![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Material Editor, Kaplama
Merhaba,
Max'te material editor penceresinde 24'ten fazla malzeme kutucugu (sample window) eklemenin bir yolu var mi? 2. sorumsa kaplamayla ilgili. Nurbs ile yaptigim egrileri yüzey haline getirip yükseltiyorum. Ortaya cakan kivrimli bir obje oluyor. Üstüne kendi dosyalarimdan bir resim ile kaplama giydirdigimde, yuvarlak kisimlarda kaplama daha düz olan yüzeylerdekine göre genisliyor. Benim yapmak istedigim, kaplamayi objenin bütün yüzeylerinde ayni sekilde göstermek. UVW Map ve parametrelerdeki her türlü degisiklikleri denedim, yüzeylere ayri ayri malzeme atadim, hatta modeli polygon olarak tekrar modelledim ama bir sonuca ulasamadim. Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benden daha doğru bir yanıt veren çıkacaktır ama; bildiğim kadarıyla UVW Map seçenekleri işinizi görmüyorsa Unwrap UVW deneyebilirsiniz.
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
O bahsettiginiz objeyi, basiy uvw map yapilabilecek parcalara bölmek, sonra maplemek ve unwrap etmek sonra o parcalari tekrar birlestirmek gerekiyor anladigim kadariyle. Cok karisik nesneleri tek bir komutla maplemek mümkün degil.
Size bu konuda benim 3D Mantigi kitabimi tavsiye edicem. Icinde bu konuya ayrilmis cok uzun bir bölüm var. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
haklisiniz, tesekkürler yardimlar icin.
|
|