Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık ve Bilişim > Mimari Görselleştirme

Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 05-03-2008, 00:30   #46
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Omer Yilmaz is on a distinguished road
Ya ben Cumartesi Kos'a gidiyorum. Denize girip bir şeyler yiyip içeceğim
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-03-2008, 00:56   #47
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
ayasofya will become famous soon enough
Eh sağol yani.
Destek vereceğini söyledin diye diyorum desteğin önemli.

Sana sormadan yazmadım bu cumartesi olur mu dedim sen de olur dedin. Gmail'den hatırlarsan.

Bu bir nevi CAD bölümü toplantısı gibi olacak.
Hemen bir gün söyle o zaman.
Acil.

Sorumluluk bende kaldı. Ayrıca Gurgur laf edip duruyor.

SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu.

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-03-2008, 08:18   #48
Yönetici

cihan'in Avatar'ı

Kocaeli
Mimar
cihan is on a distinguished road
Ayasofya
Ömer Yılmaz (kosa gidiyor)
Ömer Kanıpak (iznini almadan yazdım)
Çetin Tüker
Cihan Özkan
cihan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-03-2008, 09:08   #49
MrT
Yönetici

İzmir
Mimar
MrT is on a distinguished road
öneri
Kos neresi bilmiyorum ama herkes Kos a gitsin ve orada toplanılsın
denize girmek ve birşeyler içmek kulağa güzel geldi o yüzden yazdım kenardan karışan olarak özür
Eski 05-03-2008, 10:48   #50
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Kos bir Yunan Adası.
Yakıdna fotolarını Ömer Yılmaz'ın blogunda bakarız.

Ancak yine de görüyorsunuz değil öi arkadaşlar. Bana kızmadan önce kızacak kimseler var. Oldukça sevimli bir adam olduğundan mütevellit. Yediğin içtiğin senin olsun sen bize gördüklerini anlat diyeceğiz.

Toplantıyı onsuz yapmayalım.
Hafta içi bir akşama alalım.

Hemen hızlı oylama yapalım.Çok geç kaldık.

Alternatif konular
1- Anıtkabir ve ilk projesinin modellenmesi
2- Yenikapı antik gemi kalıntıları
3- Kasaba ve içinde dolaşma
4- Fütüristik bir şehir (bilmem ki)

Ekleyiniz bir de müsati olduğunuz zamanları.
Antep'teki İzmir'deki ve Anltalya'daki ve hatta yurtdışındaki arkadaşlarda bilgisayar başında olacaklar o anda onlar da lütfen fikir beyan etsinler...

Yapalım şu işi.

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
Eski 05-03-2008, 12:06   #51
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Evet 8 Mart Cumartesi saat 14.00 AEM'e gelecek arkadaşlardan haber bekliyoruz.
Adresi korkiyi hem jepg hem de pdf olarak

Arkitera Eğitim Merkezi - Ana Sayfa

adresinden alabilirsiniz.

Bekliyoruz.

Eski 05-03-2008, 15:53   #52
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Çetin Tüker is on a distinguished road
1. Anıtkabir: Detayli çizimler lazım. Ayrica ne gerek var bize ne kazandırır? Aslı orda zaten gidin görün. Çok güzel bir yerdir.

2. Antik gemi kalıntıları: Ben uluburun batığını modellemiştim. Gemi kalıntısının önce bir teknik çizimlerinin yapılması sonra 3d ye geçilmesi gerekir. Ayrıca gemi mollemek mimari model yapmaktan zordur. Hele hele antik gemi tarzı daha da zor şeyler işin içine girerse. Olabilirdi ancak dediğim gibi önce üzerinde çalışılması gerekir.

4. Futuristik şehir: Yani boşverin...

3. İçinde dolaşılası bir kasaba: Bence bu en mantıklısı, her katılımcı kendi sokagını a da kendi binasını yapar. Katılımcı sayısı sınırsızdır. Her gelen kendi ürününü ekler ve proje kendi kendine büyümeye devam eder.

Ayrıca gercek zamanlı bir 3D ortam. Konu kendiliginden ilginç. Hareket var duragan değil.

Farklı yazılımları aynı anda çalıştırmak ve bazı teknik sorunları çözmek gerekir. Ama çözülebiliyor.

3D ortamı için modelleme yapmak, biraz farklıdır. Belli sınırlandırmalar altında çalışmak gerekir. Mesela poligon sayısı ya da doku büyüklüğü gibi. Bu da projenin ayrı bir farklı ve ilginç yönü.

Dahasi explorer üzerine kurulan kücük bir plug in ile, internet üstünden de izlenebiliyor...
Eski 05-03-2008, 16:46   #53
MrT
Yönetici

İzmir
Mimar
MrT is on a distinguished road
Kasaba fikri güzel ama şöyle bir durum olmayacak mı; kollektif çalışmadan biraz uzaklaşılmış olmayacak mı? Fikir zaten birlikte birşeyler yapılam diyerek çıkmadı mı? Şimdi herkes kendi sokağını modelleyecekse yine tek başına kalınmayacak mı? Ve aceba ne yapsam nasıl yapsam soruları kafaları kurcalamayacak mı?
Ama yine de "birlikte birşeyler yapalım" düşüncesinden uzak görsem de kasaba çalışması güzel bir konu
öneri; başlangıç olarak kasaba büyük ölçekte tasarlanamaz mı? yani bildiğimiz anlamda parseller ve çekme mesafeleri gibi bir imar planına bağlı kalınmaksızın daha mekansal tarafları güçlü olan, belli bir topoğrafyası olan, böylece önde arkada farklı perspektifler verecek olan, bitişik yapılar, ayrık yapılar, alt alta, üst üste yapılar gibi büyük ölçekte bir kasaba tasarımı yapılsa ve sonra bölge bölge paylaşılsa... böylece birbirinden bağımsız çalışmaların ilişkisiz kolajı gibi bir sonuç çıkması riskini ortadan kaldırmış olabiliriz. ayrıca her çalışan da bütünün bir parçası olarak hissederek çalışmasına devam eder ve ekip çalışmasının keyfini yaşar diye düşünüyorum.
Eski 05-03-2008, 18:03   #54
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Çetin Tüker is on a distinguished road
Birlikte birşeyler yapmakta sorun şu, genelde sonuçta tek kişide biter. Projeyi birinin koordine etmesi gerekir. Şu alanı sen yap bu alanı sen yap şeklinde. Farklı kişilerin farklı tarzlarda çizdigi modelleri birleştirmek cok kolay olmaz. Herseyden önce neyin çizileceginin çok iyi çalışılmış, bir ekip tarafından modelelenebilecek sekilde yoruma yer bırakmaksızın elden geçmiş olması gerekir. Bu durumda yoruma yer bırakılmayacaksa hamallık yapılmış olur. Asla da tek kişinin otutup yaptıgı kaliteye ulaşamaz.

Benim önerimin özelliği tamamen yoruma açık olması. Yorumlayın bol bol...

Ben zaten tabak gibi bir alana yerleşmeyi düşünmemiştim. Topgrafyası olsun. Arazide ceşitli engeller olsun ona göre yaratılsın herşey. Yerine göre yani. Hatta mimari dil itibariyle bir senaryosu da olabilir. Gerçek hayatta karşılaştıgımızdan farklı kuralları da olabilir. Mesela belli alanlarda belli bir formu kullanmayı mecbur edebiliriz. "bu alanda sadece silindirler kullanılabilir" gibi, ortaya borulardan binalar çıkar, attım tamamen. Ya da tasarım dilini tamamen değiştirmemize sebep olacak bir sorun yaratılabilir. Mesela yercekiminin olmaması herşeyi değiştirirdi. Ancak bu durumda havada uçmamız gerekir. Ya da tem tersi bu kasabada yer cekimi yoktur yer itimi vardır. Binalarınızı buna göre tasarlayın gibi saçma bir kural da olabilir.
Eski 07-03-2008, 10:08   #55
Arkitera Üyesi

THELION'in Avatar'ı

Ankara
İnşaat Mühendisi
THELION is on a distinguished road
BoschWorld

Yukardaki linkte Bahsettiğimiz konu ile bir noktada paralellik taşıyacak bir iş yapmışlar. Hayali bir topoğrafya ile hayali bir ada oluşturmuş bu adayı belli bir şehir planı içerisinde parsel parsel ayırmışlar. Bu bölgelere tek tip sanal evler koyup bu platform üzerinde tapularını dağıtıyorlar.

Alışveriş merkezlerinden hastanelere parklara kadar bütün sosyal mekanları da yerleştirmişler.

Uyananık bir sürü alıcı deniz kenarındaki evleri bitirmişler . Tabiki ücretsiz.

Tanımadığınız bir site içerisinde bir ev alıyorsunuz tapusu adınıza çıkıyor. Aynı site içerisinde komşularınız var onlarla tanışıyorsunuz güncel aktivitelerinizi gerçekleştiriyorsunuz.

Çetin hocanın bahsettiği Kasaba, ilçe ya da ölçeği belli olmayan bu yerleşke Arkitera ailesi ve kullanıcıları içinde böyle bir platform oluşturabilir belki.

Amaç elbette boshworld ün kopyasını yapmak değil zaten orda tek tip bir ev görselleştirmesi var. Geri kalan plan üzerinde düzenleme.

Yapılacak yerleşkenin topoğrafyası belirlenir. Şehir planlaması yapılır alanlar belirlenir tıpkı bir çocuğu büyütür gibi ciddi bir emekle uzun zaman aralığında örnek bir sanal 3 boyutlu şehir kurulur ama herşey ortak mutabakat ve görev dağılımı ile çözülür.

Ben inanıyorum ki burada bu projeye katılacak herkes özveri ile çalışacak ve çok güzel projeler ortaya çıkaracak.

Ve bu kadar düzgün bir başlangıç ile bir şehir sıfırdan nasıl kurulur aslında yaşadığımız çevre nasıl olmalıydı neler kaybettik elimizde ne varın muhasebesini yapar.

Yıllardır mimarların mühendislerin anlatmaya çalıştığı o yaşanılası ortam ortaya çıkar. Bir görüntü bin tane laftan daha çok şey anlatır.

Çok katılımlı merkez idareli böyle bir proje bir çok başarıyı da beraberinde getirecektir.
Eski 07-03-2008, 10:13   #56
Arkitera Üyesi

Antalya
Mimar
giraffe is on a distinguished road
merhaba arkadaşlar
1-2 gündür okuyamamıştım. Cumartesi günü olan toplantıda neye karar verirseniz ben varım.
Benim gönlümden geçen, herhangi bir konuyu iyice detaylandırarak işlemek.
Bunu sağladığımız sürece ben varım.

Kollektif çalışma önerirken, teknik bir çalışma düsünmüstüm.
Ama tasarım olayı girince, bir endişem var: Süper fikirler bulup, "benim teknik bilgim yetersiz bunu yapmayı beceremiyorum- bu kadar yapabildim" gibi teknik boyuttan uzaklaşma olması.
Eğer böyle bir çalışma yapacaksak, bunun kuralını koyalım. Teknik bilgisi yetersiz olanlar, fikrini anlatmak için uğraşssın öğrensin, beraber öğrenelim.
Benim amacım ve niyetim buydu zaten.

Aslında düşününce, belki tek bir bina gibi daha kompakt bir konu belki iyi olabilir.
İyice detaylandırıp, çizip, filmini yaparız. Anıtkabir heykelleri vs ile çizebiliriz diye düşüdüm. Celcius Kitaplığı- Efes'ten.
Elimizde bütün çizimler olmadan, resimlerle de modelleme yapabiliriz.

Neyse
Bunlar bana sıcak gelenler.
Ama dediğim gibi ben hepsine varım.
Yeter ki "teknik kalite" kuralını koyalım.
Bilmeyenler, yetersiz olanlar da korkmasın bu kuraldan. Amaç zaten öğrenmek, sormak, araştırmak ve kendimizi geliştirmek. Böyle öğreneceğimize inanıyorum.
giraffe offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 11-03-2008, 15:12   #57
Arkitera Üyesi

THELION'in Avatar'ı

Ankara
İnşaat Mühendisi
THELION is on a distinguished road
4 gündür kimseden TIK yok. Bekliyoruz hasretle.
Eski 11-03-2008, 20:03   #58
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Efendim Cumartesi günü bir yuvarlak masa toplantısı yaptı.
Masa dikdörtgendi ama olsun.

Katılanlar:

Ahmet Turan KÖKSAL
Ömer Kanıpak
Çetin Tüker
ve Cihan Özkan

bazı sonuçlara vardık.
Toplantı notlarımı düzeltip sizlerle resimli fotolu paylaşacağız.

Bu akşam uzun bir gece olacak.

En son ayasofya tarafından düzenlendi : 11-03-2008 22:53
Eski 11-03-2008, 22:18   #59
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Omer Yilmaz is on a distinguished road
Ben de bekiyorum merakla...
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 20-03-2008, 10:08   #60
Arkitera Üyesi

Antalya
Mimar
giraffe is on a distinguished road
ben de bekliyorum bize de soyleyin artik.
giraffe offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları