![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Şahsen bakarken büyük keyif aldım. Boyasız siyah beyaz eskizlerinizi daha çok sevdim. Bir koltuk bir masa bir bilgisayarla sınırlı olan çalışma mekanını sokaklara taşıyabilmenin farklılığını nicedir unutmuşum. Paylaşımınız için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Lütfen türkçe karakter ve büyük küçük harf kullanımına özen gösterelim. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dikkat edecegim..
Tesekkurler...Saygilar. HD. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Yumuşak G (Ğ, ğ), Şe (Ş, ş), I,ı, Ü,ü lere de lütfen.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çizimleriniz çok kaliteli. Yeni kuşak mimarların el çizimi kalitesi çok düşük. Dijital ortama o kadar hapsolmuşuz ki , böyle çizimler görünce ,sanki havasız kalan odanın pencerelerini açıp ormandan gelen havayı solumuş gibi hissedioruz. Ben çok seviyorum böyle eskizler yapmayı , ama sadece kendim için yapıyorum. Biriktirdiğim eskizleri ileride ofisimin evimin duvarlarına asarım diye çiziyorum... Çünkü piyasaya girdiğimiz anda ağzını açan , mimarlıktan hiç haberi bile olmayan biri bile bize 3dmax, autocad ve görselleme adına ne varsa onu soruyor. Bilgisayardan kaçış olmadığına göre artık böyle çizimler değerli birer sanat eseri aslında.
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
iyiki bizimle paylastiniz, benim acimdan cizgiler canlanmis gibi, yani yasiyor.
Aslinda mimarlik ortaminda böyle calismarin olmasi bence dahada degerlidir. Bilgisayar kullanan robot olmadigimiza göre, böyle calismalara daha önem vermemiz gerekiyor. tesekkür. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Ben ayni zamanda elle de çiziyorum. Çizimleri cok sevdim. Tebrikler.
Agustos ayinda cikacak olan "Digital Arts" dergisinde, klasik teknikler ve 3D egitimi iliskisi hakkinda bir yazim var. Okursaniz sevinirim. DIGITAL ARTS AGUSTOS ve EYLUL SAYISI ÃáIKTI! Benim doktora konum da bu zaten. Yani temel tekniklerden habersiz birinin 3D teknigini zaten hakkiyla uygulayamayacagini savunuyorum. Öncelikle temel tekniklerin ögrenilmesi gerektigini düsünüyorum. Bu bölüm "Mimarlik ve Bilisim" basligi altinda oldugundan el cizimlerimizi paylasmiyorduk. Ancak paylasiminiz icin tesekkür ederiz. Bazi konulari hatirlamamiza yardimci oldunuz. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yazılanlar için çok teşekkür ederim.Ben okullarımızda , teknik çizimde bize verilen sistematik yaklaşımın,serbest el çiziminde de kullanılarak eskiz yapmanın öğrenılebilecegini ve cizerek düşünülebileceğini savunuyorum..Bu nedenle de burada yeri gelmişken 1978-83 dönemindeki Mimar Sinan Üniversitesi hocalarıma ,özellikle de sayın Ataman Demir e teşekkürlerimi sunuyorum..
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ulaşmak isteyenler için ,eskizlerin bir kısmı galeriden takip edilebilir..
Saygılar.. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Siyah beyaz olanlar tam suluboyalık cok güzel olmuş.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|