![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Biten görseli kaydettiğimiz formatlar
herkese selam
çizdiğimiz bir model, örneğin 1280x960 formatında bir görsel olarak tamamlandı. şimdi kaydetme zamanımız geldi bu aşamada kaydet tuşuna bastıktan sonra aşağıda görsel imajın formatları çıkıyor. .bmp .jpg ve .tiff gibi...görsel alındıktan sonra jpg yerine tiff ile kaydetmenin görüntü kalitesi açısından bir faydası varmıdır. yoksa yok yere dosya boyutunu mu arttırmış oluruz. en verim alabileceğimiz format hangisidir sizce? cevaplar için şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
TGA, TIFF, BMP formatlari görüntüyü sıkıştırmaz. JPG, GIF ise sıkıştırır. Dahasi bu kayipli bir yöntemdir. Yani görüntü kalitesinden kalici olarak kaybeder. JPG formatindaki bir dosya, ard arda yapilan kayit etme islemlerinin her birinde daha da kalite kaybeder.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
BMP çok yer kaplar. 256 renk üstünde başarısız olabilir.
TGA'yı sever tutar kullanırız.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Yok hocam BMP 32 bit. Renk derinligi sorunu yok.
720 x 576 boyutundaki bir görüntüyü sıkıştırmas1z olarak cesitli formatlarda kaydettim. Sonuclar asagida. tga: 1,658,924 bayt tiff: 1,267,208 bayt bmp: 1,658,936 bayt Ben videodan aliskanlik TGA kullaniyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Maydonoz olmayayım ama bende baskıda kullanayım, internette kullanayım .png olarak alıp onun üstüne çalışırım.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
PNG de sevdigimiz bir formattir.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben genelde biten görseli tiff olarak kaydediyorum. daha sonra e-posta atılacaksa jpg yapıyordum. kendi kendime "acaba boşuna mı sabit diski dolduruyorum tiff yaparak" diye düşünüyordum. ama anlatılanlara göre yüksek kalite için tga, bmp ve tiff gibi formatlara ihtiyaç varmış. yanıtlar için teşekkürler
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
png kaydediyorum ben de.
alfa kanalını da destekliyor. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tga calısıorum ben....
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
tiff kaydedip alphasını almak, tercih ettiğim bir yöntem
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
alpha'sını almak konusunda biraz bilgi verebilirmisiniz acaba. daha önce duymadığım bir terim
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
Heralde 32 bit secenegini isaretleyip alfa kanali ile beraber kaydetmekten bahsediyor. Bu durumda photoshopta gökyüzü gibi bölümleri istediginiz bir baska imajla degistirebilirsiniz. Tiff, TGA, PNG ya da BMP farketmez. Hepsi bu özelligi destekliyor.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|