![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Selam arkadaslar
Arkiteria forum da ( denizbank+bonus ve nemo ) basliginda arkadasimiz "murathacialioglu " sormuski: " neden bu kadar iyi arkadaslarimiz ( Arslan Elver, Erdem Taylan gibi ) türkiyede kalamiyor ? okadar imkanlarimiz olmasina ragrem demis. Malesef daha henüz kabul solonunda oldugum icin oraya cevap yazamadim. Türkiyede altyapi olarak yani teknik altyapi olarak kurulmus bir sistem malesef henüz yok ITU gibi üniversiteler deneme asamasinda olsa bile henüz malesef ciddi ve büyük bir animasyon studyomuz yok. Arkadaslarimiz burada devam edemedikleri icin mecburen kendi kariyerleri icin gitmek zorunda kaliyorlar. Teknik olarak herseyi temin etmemiz mümkün ama yatirimci olmadigi icin yapilamiyor. Bireyler olarak ne yapabiliriz ? malesef fazla yapabilecek bir seyimiz yok cünki milyon dolarlara ihtiyacimiz olacaktir böyle bir sirketi kurmak icin. Eminimki Türkiyede yatirim yapilmis olsaydi ve is olanaklari profesyonel sekilde sunulsaydi bu arkadaslarimiz da türkiyeyi tercih edeceklerdi. Türkiye disina cikma imkani sunulmayan iyi arkadaslarimizda buradaki imkanlariyla biseyler yapmaya calisiyorlar. Insallah cok yakinda bir animasyon studyosu kurulurda Türkiyede bu tarz iyi ve kabiliyetli arkadaslarimizi daha fazla kaybetmeyiz diyorum. saygilarimla tim |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Bizim ülkemizin kanayan bir yarası bu bence. Sırf bu sektörde değil çoğu alanda iyi ve donanımlı bireylere gerekli çalışma ortamı sağlanmadığı için şanslarını Türkiye dışında bir yerde kullanmak zorunda bırakılıyorlar. Temennim, kaynaklarımızı artık doğru iş ve konulara harcamamız ve bu insanların kendi ülkelerinde hakettikleri şekilde işlerini yapabilmesi...
En son lumina tarafından düzenlendi : 12-09-2007 15:07. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Açıkçası örnek verdiğiniz iki kişi ile de Grafficafe.Net 'de konuşan biri olarak aslında Türkiye'de bulunmalarının önemi yok.
Yani zaten Türkiye'de olsalar da o firmalarda çalışırlardı. Bakınız Cüneyt Özdaş. Ben çok sever tutarım. Türkiye'de şu anda. Ama Splutter Fish'de çalışıyor. Ha ABD'de olmuş ha Türkiye'de aslında pek de farketmiyor. Asıl bu tür kişerin yurtdışına gitmelerini değil yurtdışındaki firmalar gibi firmalar neden ülkemizde yok onu tartışmak lazım.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Neden Türkiyede yurtdışındaki gibi animasyon studyoları yok
Ayasofya kardeş malesef çok araştırdım ve bir türlü yatırımcılara bu işin dünya çapında yapıldığı takdirde kazançlı bir iş olduğunu iletemedim. Malesef ya ben anlatamıyorum yada anlamak istemiyorlar. Yani insanlara örnekler göstermeme rağmen kazançlı olduğunu daha çok bu işin türkiyede yapılabileceğine inandıramıyorum. Halbuki işini iyi bilen çok arkadaşımız var ve Animasyon studyosu olmadığı için kendilerini devam ettiremiyorlar. Malesef ya başka sektöre kayıyorlar yada yurtdışına.
Bütçe çıkmadığı için kimse yapamıyor, bütçeyi çıkaranlarda çıkarmak istemiyor. Benim şahsi görüşüm bu. Çok güzel projeler var hatta benim hazırladığım bir proje bile var ama destek bulamıyorum. Tahminimce ne olacak ? Yabancı yatırımcılardan birisi gelecek türkiyeye, güzel bir studyo kuracak ve ondan sonra bizimkiler de başlıyacak. gibi geliyor bana bilmiyorum sizin fikriniz ne bu konuda. Saygılarımla Timur |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|