![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
3d viz-3d max tercihi??
Selam tüm arkadaşlara
Autodesk Viz-4 ile 3d Stüdio max 6.0 arasında satın almak isteniz tercihiniz hangi programdan yana kullanırdınız? 3d viz r-3 için İtü de kursa gitmiştim ama o zamandan bu zamana bir çalışma yapmadım çalıştığım iş yerinde de şimdiye kadar 3 boyutlu bir çalışma yapmadık.Giydirme cepheler, Bina dış kabuğu-yapı fiziği,güneş kontrolüyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. şimdi güneş durum analizleri için bilgisayardan faydalanmak istiyoruz.(3d vizde böyle bir şey vardı hatırlıyorum) Autocad lt2002 kullanıyoruz.sizce tercihim ne olmalı, fiyat konusunda 2250 EU viz, 3950 EU max 6.0 fiyatı var. Sayısal grafik Architectural desktop 2004 ü önerdi viz render varmış içinde o da Autocad lt 2002iyi 3500 Eu ya upgrade edebilirlermiş.eğer bu programları kullanan arkadaşlar varsa seçimde yardımcı ve içerikleriyle ilgili yardımcı olabilirlerse sevinirim.Üstadlardan özellikle ricam ![]() Seçimden snrada sorularla başınız ağrıtıcam idare edin gari ![]() Selamlar...
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
MAX ve VIZ yazılımları zaten hangi sektör için üretilmiş olduklarını kendi içlerinde yeterince kesin olarak tanımladıklarından bu soru bana biraz sacma geldi.
Yine de kısaca anlatırsak: MAX (maya, lightwave, xsi gibi) üst düzey bir modelleme ve animasyon yazılımıdır. Character studio gibi eklentilerle özelleştirilerek karakter animasyonu, yüzlerce diğer eklenti ile zenginleştirilerek parcacık sistemi animasyonları, gercek zamanlı fizik simulasyonları gibi uygulamalarda kullanılmak üzere üretilmiştir. Bunlara ek olarak broadcast kalitesinde render üretebilir ve bunlar üzerine "video post processing effects" ekleyebilir. Ayrıca MAX Script özelliği ile programlanabilir bir program haline de gelmiştir. bu sebeple biraz maliyeti yüksektir. VIZ ise daha cok mimari uygulamalar için özelleşmiş, basitleştirilmiş, MAX e nazaran gücü azaltılmış programlanabilme üzelliğini yitirmiş bir yazılımdır. Bu sayede de oldukca ucuz sayılabilir. BU acıklamalar sanırım yeterlidir. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|