![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba :) calismalarim
merhaba
![]() bu benim forumda ilk mesajim. 3d'ye mayis ayinda basladim. basladigimdan beri de dunyam bu oldu. modelleme konusunda coook eksigim var, basladigimdan beri en cok isik calistim. size bazi calismalarimi yollamak istiyorum. yolladigim calismalarin tasarimlarinin bir kismi baska baska mimarlara ait. soylemek istedigim, 3d yonunden elestirilerinizi bekliyorum. gerci soylemeye gerek yok-forumun adi da rendering aslinda ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
ikinci bir goruntu
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
ışık çalıştığına deymiş. çalışmalar güzel görünüyor en azından mayısta başlayan birisi için mükemmel denebilir. bilen birisinden yardım aldınızmı?
ilk çalışmalarınıza göre gelişme iyi. ![]() (ikinci resimdeki duvarı ve kaplamasını anlamadım neden öyle duruyor.) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba
![]() yorum icin cok tesekkurler ben de artik grupta, kimsenin pek mesaj yazmadigini dusunmeye baslamis ve uzulmustum.ben kimseden yardim almadim. sadece yaptigim calismalari forumlara, newsgroup'lara gonderdim ve de yorumlar dogrultusunda calistim. onun haricinde baslangicta nezih kanbur'un kitabindan calismistim. bir de netten bulabildigim kadar bol tutorial. ama en cok deneme-kurcalama yontemi... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ziyaretçi
|
Benim pek 3D'lerle ilgili bilgim yok, bunu her yorum yaptığım yerde de yazıyorum zaten. Ben sadece dşardan bir göz olarak beni rahatsız eden yerleri yazıyorum bu durumlarda.
2. görüntüde duvardaki ekranın yansıması cama vurmuş ama ortadaki uzun sehpanın yansıması görünmüyor, sanki onu da görmemiz gerekmez mi? Her 2 görüntüde de beni rahatsız eden birşeyler var ama tam açıklayamıyorum, belki çok gerçekçi gibi görünmüyor, bilmiyorum. Pencerelerde perde, masalarda örtü, vb şeylerin olmaması buna etken olabilir. Bir de şu konu var ki, sana hemen cevap verilmemiş olması, yorum yapılmamış olmasına üzülme, merak etme burayı devamlı takip edenler bilir, bazı konular aylar sonra bile gündeme gelebiliyor. Bu kimsenin kâle almaması demek değil sadece zamansızlık olabilir. Hem zaten sadece 2 gün önce yollamışsın, bu kadar sabırsız olma ![]() |
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
..
Öncelikle turist'in dediğine katılmıyorum. Bir mekanın gerçeğe uygun olması olması için masada örtü, pencerede perde olmasına gerek yoktur. Bu gereklilik sanal ortam için değil gerçek ortamın kendisinden kaynaklanır. Ben de bu çalışmaya baktığımda pencerelerde perde değil de gizli bir jaluzinin olduğunu düşünüyorum mesela. Bu şekilde yorum doğru değil.
Eksik olan bir iki şey var. İlk önce çalışmanın üzeri sanki ağır bir bulut kaplanmış gibi. Böylesine geniş pencerelerden daha kuvvetli bir güneş ışığı almalıydın. Birinci resimde kamera açısı biraz dar olmuş. Yukarıdan aşağı doğru bakmışsın. Biraz geri giderek göz hizasında düz bakmayı dene. Gölgeler biraz garip. Salonun birbirine dik iki duvarı arasında kontrast yakalaman gerekir. Dışardaki ağaçları daha geriye koysaydın teras daha iyi anlaşılırdı. İkinci resim ilkine göre daha iyi olmuş. Daha kuvvetli ışıklar kullanman gerekir. Masaya isteyen istediğini koyabilir ama render'ı daha cazibeli olması için cam bir vazoyu tercih edebilirdin. Böyle ufak ayrıntılar önemlidir. Son olarak duvarların rengi olmamış. Photoshop'ta kontrastı ile oyna biraz |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben hit sayisindan bir suru insanin baktigini ama yorum yazmadigini gordum de ondan uzulmustum.
neyse ![]() oncelikle yorumlar icin tesekkurler. perde yok cunku evsahibi istemiyor. ortu icin de ayni seyi soyleyebilirim. pencereler ile ilgili gizli jaluzi saptaman cok dogru... aslinda pencerelerde opacity 15 filan. yani tam seffaf degil. bunu aslinda disarisi cok baskin gozuktugu icin yapmistim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
hosgeldin
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dış mekan model mi?
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
ı-ıh belli ki resim.
ve hep aynı ağaç aynı meyveler biraz o kötü duruyor. Önce yapan da farkında sanırım demiştim ama siz sorunca söyliyim dedim. O dışarıdaki maplar gerçekliği çok öldürüyor ne yazık. Ama yine de oldukça iyi çalışmalar
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
selamlar giraffe,
Daha önce su benim malum sınav işine kafa yordugum için çalışmalarını görmeme ragmen yorum yapamamıstım. Sen cok hızlı geliştirmişsin. genelde iyi görünüyor. Işıklara cok calıstıgın da belli ancak gözü rahatsız eden bazı şeyler var. Sehpanın bacaklarında ve vazoda oldugu gibi garip gölgeler mesela. Aniden ortaya cıkan cok karanlık yüzeyler gibi. Sanırım ışıkları yerleştirdigin yerler ile ilgili. Bu ters golgeler yuzunden biraz yapay görünüyor. İstersen bu işin max dosyasını bana bi maille ben bi boş vaktimde bakayım. neden böle oldugunu merak ettim. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba giraffe,
Mayista baslayan birisi icin muthis yol kattetmissin. Tebrik ediyorum. İsik konusuna gelince bence sahnede isik kaynaginin belirsiz olusu seni zor durumda birakiyor. Ne tavanda ne de yerde pek bir isik kaynagi gorunmuyor. Sahne ile ilgili bir isik senaryosu olusturmalisin bence. Sahne gun isigi ile aydinlaniyor, sahne armaturlerle aydinlaniyor yada her ikisi ile de aydinlaniyor gibi. Yani mekanin gunun hangi saatinde oldugunu tespit etmelisin.Genelde freelance islerde musteri isik kaynagi yeri armatur secimi gibi sahnenin gercekciligi acisindan cok onemli olan detaylari atlayabiliyor. Tv dolabina baktigin imajda dolabin solundaki bir ayakli abajur mu? Sayet oyle ise onu kullanabilirsin bence. İsik kaynaklarini ve isik senaryonu belirlemen, tavanin neden bu kadar aydinlik oldugunu yada golgelerin neden bu denli koyu oldugunu sorgulayabilmeni saglayabilir. Bunun disinda bir an evvel eger sahip degilsen kendine bir matlib olusturmani oneriyorum. Boylelikle malzeme konusunda da ilerledikce bunlari eskilerin uzerine kaydedip malzeme konusunda da kendini gelistirebilirsin. Umarim yardimci olabilmisimdir. Mayista baslayan birisi icin calisma gercekten bir harika. Benim isik ve malzeme olayini kafaya takmam ilk bir bucuk yildan sonra olmustu. Basarilarinin devamini diliyorum. Calismalarinin bekliyorum. saygilar |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
oncelikle tum yorumlar icin tesekkur ederim
![]() disarisi gercekten de yapay gozukuyor-onu tekrar ele almaliyim. cetin: sana max dosyasini yollayacagim. fakat neden oyle oldugunu biliyorum sanirim. ben sehpada aluminum eloxal gibi bir malzeme yapmaya calistim ama bir turlu reflection'lari blur etmeyi beceremedim. raytrace ayarlarindaki blur, defoucus vs istedigim sonucu vermedi. bunun uzerine ben de blur elde edebilmek icin bump map kullandim. venom: vok tesekkur ederim. soylediklerini dikkate alacagim ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|