Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık ve Bilişim > Mimari Görselleştirme

Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 26-09-2003, 12:53   #1
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Çetin Tüker is on a distinguished road
Çalışmalar

http://www.keramik.com.tr/tuker/SCP/gallery.html

Sinanla beraber yaptığımız çalışmaların bi kısmı. Çoğu profesyonel işler. Bazıları ise boş vakitlerde yapılmıştı.
Çetin Tüker offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-09-2003, 22:32   #2
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
ayasofya will become famous soon enough
Karikatüristik açıdan ve detayları abartı olarak anlatısı olarak 8.jpg'yi çok beendim.

Yani mesela onun eleştirilecel tarafı pek yok. Neden zaten kapı kulbu gecekondunun camdan çıkan bacası filan hoş ve sevimli.

Sakallı yüz modeli de low polygon olarak başarılı 13.jpg galiba Tebrikler.

Ancaaaaaakkkk ağbicim o 2.jpg nedir ya. Belli ki mimarisi senin değil. (umarım) yani 2.jpg'nin yanında çok çiğ kızmak yok.

Aman ha arkadaşımsın kızmak yok.

Sinan'ın çalışmalarını da o burada yok diye eleştirmiyorum. Ama genelinde güzel.

Herkesten çalışmalarını bekliyoruz. Ancak yeni bir konu açın. Herkes iyi kötü acemi muhakkak açıklama yapıp burayı doldursun. iyisi de olsun kötüsü de. Sonra sonra gelişecek herşey.

İyi günler.

SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu.

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-09-2003, 22:48   #3
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
simdi sinanın calışmaları diye isimlerndirdiklerin yani onun sitesine link verilmiş olanları da eleştirebilirsin cunku biz bunları 1-2 tanesi hariç beraber yaptık. Yani benim siteye linklenmiş olanlar da onun siteye linklenmiş olanlar da aslın %90 ortak çalışmalar. arada 1-2 tane var beraber yapılmamış olan onların da nasıl yapıldugunu ben veya o biliyoruz. bu durumda eleştiri serbest. zaten eleştirin diye koymuştuk. korkmayın ya ben kızmam. Üstelik acıkca eleşritiye de hazırım ve hatta hoşuma da gider.

Bu durumda diğerlerini de eleştirebilirsiniz.

Diğer taraftan 13.jpg yani o katmerli bina diyeyimmimarisi bana ait olmayan ve hiç de tarzım olmayan bi yapı ama 3d lerini ben yapmıştım. Benim tasarımını yaptıgım tek mimari proje burada 1.jpg diye geçen izometrik eczane tasarımı.

9-10-11benim can sıkıntısından oyun hamuru ile yaptıgım modeller, 10.jpg ise benim avatar diye kullandıgım imaj, sakallı adam ben oluyorum hehe) ama yanımdaki kız arkadasım değil. o hayal ürünü hani o mor elbiseli sexi kız. Zaman bulunca kendimi high-poly olarak da modellicem.

Dediğim gibi bu işlerin buyuk kısmı profesyonel işler. yani ortada belli bi musteri var ve onun istekleri dogrultusunda yapılıyor. çok azı ise zevk için yapılmış işler. Bu tarz işlerde artistik kalite biraz daha yuksek oluyor. 6 jpg deki doku kalitesi gibi üzerinde baya bi kasılmış oluyor.

Neyse yine de ciddi detaylı eleştirilerinizi bekliyorum. Evet Rocktuel sen de, hüop kime diyorum.

Birazdan 1-2 tane daha eklicem onlara da bakarsınız bir ara.
Eski 29-09-2003, 01:58   #4
Forum Üyesi

rocktuel'in Avatar'ı

rocktuel is on a distinguished road
Çok uzun bir mesaj yazmıştım... Silindi gitti...
rocktuel offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29-09-2003, 04:39   #5
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
videoları da upload ettim. yarın derin bi nefes alır tekrar yazarsın.
Eski 29-09-2003, 12:07   #6
Forum Üyesi

mengler is on a distinguished road
Evet..Evet...

Sayın Tüker..Yoksa bu alanda bulunan banyo bizim konu olan banyomuydu..Yani o eski çalışmamı...

Ben sizi tipinizi oradaki resimlere bakınca pek hatılayamadım..Alt resim...Daha doğrusu bıyık ve sakal varmıydı yahu....

Low model olarak kendinizi modellediğinize göre oyunda sizide göreceğiz demektir..Ha ha ha..

İyii..İyii..

Modeller genel olarak iyi..Özellikle 325 -1300 poligonlarda seyir edenler... Hiç low poly yapmadım..Daha doğrusu low yapıp mesh smooth şeklinde bir poli modelleme tekniğim var ama lowlarım bile bu lowların bayağı bir üstü poligona sahipler...Ha..ha ha...

Zor işler iyi kıvrılmış olarak görüyorum low poly leri...1300 face nedirki...

Bu arada 12.jpg deki karakterleri oyunda mı göreceğiz..Gerçi hiç oyun oynadığımız yok ama böyle bir oyun çıkarsada denemeli..

Mimari görselleştirmelerden sonra bayağı bir still değişikliğimi var Sayın TÜKER?
mengler offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29-09-2003, 13:28   #7
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
sevgili şansal ay pardon sayın milletve... ya sayın mengler,

yani o banyolar falan bizim 1997 - 2000 seneleri arasında yaptıgımız mimari görselleştirmelerin örnekleri. Genelde profesyonel amaçlı oldugu için biraz fazla aydınlıktırlar. Pek dramatik olmayan işik gölgeler var.

Ben Ankarada sakalsız geziyordum burda iyice dagıttım bi de benim yüzüm o kadar iri değil. ben daha kötü görüneyim diye biraz kendimi modifiye ettim. Ama genelde tanıyanlar benim ben oldugumu algılayacak. Evet oyundaki modellerden birinde benim kafam var.

Bu lov poly karakterler aslında kötüleriydi artık onları attık. Yeniler yapılıyor. 1100 poly seviyesinde 1300 olanlardan daha yuksek poly kalitesindeler.

Oynda kullanılan animasyon sisteminde bone lar arasında blending yok. yani rigid vertexlerle calısılıyor bu yuzden low poly karakterlerde 4 gen poligonlar yerine 3 gen poligonlar kullanılıyor. Bu sebeple bu karakterlerin mesh smooth ile yukseltilmesi mumkun olmuyor.

E 3 senede aynı yerde saymak cok kötü olurdu tabi ki stil ve amaç değişikliği olacaktır.
Eski 29-09-2003, 14:38   #8
Forum Üyesi

mengler is on a distinguished road
İyiii...İyiiii..

Kötü görüneyim diye kendinizi modifiye ettiğinize göre kötü karekterde görecez demektir..Yoksa level sonu boss canavarı Sayın TÜKER' mi?

Ha ha ha...Bunu beğendim...

Evet...1997 falan demişsiniz o kadar yeni değildi yahu..Yada banyoları karıştırdıkta ben başka bir banyoyamı girdim..

Bu arada evet bu kadar seneden sonra kesinlikle birşeyler değişiyor... Hatta kendimiz, görüşerimiz falan..Vay vay vay.. Kendimizi bu ekranların önünde patladık valla yılları ve kafayı..

Profesyonel olunca çoğu şey istenilenenden uzak oluyor sadece ışık değil hepsi..Yaptığın çok şeyi işi yaptığına endekslediğin için gerçekçilikten uzak çalışmalar çıkar..Biz bunları biliyoruz..Onun için bu eleştirileride buna göre yapmakta lazım değilmi? Ehh nede olsa çalışmlarda profesyonel etiketini koymuşsunuz..Bu etiket olduğu sürece kişisel zevklerimizden yoksun tiplerimiz yüz üstüne çıkıyor...

Sayın Tüker ibareside Soyadınız geçince biliyorsunuz saygı içün Sayın ibareside geliyor...Eğer benim gibi nizkiniz olsa Sayın'ı defet gitsin dersin..Ama siz isim ve soyisim ile burada olunca ?
Falan filan..Amma uzattık....

Haaaa..Birde Yahu size niye biri yorum yaparken sakın kızma falan gibi ibareler kullanılıyor? Yani bunu şundan dolayı soruyorum..Çetin TÜKER eleştirirde eleştirilmez mi?Buna karşımı? Ya da eleştirilere çok mu kızıyor?
mengler offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29-09-2003, 14:57   #9
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
yoo.

aslında calısmalar profesyonel de olsa eleştirilebilir. sonucta resim orda kötüyse kötüdür mesela orda bi toplantı salonu var. anısı vardır. 3ds4 ile cizilmiştir. teslime 10 saat kala 5 gündür çalışılan dosyası uçmuştur. sonra 1 saatlik şok yasanmış ve bi şekilde yeni dosyaya import edilerek kurtarılmıştır. ama aslında pek de iyi sayılmaz ya. mesela bi de orda havada uçak uçan bişi vardır o da eh işte vasat. diğerlerinde de tabi hatalar var. profesyonel işlerde sadece şöle bir kurtarıcı var benim açımdan. goruntude dramatik ışık yapamıyoprum. musteri bıraz daha aydınlarsak dıye şarlıyor. bi de ya bu ne moktan tasarımdır deme şansım olmuyor. ama orda keyif için yapılanlar da baya cok. eleştirilebilir.

dediğim gibi ben sert eleştiriyorum ama kendimi de sert eleştiririm. yapılan eleştirileri işe yapılmış oldugu için hoş karşılarım. Oturup düzeltmeye calısırım.

Level bossu ben diilim
Eski 29-09-2003, 15:42   #10
Forum Üyesi

curve is on a distinguished road
Çetin Tüker çalışmalarınızın çoğu ilgi çekici ama 5.jpg'de neden modelleme üzerinden değilde texture larla gerçekçi otomobil tasarlama yoluna gittiniz? (otomobili oyun için tasarladıysanız sorumu geri alıyorum.)
curve offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29-09-2003, 20:27   #11
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
oyun içindi. low poly objelerin hepsi oyun içindir. Oyunlarda şöle bişey var. Doku ile yapılabilecek bütün detaylar doku ile yapılır. Ama şu da var. LOW POLY tekniği ile çizim yapmaya çalışmak aslında çizim tekniğinizin gelişmesine cok yardımcı oluyor. Low Poly tekniğinde gizli kalmış ufak tefek hatalar olmaması gerek. Bu yüzden cizdiginiz her yüzeyin bir anlamı ve görevi olması gerek. Bence modellemeyi geliştirmek için iyi bi yontem.
Eski 29-09-2003, 23:13   #12
Forum Üyesi

rocktuel'in Avatar'ı

Dün gece çok uzun bir mesaj yazmıştım. Ama sayfa zaman aşımına kurban gitti ve mesajı geri de kurtaramadım. Yeniden yazmaya çalışayım. Bu kez "GÖNDER" tuşuna basmadan evvel "Copy History" yapacağım, ne olur ne olmaz.... Öncelikle, genel olarak çalışmalarını çok beğendiğimi söylemek isterim ki bunu zaten biliyorsun. Hüüüüooooppppppp Burdayım diyerek başlıyorum.... Kritiklerimde KARİKATÜRİST kimliğimi de kullanacağım müsadenizle....

b2.jpg) Gözler özellikle göz bebekleri biraz daha iyi olabilirdi. Ağız ve kulaklar da biraz özen istiyor bence... Gerisinde sorun yok diyebilirim...
b3.jpg) Hoş karikatürize edilmiş bir araba... Renkler ve Render çok başarılı, ancak lastikler ile koyu gölge keşke bu kadar birbirine girmeseydi... Bir arabanın en ön plandaki unsurlarındandır Lastikler...
yeni.jpg) Modelleme + Render + Tipleme + Pozison çok başarılı.. Tek rahatsız eden kumaş dokusundaki fazla BUMP değeri... (Bence)
b7.jpg) Çok hoş... Reklamdaki Mouse model ve Animasyonu daha hoşdu ama.
b17.jpg) Çok hoş bir sahne... Tam da çizgi film tadında... Takacak kulp bulamadım... Belki arka kordonun aydınlanması olması gerektiğinden fazla mı diye sorabilirim hepsi o.
7.jpg ve 8.jpg) Karikatür tekniği açısından oldukça başarılı... Bu yönünü bilmiyordum Çetinciğim.
6.jpg) Bu GALLERY sayfasında en beğendiğim çalışma... Öncelikle tüm dokuları ÖZGÜN biçimde sen mi oluşturdun? Öyle olduğunu sanıyor ve umud ediyorum. Çok başarılı... Ancak rengarenk sandalyenin "sırıtan" renkleri "IN PROGRESS" yüzünden mi? Bana itici geldi.. Bir de sanki kapı eşiğinde bir "UVW Map" sorunu var gibi.. Ne dersin?
Tüm Low Polygon çalışmaların çok güzel.. Bu konuda bizi yavaş yavaş eğitmenin zamanı gelmedi mi Çetinciiiim? Ayrıca sakallı ÇAPULCU tiplemenin SEN olduğunu sen söylemeden önce anlamıştım... Aferin bana ... Macun çalışmaların da elle tutulur seviyede... Onlar Render değil di mi?
İç ve Dış Mimari Render'larına gelince, onları zaten çooooook uzun zamandan beri yakınen takip ediyorum... Başarılılar... Her zaman da başarılı bulmuştum... Seni severim bilirsin.
Nasıl? Yeterli mi? Bir daha benden KRİTİK isteyecek misin?
Eski 29-09-2003, 23:35   #13
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
7.jpg ve 8.jpg karikatürle ilişkim olmadı ama bazen esiyor ve usta çizerlerin çizimlerinden bişiler kapmaya çalışarak böle çizimler yapıyorum. Bence her türlü çizim birbirini bir adım öteye götürüyor. Yani 3d ve 2d farketmez hepsi birbirinin gelişimine etkili.

6 jpg. evet özgün bi çalışmadır ve o hatalı noktalar in progress oldugundan dolayıdır.

Macun çalışmaları render değil ama belki bi boş vaktimden onlardan 3d çalışmalar yapabilirim.

Evet ya o çapulcu benim mehehe. )

Olumlu ve olumsuz eleştiri yapanlar ve yapacak olanlar için teşekkürler. Bu low poligon konusunda eger yeterli talep olursa belki bi seminer düzenlenebilir. Gordugum kadarıyla oyun sektörü Türkiyede de gelişmeye basladı. kaldı ki aslında bu teknik makinaları da zorlamadan pek cok seyi yapabilmeyi saglıyor.

Belki Ayasofya bu tarz bi seminer konusunda bize yardımcı olur. Evet ayasofya mikrofon sende.
Eski 29-09-2003, 23:49   #14
Forum Üyesi

rocktuel'in Avatar'ı

Gene istanbul kayırmacılığı yapmayın, sinirlenirim haaa... Ankara ve diğer illerde yaşayanlar üvey evlat mı? Hele senin gibi Ankara'da okumuş ve de yıllarca çalışmış birisi bunu yapar mı?
Eski 29-09-2003, 23:56   #15
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Hocam ankarayı sen organize et Benim için de bi sebep olur Ankaraya gelmek için.
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları