![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
3d studio max 2oo9 (design)
autodesk firması 3ds max 2009 ve 2009 desing adı altında iki sürüm yayınladı. herhangi bir bilgisi olan var mı? trialleri ücretsiz indirilebilir.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Merhaba,
Yazınıza biraz geç cevap veriyorum. 3ds Max 2009 Design 64 Bit sürümünü bir süredir kullanıyoruz. Yazılımın mental ray motorunda önemli ilerlemeler var. Örneğin kullanıcılara çeşitli sayısal parametrelere basitleştirilmiş ve kullanımı engin bir ışık teorisi bilgisi gerektirmeyen ProMaterials isimli yeni bir malzeme serisi sunulmuş. Böylece Arch&Design malzemelerin nispeten karmaşık yapısı ile pek ilgilenmeyen yeni kullanıcılar, birkaç çok basit ayarı değiştirerek, çok iyi sonuçlar elde edebiliyor. Ayrıca bu yeni malzeme sınıfının Revit uyumlu olduğu yazılı. Ben henüz bunu denemedim. mental ray'de ayrıca artık Final Gather (FG) etkili bir "Brute Force" olarak da uygulanabiliyor. Donanımına güvenen kullanıcılar bu yöntemle çok başarılı aydınlatılmış çıktılar üretebilir. Brute Force FG'de ön hesaplama yapılmasına gerek kalmıyor. Bunun dezavantajı ise yapılan hesabı kaydedemiyor ve yeniden kullanamıyor olmanız. Başka pek çok küçük ama değerli eklenti var (proxy cisim desteği, aydınlatma analizi araçları vs.). Genel olarak bu sürüme yükselmeye kesinlikle değeceği görüşündeyim. Saygılarımla. detaylı bilgi için: Autodesk - Autodesk 3ds Max Design - Features & Specifications En son ex Cathedra tarafından düzenlendi : 12-07-2008 12:02. Nedeni: yazım hatası |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Max ile hiç alakası olmayan biri olarak soruyorum, bu kadar çok sürüm birşeyler katabiliyor mu gerçekten kullanıcıya? 1980'lerdeki Müslüm Gürses albümleri gibi neredeyse her ay yeni bir sürüm çıkaracak
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Autodesk'in standart bunalımları, mimar-3d Max-Revit ucgeninde gidip gelmeler yasanacagi kesin onumuzdeki yillar boyunca.
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
3D Studio Max Design ile 3D Studio Max arasındaki farkı soruyorsanız, hiç merak etmeyin, her ikisi de aynı. Hatta Exe dosyasına varana kadar. Ama Max Design biraz daha mimar-mühendis meslek grupları için optimize edilmiş halidir.
"Max Design" içinde Exposure adı verilen ışık analiz eklentisi mevcut. (Mental Ray ile çalışıyor) SDK adı verilen yazılım geliştirme araçları bu versiyonda mevcut değil. Kısacası hangisini kullanırsanız kullanın pek birşey değişmiyor. Satış politikasından başka birşey değil, dostlar alışverişte görsün. Çok sık versiyon değişikliği konusuna katılıyorum ve bundan nefret ediyorum. Yıllardır kullandığım Max'in kullanıcı arayüzünde o kadar eksikler var ki... yıllar önce kullandığım material editör hala aynen duruyor. sıfır değişiklik neredeyse. Selection Floater'in son hali ise içler acısı. klavyeden komut girilememesine de ayrı bir gıcığım var. Hiç kullanıcıya sıcak gözüken bir yüzü yok şu lanet olası Max'in, ama elimiz mecbur kullanıyoruz. Zamanında bizi kandıran çıkmadı ki Maya'ya geçelim ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Selection Floater, selection explorer adı altında kullanımı zor bir hal aldı. Ancak bunu eski haline getirebiliyorsunuz.
C:\kullanıcılar\kendikullanıcınız\Appdata\local\Autodesk\3dsmax\maxversiyonunuz\enu\defaults\max içinde currentdefaults.ini adında bir dosya var. Bu dosyayı not defteri ile açıp, Scene Explorer altında selectbynameusesexplorer=1 değerini 0 yaparsanız düzelecektir. İtalik ve kalın yazdıklarım sizin bilgisayara göre değişiklik gösterebilir. Kolay gelsin..
|
|
|
#7 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Tebrikler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|