyor hem tiff deki baski kalitesini yakaliyor hem de tiff den cok daha az yer kapliyor.. Tabi en onemlisi kaca kac cozunurlukte cikti aldigin. Bunu belirtirsen sorun daha netlesir. Cozunurluk cok onemli. Bak su da olabilir, printerin default ayarlarinda baski kaliten low yada draft olabilir.(belki dikkatinden kacmistir, arada bir basima gelmiyor degil.) simdilik benim aklima gelenler bunlar, umarim yardimci olabilmisimdir. saygilar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|