![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Oyunlarda mekansal kurgular ve açılımlar. PORTAL...
Bir de buyurun buradan bakınız.
Oyunlardaki mekansal kurguların çeşitliliği ve zenginleştirilmesini bilir anlar ve tezlerde dahi görürdüm ama bence PORTAL (Valve Software, Half Life'ın üreticisi) hoş bir şey yapmış. Untitled Document Benim çok hoşuma gitti de.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Evet bunu gecenlerde ben de izledim ve cok begendim. Yeni bir tür mimarlik gibi
![]() Gecen sene bas karakteri bir kizilderili olan bir FPS vardi orda da buna benzer bir oynanis görmüstüm ama adini hatirlayamiyorum su an.... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Süpermiş gerçekten, mekan algısını bambaşkalaştırıyor bir anda.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Zekice bir düşünce, şimdiki gerçeklikte! yaşanamayacak bir deneyim, tam bir sanallık, çok hoşuma gitti ama aynı mekanda dönüp durması da içimi daralttı
![]()
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Bence zaten madem "sanal" alt üst sag sol ön arka kavramlari ve mekan kurgusu da yeniden tartisilmali.
Milyonlarca küpten olusmus bir küpün her hücresi benim icin esit ulasilabilirlikte ise (uzay yolundaki isinlanma mantigi ile diledigim anda diledigim yere gidebiliyorsam) sirkülasyon semasina ihtiyacim olmaz. Bu durumda koridorlar merdivenler caddeler sokaklar da olmayacaktir. Geriye kalan sadece mekanlardir. Secon life'ta da pek cok yerde caddeler sokaklar yok. araziler dip dibe. Araziye de aslinda ihtiyac yok ama hala bir gercek dünyaya öykünme var. Istedigim koordinata "teleport" olabiliyorum yani isinlanabiliyorum. Mekan kurgusu web tasarimina benziyor. zaten web tasarimi da mimarliga benzer. Mimarligin tanimi da yavas yavas degisiyor bu durumda. Belki de bu tarz bir ütopik ortamda mimarlik biraz grafik tasarima benzer. Nereye isinlanacagimizi sectigimiz ekranin tasarimi, hem grafik tasarimi hem de bilgilendirme tasarimi mimarliktaki dolasim semasinin yerini aliyor. Bildigimiz anlamdaki mimarlik ise icinde dolasilan hücrelerin ic tasarimlari ile sinirli kaliyor. Uzerinde dusunulebilecek ilginc bir konu. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tam tezlik konu ben bunu yapıyım
![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
İŞTE KONUŞUYORSUN. Doktora Tezi konum (sunulmuş ve başarılı olmuştur) budur benim efendim.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
E okuyalim hocam
YÖK kütüpanesinden isteyeyim bari. |