![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
render
Merhaba.3d max de herhangi bir objeye checker kullandığımda derz boşluklarının belirgin olmasını istiyorum ancak nasıl yapılacağını bilmiyorum..Yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
bende ona benzer bisey üzerinde calisiyorum su anda pek saglikli bir sonuc elde edebilmis degilim simdilik.
ama eger zamanin varsa maxin tutorials larina bak... belki bump yada, displacementle elde edebilirsin... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
bilmiyorum böle biseymi istedigin...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
![]() |
evet kesinlikle
Evet kesinlikle.Derz boşluklarını görebilmekdi.Nasıl yaptığınızı anlatırmısınız?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Meraba,
Daha önce zemin kaplamasi olarak (photoshop yada baska bir programla) hazirladigin resmi objenin üzerine atiyosun( difuse üzerine bitmap seceneginden) tabi malzeme icin en basta reflection opsionunu cesen iyi olur. sonra map seceneklerinden xyz düzleminde atamasi icin gerekli ayrlari yapiyosun. sonra ayni malzemenin üzerine bump olarak ayni resmin negatif map ini atiyosun. böylese reflectionlar derzlere baglantili olarak degisiyo.yanliz tabi burda önemli olan resimdeki derzlerinde nekadar net oldugu... tabi bir yolda difusela yapmaktir benim ugrastigimda o belki biri osekilde anlatirsa bende ögrenmis olurum... kolay gelsin... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|