![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Vista Max Problemi
Merhaba Benim Laptopta Vista Yuklu Ve Max 8 Programi Yuklerken Sorun Yasamadim Fakat Modelleme Yapmaya Basladiktan Sonra Kamera Ve Perspektif Ekraninda Cizimlerin Bazi Bolumleri Okunamiyor Icice Geciyor Bunun Nedenini Bilen Var Mi ? Xp Yuklu Bir Pc De Ayni Sorun Olmadi.max 9 Yuklemek Cozum Olur Mu Yoksa Vistayi Kaldirmali Miyim.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Vista 64 bit ise sorun yaşaman normal. Max 8'i yükleyememen lazim diye biliyorum, henuz vista ile denemedim ama. 64 bit sorunu için, autodesk 3d studio max 9 64bit sürümünü çıkardı. Gerekli bilgileri Autodesk - Home Page adresinden alabilirsin...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Vista 32 bit yüklü eksik bilgi vermisim fakat max 8 kuruldu. Calısırken cizimin bir kısmı gözükmüyor ve sorun yaşıyorum.Max hata vermiyor ben görmeden calısamadıgım icin sıkıntım var.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Hm. OpenGL ile ilgili bir sorun olabilir. Şu adımları denersen, sonuç alabilirsin diye düşünüyorum:
"Customize" menüsünden, "Preferences"e tıkla. Açılan ayar penceresinden "viewports" tabını seç. En alt kısımda, "Display drivers" bölümünde, "Choose Driver.." butonu var, ona tıkla. Eğer "Graphics Driver Setup" adında bir pencere açılıyorsa, o pencerede de, "OpenGL" seçili ise, sorunun kaynağı başka birşeydir. "Choose Driver.." a tıkladığın zaman "Direct3D Driver Setup" diye bir pencere açılıyor ise, en alttaki, "Revert from Direct3d.." butonuna tıkla, açılan pencereden "OpenGL" i seç. Çıkan uyarıyı onayla. Max'i kapat. Yeniden aç. Muhtemelen sorun düzelecektir. Eğer düzelmezse, sorunun ile ilgili bir ekran görüntüsü gönderebilirsen, daha rahat yardımcı olabiliriz... Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Bence bir ekran görüntüsü göndersen daha fazla yardımcı olabiliriz
kenan |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
Aydın
Mimar
![]() |
ekran kartı sürücüsü ile max'in anlaşamaması en büyük ihtimal bencede.
opengl yada varsa kullandığın diğer metod-suruculer sorun yaratmıs olabilir. birde directx10 varsa 10 sorunlu calisiyor hatta calismıyor
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Hem Max 8.0 hem de Max 9.0'a sahip iseniz tabii ki Max 9.0 kurunuz.
Eğer sorun yaratıyorsa aldığınız bayiye başvurunuz. O kadar para alıyorlarsa çözmek zorundalar değil mi? Vista çoğu program ile sorunlar yaratıyor. Programı satın aldığınız yer size söz konusu programın Vista yamasını sağlamalı. Yapamıyorsa XP'den vista'ya geçmemelisiniz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Üye Adayı
![]() |
Merhaba Açtığınız konu için teşekkür ederim. Burada Kafam Takılan bi Konu Var . Barış Çolak Bey 64 Bit kullanıyorsanız sorun yaşamanız normal demiş..Pardon 64 bit pclerin avantajı mı var yoksa 32 bit olan pc lerin avantajı mı war... bunu bi türlü anlamış değilim.. ilginize teşşekür ederim.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
![]() |
özellikler kynaklanıyor olablir ekran kartı düşük olablir
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
"v" yerine "w" yazmanızı anlamış değilim. Güzel mi oldu şimdi. Hatta kurallarını okumadan bir foruma cevap yazmanın ne avantajı var onu hiç mi hiç anlamadım. Budur.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
64 Bit işlemcili PC'lerin ve buna uyumlu yazılımların elbette ki avantajı var. Genelde bu teknoloji çok büyük dosyalarda daha performanslı çalışmanıza imkan tanır. Ancak 64 bit uyumlu yazılımları ve eklentileri (plug-in) bulmanız genelde zor olur.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|