![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
![]() |
Uygulama teklifi verirken herkez 3d ister oldu artık.Bunun için de ayrı bi bedel ödenme durumu olmuyor hiç bir zaman.
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
değer biçememek.....
Alıntı:
bu konuyla ilgili söyleyebileceğim sey,tabiki işin ne kadar kaliteli yapıldığının çok ön planda olduğudur. sizlerde bilirsiniz ki aynı projenin iki farklı elden çıktığı andaki renderları çoğu zaman kalite açısından (gerçekçilik) çok farklı olabiliyor. ancak bu noktada benim değinmek istediğim farklı bir konu.gerek maaşlar gerekse bireysel yaptığız işlerden alacağımız ücretlerden çoğu zaman çok kararsız, daha da doğrusu bilgisiz olduğumuz. bizler gerçekten emeğimize fiyat biçmek konusunda biraz tecrübesiziz. çoğu zaman burada benzer konulara değiniliyor.(2008 maaş anketi vs...) bizler kendimize değer biçmekte zorlanınca başkaları (işverenler) bu değeri biçiyorlar.tabiki sonuç herzaman hakedilenden az oluyor.hiç değilse kendi içimizde biraz daha örgütlenmeli birbirimizi çokça bilgilendirmeliyiz. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
Tekirdağ
Mimar
![]() |
Hiç değilse topluca bir alt sınır belirlesek? Atıyorum; müstakil iki pencere bir kapı bir çatı basit bir konutun ortalama/vasat 3d si, 1 saatlik bir çalışma, 50 ytl desek, üstüne ne istenirse ona göre katlasak?
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
sistematik...
mantıklı bir fikir ancak bunun için ciddi bir sistematik geliştirmek gerektiğini düşünüyorum. bu işi meslek olarak edinen arkadaşlar ne çeşit projeleri ne şekilde fiyatlandırı konusunda bilgi verirlerse bu konu biraz daha açıklığa kavuşabilir sanırım.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
ben fiyatlandırma konusunda şöyle bir pratik geliştirdim. Her farklı mekan renderı başına ücret belirledim. Aynı mekandan birden fazla render alınacaksa bunu ücrete çok yansıtmıyorum. Hem tasarım yapıp hem renderlanacaksa farklı, tasarlanmış bir modelin veya mekanın renderı alıanacaksa farklı ücret tarifesi oluyor tabi ki.
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
ETMK - Content
Tasarımla alakalı belki ama üstteki linkte Etmk bir çalışma tablosu oluşturmuş. Belki bu tabloya göre kendize bir fiyatlandırma sistemi oluşturmak mümkün olabilir. Saygılarımla...
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
Merhaba,
Bence taban fiyat belirlemek ne kadar doğru bilemiyorum. Çünkü bu taban fiyat, tavan fiyata dönüşebilir. Asıl önemli olan kalite sınırını belirlemek. Zaten bir işin belirli bir kalitede olması için, belirli bir zaman ve emek harcanması gerekli. Bu da otomatik olarak fiyatları olması gerektiği yere getirir. Bu arada, belirlenen kalitede bir iş için herkes 10 gün harcarken, başka birisi bunu 2 günde yapabiliyorsa, o zaman 1/5 fiyat veriyorsa da "Helal Olsun" demek düşer. Bence aslında, minumum fiyat yerine, minumu süre sınırı ve kalite kriteri olmalı. Keşke böyle olsaydı... Mimari Projelerde de. O zaman hem kaliteli işler çıkardı, hem herkese yetecek kadar iş de olurdu, kimse daha çok iş yapabilmek için meesleğini yaptığı işi dejenere etmeden yapar, kaliteli işler arttıkça manevi tatmin de artar, ortaya güzel bir çevre çıkardı. Böyle bir şey olabilir mi bilemiyorum. Ben her zaman hayalci ve romantik olmuşumdur zaten ![]() Ama bütün bu hayalciliğe rağmen emin olduğum bir şey, kalitenin tabanının oluşturulması. Ama bu ancak yaptığı işe saygı duyan insanlarla oluşabilir. Müşeterilerden önce kendi yaptığımız işe saygı duymak gerekli. Bütün bu dediklerimi hem mimari tasarım hem de 3d-görselleştirme açısından yazdım. Herkese iyi günler
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
İnşaat Mühendisi
![]() |
Alıntı:
Kendi işimi yapmadan önce 2000 yılında bir inşaat firmasında çalışıyordum. Firmadan ayrıldım. Benden sonra aldıkları mühendisi benim çalıştığım fiyatın dörte birine çalıştırdıklarını duydum. Şimdi bu düşük ücrete sekreter ile neredeyse aynı maaşa razı olan mühendiste midir suç, yoksa onu sömürme pahasına çalıştıran işverende mi ? Mühendis ihtiyacı olduğu için bu paraya razı olarak çalışmalı mıdır, yoksa meslek onurunu korumak için direnmeli midir? Proje çizen ya da tasarım yapan kişi cebini mi yoksa işine saygısını mı düşünmelidir ? Herşey kısa vadede geçici çözüm arayışlarının, lokal rahatlamaların, ya bir seferden ne olur demelerin yüzünden oluyor zaten. Yırtık birkere başladımı dikilemeyecek kadar büyüyor. Eğer herkes direnmeyi becerebilse bir kalite tabanı oluşabilir. Salt emek girdisinin olduğu bir alanda bunu korumak mümkün değil. Ya ne olacak elimde hazır modeller var müşteri ne anlar döşer geçerim 2 saatte. Öff bu parayada ihtiyacım var boş dursam daha mı iyi. Çizerim 2 gün napim. Daha önceden buna çok benzeyen bir projem var az revizyonla tamam bu iş. Müşteri ne anlar bu fiyata bu iş olur zaten. Bu paraya bu rendır ne uğraşacam yaaa. Bu paraya ne tasarlıycam yaa. Yaptığın işi sevmezsen, saygı duymazsan , ünvanının altını dolduramazsan bahaneler hiç bitmeyecek.
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|