![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
korsan oda
![]() Foruma yeni katıldım ve daha önceki topiclerde wire gönderilmesi ve bilgi olması için ağır eleştiriler olmuş. Bu yüzden birde wire render ettim. 3DSMAX 5.1 , Brazil render , tek ışık , 641 object , 1.075.000 face Yorumlarınızı bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Bence genel olarak hoş olmuş. bu imajı daha önce de bi yerlerde görmüştüm. O zaman da begenmiştim. Gorunuse bakılırsa yakında hava bozacak galiba. Son güneş ışınları geliyor.
daha az poligonla da aynı sonuç alınabilirmiş. mesela sandıgın üzerinde o kadar sık doku gereksiz gibi gorunuyor. Hadi duvarları falan kabul edebilirim. ama penceredeki demirler, sandalye ve masa kenarları, kitaplar, raflar. bana aynı sonuc 250-300 bin poly ile de alınırmış gibi geldi. Burdaki tek mimari hata ise (mimarız ya) bu tarz taşlardan yapılmış bi duvarın şu andakinin 2-3 katı kalınlıkta olması gerekliliği. Yapısal olsarak bu kalınlıktaki taşların orda durabilmesi mumkun değil. Mesela o demirler taşların bögrüne saplanmış. Aslında o demirlerin taş arasındaki harç boşluklarına giriyor olması gerekir. Bi de bu korsan emekli bi korsan mı? Yani benim bildiğim korsanlar gemilerinde yaşar. Bence buna biz korsan odası demeyelim. Burda sanki bi kale havası var. Askeri gemilerin baglandıfgı bi limanda bi oda olabilir mi acaba. Aslında eski bi kalyonun kaptan kamarasını modellemek de hoş bi fikir olabilir. Saturasyon biraz fazla mı? Hoş olmuş. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
eleştirileriniz teşekkür ederim.
evet mimari bazı hataların bende farkındayım. (mimar değilim )yanlız bu çalışmanın amacı aydınlatma denemesiydi ve arkasından modeller biraz daha ayrıntı kazandı. (eleştirler doğrultusunda) poligon sayılarına gelince biraz abartı gibi düşünülsede duvar, sandık gibi nesnelerde displacement etkisinin çok daha iyi görünmesi için uğraştım. tabi optimizasyon işlemini hiç denemedim. (fazladan vakit kaybıydı) (low poly cilere sabır versin )saturation ve bluru sonradan photoshop ile verdim. ortamı biraz ısıtmayı çok seviyorum. ![]() saygılar.... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bencede gayet iyi görünüyo . Cetin beyin söledigi gibi tas duvar kalinligi haric hersey yolunda görünüyo...
Benim merak ettigim bu displacemeti nasil kullaniyosunuz . bir kac gündür deneyip saglili sonuc alamadigim bir opsiyon... sanirim burda zeminde ve duvarlarda bulunmakta... tebrikler... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
başka bir soru sorayım
modelin hepsini maxte yapmışsın heralde?
ayrıca birde render süresini öğrenmek isterim, makina konfig.'le beraber tabiki.ayrıca çalışman hoş olmuş fakat gölge yerler biraz daha aydınlık olmalı bence sanki bir iki yardımcı ışığa ihtiyaç varmış gibi görünüyor.kenarlar iyice kararmış. ayrıca duvarların kalınlığına deyinilmiş birde derzlerine değinecem ben o kadar oyuk ki incelikle beraber çok dengesiz hemen yıkılacakmış hissi uyandırıyor insanda. ayrıca hariyatı sen kendin elle kıvırmışsın heralde doğrumu? yoksa yerçekimi falan uygalıp yüzeyin şeklini almasını falan mı sağladın? masanın köşesinde bir toplanma ve sarılma olmuş gibi görüyon buradan. kolay gelsin.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkür ederim.
evet tamamı 3dsmax model. 2.4 ghz, 512 rdram ile 3 saat. (GI ışıktan dolayı) haritayı reaktör dinamikleri ile kıvırdım. (elle pek gerçekçi olmadı da )ışık konusunda (zaten ışıklandıma için yapmıştım) bu şekliyle daha gerçekçi olduğunu düşünüyorum. displacement konusuna gelince evet yer ve duvarlarda var. detaylı olarak taş duvar yapımı ve kaplaması üzerine bir tutorial yazmıştım. (ısrar üzerine ) aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz. http://www34.brinkster.com/huseyinoz/tutorial3_1.htm |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|