Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık ve Bilişim > Mimari Görselleştirme

Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 22-10-2003, 22:40   #1
Forum Üyesi

rocktuel'in Avatar'ı

rocktuel is on a distinguished road
31 Ekim 2003 Cuma ANKARA Buluşması

Sevgili Arkadaşımız Çetin Tüker 31 Ekim Cuma günü Ankara'ya geliyor... Bu vesile ile geniş katılımlı bir "Toplantı" düzenleyelim diyorum.. Detaylar ve katılması beklenen kişilerin listesi aşağıda... Listede yer almayan arkadaşlar da tabiki katılabilirler.. Kapımız 3D konusu ile ilgilenen herkese açık... Mekan bir lokal olacağı için ücretler öğrenci kesesine de uygundur

Tarih: 31.10.2003
Yer: Mimarlar Odası Ankara Şubesi Lokali (ODA)
Saat: 19:00
Adres: Konur sokak DOST Kitabevi'nin olduğu bina...

Katılması beklenenler:

-Çetin TÜKER
-Bozkurt HOCA
-Mengler
-SHAH
-Hüseyinoz
-Rocktuel (Özgür ÇELİK)
-Orhan İzmirlier (Davet edilecek...Büyük ihtimalle katılır...)
-Refik Toksöz Hoca (Davet edilecek...Büyük ihtimalle katılır...)
-Ice
-Gümrah (Davet edilecek...Büyük ihtimalle katılır...)
ve diğerleri
rocktuel offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-10-2003, 22:17   #2
Forum Üyesi

rocktuel'in Avatar'ı

Aloooooo.... Ses verin....
Eski 25-10-2003, 00:34   #3
Forum Üyesi

huseyinoz'in Avatar'ı

huseyinoz is on a distinguished road
ses bir ki.. ses sess test

he he buradayız. gelecez herhal. daha cumaya çok var. ondandır
huseyinoz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-10-2003, 03:24   #4
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Çetin Tüker is on a distinguished road
ben geliyorum
Çetin Tüker offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-10-2003, 10:45   #5
Forum Üyesi

rocktuel'in Avatar'ı

Sıkıysa gelme
Eski 27-10-2003, 10:59   #6
Forum Üyesi

mengler is on a distinguished road
Wink

Huseyinoz..

Ahh huseyinoz ahh..İşini iyi yapmıyorsun..Sen değilmisin bu topicleri açmadan önce her arkadaşla konuşup yer ve zaman bilgisi alan ve bu bilgiler doğrulutusunda buluşma topickini tüm forumlarda yayınlayan ceo..Arabanın 4 tekerinden biri..Toplantı sahibi...

Neredeeee?

Bak işini iyi yapmadığını düşünen arkadaşlar varki topic açmışlar. Bir daha olmasın Hüseyinoz...Birde mekan falan da değişmiş...Sende bizi hep aynı yerde topluyorsun yahu....Olmuyor olmuyor Huseyinoz...

Ohhh Sayın TÜKER' de geliyor demek..Güzel..

Sayın Tüker, sizin gelmeniz vesilesiyle düzenlenen toplantıya kesinlikle gelmeniz gerekir zaten...Topic sahibi size atıfta bulunduğu bu toplantıda sizin kaçışınız yok zaten...

Bu toplantı 5 sefer düzenlendi kimsenin gelmesi vesilesiyle birleşmemişti...İyi oldu bu...Zaten birleşmek için bahane arıyorduk yaa....Bundan sonra zatlar şerefine toplantılar yapalım

Hüseyinoz bari diğer forumlara sen aç..Oralarda da işini yapmadığını düşünenler çıkabilir..
mengler offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-10-2003, 11:04   #7
Forum Üyesi

rocktuel'in Avatar'ı

Ben diyorum ki, Çetin TÜKER toplantıya geldiğinde, hepimizin adına MENGLER ellerinde çiçeklerle karşılasın ve HOŞGELDİNİZ desin.. Muhahhhahahhahahhahahhahhaaaaaa
Eski 27-10-2003, 12:04   #8
Forum Üyesi

mengler is on a distinguished road
ACTION

Hocam benim daha iyi bir fikrim var...Senin bu konuda benden ve diğer tipleri tanıdığım kadarıyla deneyimli olduğun bilgin olduğu belli..Sayın TÜKER geldiği zaman halı uzatma, çiçek ve bilinum bu tür işleri siz tertip etseniz ve uygulasanız...

Bizim adımıza iyi olmazmı? Sizin söylediğinize göre hepimizin Sayın TÜKER' e iyiki geldin demesi gerekiyor gibi bir misyonumuz var demek...O misyonumuzu sizin sayenizde gerçekleştirelim diyorum...Nede olsa Sayın TÜKER' i tanıyan en yüksek tipsiniz...Bu işlerde de iyi hesap yaparsınız gibi geliyor bana...

Bu arada da Sayın TÜKER' de üzerine alınmasın bu sadece topik sahibi ile ters / ders muhabbeti..

GO ROLL OVER

Birde bazı anlamlar hakkında da yazmak istemekteyim..Mu ha ha ha tescillidir...ve Bozkurt Hoca değil graf..Adamımız adıyla anılmak istese graf yazmazdı.Bozkurt hoca derdi..Gerçi bu bana düşmez ama forum kuralları var ona aykırı yahu.İşte bu forumda bulunan bana burası düşer..Biliyorsun bunlar önemli roctuel..Yanlışmıyım?

Ek olarak Dost kitapevi ama küçük olan ..Millet büyük dostta gitmesin...Bilmeyen olabilir.Gelmek isteyenler yanlış yerlerde bulunmasın...Konur yazılmış ama millet direkt olarak biliçaltı büyük dostta gidebilir...

Birde böyle bir topic açmak için (isimleri altta beliryeyip) sorumluluk alabilmek için bu toplantılara belli bir düzeyde katılmış, toplantının başından beri olan biri olmak gerekmezmi? Hele ki bu işleri rutin yapan bir ceo var iken..Bilmiyorum? O çağırır ve buluşma gerçekleşir..Diğer husus ise hikayedir. Bu sade ve öz kuraldır. Ceo size topic aç demediği sürece topic açılmamalı..Çünkü ceo zaten bu işi yapacaktır..Yanlışmıyım?İsimler yazılmasaydı herzaman düzenlenen toplantıya katılanlar yada bu toplantı bahsi geçmeseydi ayrı bir toplantı olarak lanse edilseydi okey ama bu şekil şık değil...

TOPİC & GENEL ÖRF TOPLANTI ADET KURALLARI MADDE 2 ---

STOP
-------------------------------------------------------------------------------
Neyse ben işleri sıyırırsam inşallah geleceğim...

EVET...

BUKA...

MU HA HA HA (c) 2003-mengler

ve 'Muhahhhahahhahahhahahhahhaaaaaa' değil ... MU HA HA HA HA... şeklinde yazılır...

MU HA HA HA...
mengler offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-10-2003, 14:11   #9
Forum Üyesi

shah is on a distinguished road
Sayın Rocktuel;

Ankara 3d toplantılarının yer ve zaman bilgisini verme yani organizasyonu için görevlendirilmiş arkadaşlarımız var ve özellikle yeni katılımları artırmak ve buluşmaları engellememek için aynı yer ve zamanda 2 haftada bir şeklinde bir standart oluşturulmuştur. Sanırım toplantılarımıza henüz bir defa katıldığınız için bilginiz bulunmamakta. Bu nedenle de sizin bu tarz yaklaşımınızı yadırgadım doğrusu, keşke birkaç gün daha bekleyip bizim duyurumuzu beklemeninizin ardından sayın Tüker'inde toplantımıza iştigal edeceğini belirtme şeklinde yaklaşıp , mevcut toplantılarımıza ilgiyi artırmayı tercih etseydiniz. Fakat böyle ayrı bir şekilde ve kişiye özel bir toplantı olarak lanse edilmesi, aylardır süren buluşmalarımıza yıpratıcı bir etmendir...

Ben bu toplantıyı ayrı bir toplantı olarak kabul ediyorum ve her iki haftada bir bizim yerimizde toplantı olacağını bekleyen insanlar olabileceği için üzülerek katılamayacağımı belirtmek zorundayım, çünkü aynı gün ve aynı saatte başka toplantımız var...

Bu durumu yanlış anlamamanızı umar ve alçakgönüllülük edip toplantımıza katılmanızı ümit ederim...

saygılar...
shah offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-10-2003, 16:29   #10
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Çetin Tüker is on a distinguished road
kavga etmiin 2 kelime muhabbet etcez. ben aynı anda 2 yerde birden olamam.
Çetin Tüker offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-10-2003, 20:32   #11
Forum Üyesi

rocktuel'in Avatar'ı

Bu ayrı bir toplantıdır...
Şık olsun veya olmasın bir çağrıdır...
Ayrıca toplantı tertip komisyonu (hatta CEO'su) olması komiğime gitti...
Toplantının nerede yapıldığı ve kimin çağrı yaptığı mühim midir?
Bence şekil, şıklık vs. kavramlar üzerinde durmak yerine adam gibi bir sohbetin olmasını sağlayalım.. İsteyen katılır... İstemeyen ve o anda başka yerde bulunması gerekenlere hiç bir şey diyemem... Olayı bu hale getirmenizi de inanın şaşırarak izliyorum.... Çiçekle karşılama olayını ÇETİN TÜKER'e özel ihtimam olarak algılamamanızı, olayın Mengler-Çetin TÜKER muhabbetine eğlenceli bir gönderme olarak algılanmasını beklerdim... Olmadı...
Sonuç:
1- Yer önemli değil...
2- Kimin çağrı yaptığı önemli değil...
3- 3D Modelleme Animasyon konuşmak istedikten sonra her yer birdir...
Saygılarımla...
Eski 27-10-2003, 20:35   #12
Forum Üyesi

rocktuel'in Avatar'ı

Aslında yazacak çok şey var da, sanırım yüzyüze konuşmak daha sağlıklı olacak....
Eski 28-10-2003, 00:27   #13
Forum Üyesi

huseyinoz'in Avatar'ı

huseyinoz is on a distinguished road
olayın böyle bir hal alacağını tahmin etmiştim.

sayın rocktuel, bu toplantılar yaklaşık iki buçuk aydır eksiksiz iki haftada bir yapılmaktadır ve her 3d foruma bir topic açılarak katılım arttırılmaya çalışılmaktadır.

bu toplantı sadece bu işte kariyeri olanlar için değil bu işe yeni başlayan kişileri de kapsayarak ancak 9 mevcuda ulaşılmıştır.
bu mevcudu yakalamaktaki en büyük etken, eş zamanlı, belli bir günde duyurulması ve aynı mekan ve saatte yapılarak ciddi ve rutin bir toplantı haline getirilmesi ile mümkün olmuştur.
bir çok arkadaşımızın (şimdiye kadar katılan veya katılmayan) aynı mekanı düşünerek bu yeni toplantıya katılamama olasılığı vardır.

Kaldı ki böyle bir toplantı düzenlenmeden önce bu toplantı organizasyonunda baştan beri bulunan herkes telefon ve özel maillerle haberleşerek yer, zaman bilgisine ortak karar verilmektedir. ve görevlendirilen bir kişi tüm 3d topiclere buluşma bilgisini yazmaktadır.

tabi ki organizasyon kimsenin tekelinde değildir. toplantıya bir defa katılmanız nedeniyle bu şekilde bilgi verilmediği için sanırım bir problem oluştu. hata birazda bizden kaynaklanıyor. o yüzden açılan bu topiğin bir karışıklığa neden olması olasıydı.

Alıntı: //Ayrıca toplantı tertip komisyonu (hatta CEO'su) olması komiğime gitti...//
aslında böyle birisi yok ama bu her 15 günde rutin katılan kişilerden birisinin ortak kararla tayin edilmesi gibi bir şey. (karışıklığı önlemek için)

sayın Çetin Türker'in bu rutin toplantıya katılması, toplantıda mevcudun artması ve amacımız için mutluluk verici. 3d ye 15 gün önce başlayan birisinin iştirak etmesi de nasıl aynı şekilde mutluluk verici ise.

söylemeden edemicem daha önce haberini aldığım gibi bir ropörtaj yapılma olasılığıda vardı. ( bir yazı için katılanlarla) bu toplantıların selameti açısından çok iyi bir durum.

vesselam olayın bir polemiğe dönüşmeden ve geç kalınmadan çözülmesi gerekmektedir. bu ayrı bir toplantıdır deniliyorsa söylenecek bir şey yok. ama toplantıların selameti için bir an önce karışıklığı önleyerek bir karar vermek gerekir.

önerim olay büyüyüp bölünme olmadan rutin şeklinde aynı mekanda yapılması ve gerekirse ortak bir kararla buluşmadan sonra (istenilirse) değiştirilmesi.

Yazılanları kimse kişisel olarak almasın lütfen. Olayın bir an önce çözülmesi lazım ki diğer forumlarda bilgilendirilsin.
huseyinoz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-10-2003, 01:27   #14
Forum Üyesi

rocktuel'in Avatar'ı

1) Bu ayrı bir toplantıdır...
2) Ayarladığımız yerde içecek ve yiyecek çeşidi fazladır. (Delfin'de bu konuda sıkıntı duymuşdum açıkçası)
3) Herkes davetlidir... Gelenlere hoşgeldiniz deriz...
4) Alternatif değil bu toplantı.. Sadece özel bir toplantı...
5) Daha fazla konuşmaya ben de ihtiyaç duymuyorum....
Eski 28-10-2003, 03:45   #15
Forum Üyesi

Graf is on a distinguished road
Bir nehirin kıyısında oturan 20 kişi huzur içinde nehri seyredemez.

Kimin olduğunu şimdi hatırlayamadığım bu sözün hayatın her alanında karşılık bulması beni eskiden çok şaşırtırdı, ama artık pek şaşırtmıyor. Yaş ilerledi, saçlardan sonra sakalları da sardı beyazlar ya ondan olacak. Bu sözün atasözlerimizdeki karşılığı da hayli eylencelidir; hani bilirsiniz, nerede çokluk diye başlar...

Herneyse konumuza dönelim. Sanıyorum sevgili Rocktuel kardeşimin biraz aceleci davranması, bu toplantıların mimarisinde temel taşları koyan arkadaşlarımı biraz huzursuz etti. Onlara katılmamak benim açımdan da pek mümkün görünmüyor. Çünkü ilk toplantıları nerede yapalım, nasıl yapalım, kimler gelecek türünde yapılan fikir alışverişlerini hatırlıyorum da, bu tepkiyi normal karşılamamak elde değil.

Herşeyden önce demokratik bir tavır söz konusuydu bu toplantılarda. Hangi gün, saat kaçta, nerede olacağı ortak eğilimler sayesinde oturtulmuştu. Birisi ortaya bir mesaj atar, diğerleriyle mailleşir, herkes aynı fikirde kavilleşir (uyak yaptım, dikkatinizi çekerim) konsensüs oluşturulur öyle bir sonuca ulaşılırdı. Sanırım Rocktuel arkadaşın biraz acelece verdiği karar, biraz direktif, biraz da gelen gelirsel yollu tadlar taşıması, bu toplantıların mucit mimarları açısından biraz manidar karşılanmasına yol açmıştır. Normaldir. Sanırım diğerlerinin fikirerinin alınması gerekliliği kaidesi zorlanmış oldu.

Ayrıca biraz da bizdeki o salaş mekana olan tuhaf düşkünlüğü anlamak gerekir sanıyorum. O uygunsuz mekan aslında 3D Ankara toplantıları için ev sahipliği mertebesine bizim tarafımızdan teklifsizce oturtuldu. Düşününce o mekanın dokusundaki salaşlık, pırıl pırıl mekanlara göre bence daha çekici gelmektedir. Her tarafı texture olan bu mekan, tahtası, döşeme taş duvar kaplaması, kahvehane ile kır kahvesi arası masalarıyla, belki de hiç pürüzü olmayan kaplamalarla mimari render alan mimar arkadaşlarımıza göre, ceplerinde fotoğraf makinalarıyla dolaşan ve nerede hayattan bir doku bulsam da çekip texture yapsam diyen, bir oda yapacağı zaman dümdüz beyaz cillop duvar yerine sıvası kalkmış kir pas içindeki duvar yapmayı şehvetle tercih eden bizlere daha bir tercih edilesi olmuştur, ne bileyim. (acımasızca saptama yaparım, tespitin suyunu çıkardığım da görülmüştür bazen)

Aslında mekan tabiki bahane, keyifli muhabbet bizi bir araya getirmekte, bu yüzden de mekan hiç önemsenmemekte, hatta ilk oturulan yer vatan bellenerek bir kedi evcimenliğiyle ve ninja kaplumbağa gayretkeşliğiyle dönüp dolaşıp aynı mekan tercih edilmektedir. Bir gün bile yeni bir mekan önerilmemiş, masaya çöküldüğü andan kalkıldığı ana kadar yapılan kesintisiz geyiğin verdiği zevkle, alınan keyifin mekan bağımsız olduğu sessiz bir kabul görmüş, kimsenin aklına yahu şu mekanı değiştirsek demek gelmemiştir. Sanıyorum oluşan tepkinin kaynaklarından biri de, bizde tuhaf bir sadakat hissi geliştirmiş bu mekanın sorgusuz sualsiz değiştirilmesi olmuştur. Yani mesele biraz da teklifsiz ve tartışmasız asılan buluşma tabelasından kaynaklanıyor gibi.

Bu toplantılar, herşeyden önce geyik yapma kökenli bir oluşumdur. Ve geyiğin kralı, geyiğin elemanlarınca tamamen fikir birliği oluşturulmasından geçer. Yoksa Kızılayda yürürken gözüme çarpan bir duvara asılmış herhangi bir toplantı afişinden ne farkı kalır? Demokrasi yine de elimizdeki en iyi seçenektir, tüm zaaflarına rağmen...

Bir saptama adamı olma vasfımın beni dürtüklemesi sonucunda lafı dolandırıp içinden çkılmaz tespit yumakları oluşturmadan durumu toparlamak adına bir sadede ulaşmam gerekliliğinin ben de farkındayım, affınıza sığınarak şimdi toparlıyorum...

Rocktuel arkadaşımın iyi niyetinden şüphe etmeyişimin verdiği rahatlıkla, sadece biraz aceleci davranarak diğerlerinin fikrini almadan, bu toplantıları zaten hep düzenliyormuş tipinde gösterdiği eğilimi onun organizasyonel kişilik tipinden kaynaklandığını da düşünürek hoş görmeyi (kibir olarak algılanmayacağından emin olarak) tercih ediyorum. Diğer arkadaşlara da şiddetle öneriyorum (bakın şiddet kullanırım da demek olabilir bu, dikkatinizi çekerim) Gelin canlar birlik olalım diyorum.

Ayrıca Çetin Tüker arkadaşımızın Ankaraya gelişi de arada kaynamasın. Sevdiğim bu kişiyle en son 5-6 yıl önce görüşmüş ve bu süre içinde konuşacak, söyleşecek çok şeyin birikmiş olması da bu toplantının düzenlenişindeki özensizlik tarafını hafifletici unsur olarak kabul edilmesini ve bu toplantının Çetin'in gelişine denk bir zamana uygunluğunun sağlanması yönünde zaten oluşacak fikir birliğini hatırlatarak arkadaşlarıma sakin ve serin olmalarını tavsiye ediyorum. Çetin'le hayli yararlı muhabbetler kurulacağını, ve bu toplantının içeriğinin oldukça faydalı olacağını düşünüyorum.

Sonuca gelirsek, bu toplantının düzenlenişindeki kısmi hataları bu sefere mahsus olarak hoş görmeyi öneriyorum arkadaşlarıma. Ayrıca gördüğüm kadarıyla Rocktüel arkadaşımın da, açıklamaya çalıştığım sebepleri, oluşan tepkinin nedenlerini anlamak yönünde algılayacak yaşa, olgunluğa ve kiloya sahip bir arkadaşımız olduğunu da biliyorum. Bu nedenle coşkun arkadaşlarıma önerim; bu seferliğine bu organizasyonu belirlenmiş olan yer ve zamanda firesiz katılımla gerçekleştirelim. Yok inadım inat diyen olursa da onlara karşı şiddet kullanmaktan çekinmeyeceğimi şuracıkta belirtirim, ona göre

En son Graf tarafından düzenlendi : 28-10-2003 04:05
Graf offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları