![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
Proje çalışması ve maddi manevi karşılığı..
Arkadaşlar herkese selamlar..
Bu başlığın yeri belki burası değil ama burda bu konuyu ilgilendirenlerin sayısının fazla olacağını düşündüm. Bundan bir süre önce başımdan geçen bir olayı paylaşmak istedim sizlerle. Yaklaşık 3-4 ay önce birisine (birisi diyorum onu bile haketmiyor aslında) villası için mutfak, yaşama mekanı banyo vb tasarımını çalıştım ve görselledim. Görseller üzerine çalışmayı çok beğendiğini ve hemen üretime geçmek istediğini belirtti. Bende üretime yönelik projelerini hazırladım ve kendisine teeslim ettim. Hatta üretecek yer bile buldum. Bu süre zarfında bu çalışmalar karşısında ücretini anlaştık ve proje uygulamasının başlaması ile beraber ücreti verebileceğini söyledi. Kabul ettim. Uygulama başladı. Ücreti vermedi. Uygulama esnasında danışman gibi hizmet verdim. Ücreti vermedi. Uygulama bitti. Ücreti vermedi. Uygulama bitiminde sonra üzerinden 2,5 ay geçti hala ücreti vermedi.(bu süre zarfında devamlı konuyu gündeme getiriyorum) En son aradığımda sabrı tükenmiş biri olarak sesimi yükselttim. Aldığım cevabı lütfen dikaktli okuyun..."SEN BANA NE ALDIN SATTINDA BENDEN PARA İSTİYOSUN..HARAÇMI İSTİYORSUN BENDEN, NE YAPTIN Kİ"...Ne diyeceğimi bilemedim. Ve o birisi şu anda o evde yaşıyor. Çok sinirliyim ve hala sinirim geçmedi. Fakat yapabileceğim çok birşey yok. Bunu buraya yazmamın nedeni bu tür işler yapan arkadaşlar. Tanıdık arkadaş deyipte bir sözleşme karşılığı olmadan bu tür işleri yapmayın. Kesinlikle işe başlamadan kendiniz garantiye alın. Sevgiler...
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Bu işin çok kolay bir çözümü var .İlk olarak paranın yarısını peşin almalısınız .Sonra bitmiş görselleri laptopla göstererek yada imalatta kullanılamıyacak kadar ufaltılmış bir boyutta vererek.paranın yarısını talep edebilirsiniz.
kolay gelsin
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Allah karşımıza iyi insanlar çıkarsın... Bunlardan etrafta çok. İşin doğrusu mimar mahmutun dediği gibi,Heleki ilk kez tanıştığınız ve iş yaptığınız biriyse. Ne diyelim "geçmiş olsun."
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Mimar
![]() |
Çıkar biyerden merak etme...Sözleşme yapın mutlaka..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Bir benzerini ben yasayabilirdim bu olayin yillar önce... Bir proje toplantisinda adam bana "bir rulo aydinger icin mi o parayayi verecegim sana" demisti.
Kendisine kapiyi gösterdik tabi. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Mimar
![]() |
Arkitera galeri diye biyer var orası ne için ? İşler koyuluyosa yenileri oraya mı koyalım napalım ?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
İç Mimar
![]() |
geçmiş olsun
maalesef bunu yaşayan ne ilk kişisiniz ne de son kişi olacaksınız ülkemizde tasarıma, düşünceye, fikre verilen önem belli. adam o tasarımı yaptırdğı ustaya verdiği paraya acımaz ama siz tam olarak elle tutulur birşey vermediğiniz için, yani müşteriye göre sadece 2 rulo çizim verdiğiniz için size, yani bizlere verilen paraya acırlar. vermemek için de 100 takla atarlar. tasarımın değeri artmadıkça, insanlar verilen emeği anlamadıkça da bu maalesef böyle sürer gibi geliyor bana.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Alıntı:
maçı n'oldu acaba" dersen senin dünyalı olduğundan şüphe duyarım ![]() Arkadaşım ne yazıkki bunlar olacak. Yalnız şöyle bir şeyde var, freelance çalışan birine gösterilen saygı ile şirket çalışanına (yada ofisi olan bir tasarımcıya) gösterilen saygı biraz farklılık gösterebiliyor. Bunun acısını bende çok çektim zamanında. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
Arkadaşlar cevaplar ve verdiğiniz moral için teşekkür ederim..ne yapabilirim bu saatten sonra? sizin de dediğiniz gibi hukiki yönden bir ispatım olmadığı için maalesef soğuk su içtim. Meslek hayatımdaki 5. yılım ve bugüne kadar böyle konularda sıkıntı çektim fakat karşılığını alamadığım olmamışti hiç bundan sonra daha dikkatli olmam gerekiyor. Böle namussuz, dolandırıcı insanlar çok etrafımızda benzer çalışmalar yapan arkadaşlarım lütfen çok dikkat edin yaşayanlar bilir insana çok koyuyor. Yani alamadığınız paranızdan dolayı değil bu, kandırılmak insanı enayi yerine koymak oldu beni daha çok üzen.
Sevgiler...
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
3 seçeneğin var ,
1-Bir bardak su içmek 2-Adamın gırtlağına sarılmak 3-Hukuki yollardan hakkını aramak. Bence 3. yol, bir avukata danışmalı ve hakkını aramalısın. Muhakkak bir çözümü vardır , aynı zamanda bize de örnek teşkil eder .( Benimde aklıma takıldı, bir avukat arkadaşa bu konuyu sorayım bakalım, olumlu cevap gelirse yazarım) 2. yapmadıysan sabırlı biriymişsin, ben kendimi tutamazdım.Ama en teselli edici noktası da "kul hakkıdır", el emeğin karşılığında baya bi günah devrettin fenamı
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Konuyu avukat arkadaşa sordum.Projeyi noterde onaylattıktan sonra mahkemeye verebiliyosun.Baya fazla açıdan dava açma hakkın var. Sanatsal haklar kapmasmında da değerlendirilebiliyormuş. Nihayetinde istersen manevi tazminat bile kazanma şansın var.Yerinde olsam hiç affetmem.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
Alıntı:
Sevgiler.
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Tasdix tam da bu tür sorunlar için hizmete alınmış bir servis.
Arkitera Online sitelerinde epeyce reklamı çıktı ama görmeyenler için bir hatırlatma: Tasdix
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|