![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Okuduğunuz ya da mezun olduğunuz okulun programları öğrenmenizdeki rolü
Merhaba,ben üniversiteye hazırlanmaktayım bu yıl.Ve sıkça adını duyduğum bu programları öğrenmenizde,okulunuzun rolü nedir ya da ne idi? İyi kalın.
(Sayın yönetici büyüklerim eğer konuyu buraya açmak yersizlikse,gereğini yaparsınız zaten,mazur görünüz.) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Sanırım bu soruya verecek bir yanıtı yok kimsenin : )
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
sanırım mimarlık bölümüne girmek istiyorsunuz. sorunun amacını anlamadım ama benim okulumun pek rolü olmadı. yanıt vermek amacıyla söylüyorum yanlış anlamayın. düşüncem; üzerinde durulması gereken bir konu değil zaten.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
![]() |
evet
ben gazi üniversitesi teknik eğitim fakultesi yapı bölümü mezunuyum ve AutoCAD ile ilgili bildiklerimin %95 ini okulda öğrendim ama derste değil kendi çabamla öğrendim Gazi üniversitesinin kütüphanesinde birçok kitap var ingilizce türkçe açtım okudum not aldım okula gidince çalıştım denedim yanıldım şimdi internet çok yaygın o zamanlar bu kadar yaygın değildi bilginin bulunduğu yeri öğrenmek zordu belkide biz bulamıyorduk bir kısmı para ile satılıyordu yazının keşfinden sonra insan oğlunun bulduğu son büyük icat sayesindde her türlü bilgiye ulaşmak çok kolay ve neredeyse ücretsiz. örneğin "maxwell render" kullanıyorum ve internetden öğrendim biraz ilgi ve biraz merak yeterli
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
İnşaat Mühendisi
![]() |
Üniversitede alınan temel bilgilerin üzerine mutlaka pratik yapılmalı. 2D autocad bizde seçmeli ders olarak verilmişti. Ama 3D için kendi çabanız önemli.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Teşekkür ederim yanıtlarınız için.Sorumun amacına gelince,herkesin bu programları hep dışarıdan bir yerden eğitim alarak mı öğrendiğini bilmek istedim.Okulların bu konuda bir şeyler yapıp yapmadığını merak ettim.Yanıtlar aydınlattı beni,elbette her yerde insanın çabası önemli.Ama sanırım bu konuda biraz daha fazlası gerekiyor.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
Isparta
Öğrenci
![]() |
arkadasım okullarda ders olarak ıllakı werılıo ama ne kadar? ayrıca sınıftakılerın becerı durumuna gore bellı bı sevıyede kalıyor.cunku sure kısıtlı.genelde dısardan alınan kurslarla ogrenılıyor bu tur ısler...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Üniversiteler program öğretme kursu değildir. Bu akıldan çıkarılmaması gereken bir gerçek.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
Isparta
Mimar
![]() |
Üniversitede ilgili bölümler mesleki eğitim verir.Örneğin mimarlık bölümünde meslekle ilgili olabilecek her türlü eğitim(mevzuat, proje bilgisi, teknik vb.)verilir, "çizim" teknikleri öğretilir.Proje"çizim"lerinizi nasıl(el çizimi ya da bilgisayar ortamı) ya da hangi programda yapacağınız size kalmıştır.Sizin kendinizi geliştirmenizle doğru orantılıdır.
Buna rağmen seçmeli ders olarak çoğu üniversite ve bölümde yer alır ve yeterli olmasa (bazı okullarda iyi düzeyde) da temeli vermek bakımından yararlıdır.
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|