![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
|
koltuk çizimi
slm arkadaşlar ben bugün üye oldum kendimce koltuk modelleri yapmak ve çizmek istiyorum mümkünse hangi proğramı veya negibi proğramlarla koltuk iskeleti ile çizim yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum saygılar
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
3Dsmax
Koltuk çizimi için 3dsmax uygun bir program
İlk deneme de objelerden modern çalışmalar yapabilirsiniz. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Sanırım arkadaşımız detaylı koltuk çiziminden bahsediyor. Yani iskeletini, dolgu malzemelerini, bitiş malzemelerini vs. çizip belirleyebileceği... Eğer öyle ise 3DS Max pek de uygun olmaz.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
3 Boyut
3 boyutlu yazılımlar ile tüm detayları modelleyebilmesi mümkün. Kendini geliştirdikçe de, farklı modelleri de yaratabileceği bi platforma kavuşmuş olacağı için bence en iyi seçim. Ama sadece koltuk çizimi için, paket programlar da var sanırım.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eğer çok detaylı çizimler yapmak istiyorsanız, modelleme için önerilerim sırasıyla;
1- Silo 2- Modo 3- Mudbox 4- Zbrush Modellediğiniz objeleri herhangi bir üç boyutlu uygulamada renderleyebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Neden max ya da maya degil de silo modo anlayamadim
Ne artisi var? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hocam öncelikle Silo saydıklarım arasından öğrenmesi en kolay olanı. Polygon ve Sub-D modelleme ve UV mapping açısından da gayet başarılı. Ama en önemli farkı çok ucuz olması. Rakiplerinin uçuk fiyatlarına göre oldukça hesaplı.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Peki. Hizli ögrenmek gerekiyorsa olabilir...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Kimse ne rendering ne modelleme için alternatifler sunarken c4d demiyor ki bence sunulan örnekler ile hayli hayli mukayese edilir bazısından da iyidir... C4D Şovanistliği yapmıyacağım diyorum bu gibi topicleri okuyunca ama böyle de bir program var, tek suçu avrupalı olması.
![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
3D programlarında detaylandırma nasıl yapılabiliyor, ölçülendirme nasıl yapılıyor, üretim için hazır hale getiriliyor koltuk anlamadım...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba gün, ![]() Bahsi geçen programların tüm işlemlerini parametrelerini değiştirerek yapmak mümkün. Tüm komutların çok hassas, istediğiniz ölçüleri girebileceğiniz kendi parametre saatleri mevcut. Dolayısıyla hiç bir sorun çıkmaz ölçülendirme anlamında... Hatta bazı programlardan alınan çıktılarla doğrudan 3 boyutlu üretime geçilebilir; Rhinoceros da olduğu gibi. İyi çalışmalar En son asteria tarafından düzenlendi : 22-05-2007 11:06. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Merhabalar;
Sanırım yanlış anlaşıldım ya da yanlış anladım, eğer sadece ölçekli 3D model yapmaktan bahsediliyorsa amenna; ancak amaç iskeletini, detayını çizmek, ölçüsünü vermek, bunu üretim şablonu haline getirmek, üretim bandına göndermek, maliyet oluşturmak vs ise, sanırım 3D programı pek de etkili olmayacaktır. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba gün, ![]() Aslında tam da o sözünü ettiğiniz tüm gerekli aşamaları yapmak mümkün oluyor. Alanlar çıkarılabiliyor, 2 boyutlu yassılaştırılmış çizimler elde edilebiliyor, hacimler hesaplanıp ne kadar ahşap veya metal, vb. kullanılacağı belirleniyor, 3 boyutlu çizim üzerinde ölçüler gösterilebiliyor, tasarlanan objenin kullanılacak malzemenin birim ağırlığı girilerek toplam ağırlığı program sayesinde hesaplanabiliyor. Buna benzer pek çok üretimi sağlayacak beklenti unsuru sağlanabiliyor. Özellikle gözlemleyerek öğrendiklerimden Rhinoceros böyle bir program. Bu programı kullananlar arasında gemi imalatçıları, heykeltraşlar, matematikçiler, mimarlar, kent plancıları, mobilya üreticileri, spor ayakkabısı üreticileri, mücevher tasarımcıları var. Özellikle mücevher tasarlayanlar ve heykeltraşlar sürekli olarak ağırlık ve hacim hesapları yaptırırlar maliyeti öğrenebilmek için, ve aynı şekilde gemi tasarlayan mühendis ve mimarlar da. Şu an yanımda örnekler yok, ama Rhino3d sayfasındaki örnekler arasında bu tür görüntüleri bulursam buraya örnek olması için eklerim. İyi çalışmalar En son asteria tarafından düzenlendi : 22-05-2007 17:14. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Teşekkürler . Demek ki ben baya geri kalmışım . Herkese iyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Anladığım kadarıyla istenen iş için Max veya benzerleri pek uygun değil.. Parametrik çalışıyor ama işin içine subdivision girince -hele iyi bir üretim için gereken ölçü hassasiyetlerini düşününce- ne kadar parametrikliği kalıyor, orası tartışılır.
Üretime yönelik çizim yapılacaksa Rhino iyi bir seçim.. Öğrenmesi kolay (AutoCad tabanlı gibi düşünebilirsiniz), ucuz, hatta isterseniz VRay eklentisiyle gayet iyi renderlar da alabilirsiniz..3 boyutlu çizim yaptıktan sonra onu 2 boyuta aktarabilirsiniz, istediğiniz gibi çıktı alabilirsiniz. İstediğiniz herşeyi, tam istediğiniz ölçüde modelleyip hızlı prototipe veya kalıp&model için CNC'ye vb. yollayabilirsiniz. Ve ayrıca tabii ki montaj datası oluşturabilirsiniz. Ve tüm bunları yapan Rhino düşük maliyetli ve makinanızı fazla yormayan (Rhino parametrik ve unsur tabanlı değildir) bir program.. Şiddetle tavsiye ederim ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|