![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Benim düşüncelerim de herkes ile aynı olduğu için fazla uzatmayacağım.
Bazı "otlakçılar" maalesef böyle isteklerde bulunuyorlar, bulunmaya da devam edecekler maalesef. Bana sanal ortamda bu tarz teklifler pek gelmiyor, buna çok mutluyum ama gerçek hayatta bir dönem sıkça gelirdi. Ben de zamanım el verdiğince direk bilgiyi vermektense olayın mantığını anlatmaya çalışırdım. Böylece karşımdaki de birşeyler öğrenip kendini geliştirmeye ve sonuca ulaşmaya başlardı. Kimisi bunu anlıyordu, anlayanlar zaten işi kapıp gittiler.. anlamayanlar için üzgünüm, kimseden birşeyi "hazırlop" alamazlar. Düşüncene, emeğine, yüreğine sağlık sevgili Giraffe.. senin gibiler kolay bulunmuyor.
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
interior design:
ben hatirlamiyorum. ama olabilir. inan acikçasi bu isimleri not edip kara liste filan yapmıyorum ![]() dedigim gibi her gün oyle cok mail ve istek geliyor ki kim ne dedi pek aklimda kalmıyor. ama anlamana sevindim. bu aslinda tam olarak "ben emek verdim, sen de hazira konma" gibi bir şey de degil. yani aslinda çok güzel bir örnek heykel ile ilgili olan. kimse kimseden yaptigi heykeli istememeye cüret edemez. en azından etmemeli. ben öyle görüyorum... ve arkadaşlar, inanın sahnelerin istenmesi degil. öyle talepler geliyor ki- sanki mecburmuşuz gibi. daha dun birisi beni ona adresimi vermek istemedigim icin suclamis. o hayatını kolaylaştirabilmek icin benim yanima gelmek istemiş ama ben müşterilerimin çalınmasından korktugum için ve onun evermotion'da benden daha iyi olmasindan korktugum için adresimi vermemişim. bunlar ne demekse ehehe neyse uzatmayayim ben bezan insanlari hic anlayamiyorum.ayasofya ![]() aslinda ben hiç turkce karakter kullanarak yazmadim.aklında yanlış kalmış. genelde klavyeye bakmadan yaziyorum. ve parmaklarim harflerin yerine otomatik gidiyor ![]() bir alışkanlık öyle yazmak. ama bundan sonra burada türkçe yazarim- burada olduğu gibi ![]() herkese cok sevgiler |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Teşekkürler Giraffe, (Ben de zaten önceden de yazmadığını bilerek demiş idim kırmadan nasıl söylesem diye heheheheh)
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
Adana
Mimar
![]() |
herkes kendi yaptığı üzerine düşüp emek verdiği; en azından onun için zmn harcadığı bişeyi neden versin ki
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
Adana
Mimar
![]() |
sanırım biraz kat oldu üzgünüm
ama gercek olan bu
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Forum Üyesi
![]() |
İnternet çağında yaşıyoruz. Bilgiye bir tıkla ulaşabiliyoruz. Üstelik bir tane beş tane değil yüzlercesine ulaşabiliyoruz. Gerçekten benim gibi öğrenmek isteyenler zahmet buyurup günün kendine ayırdığı saatlerinde forumları takip ederek, eleştirileri dikkatle okuyarak, bulduğu tüm tutorialları tek tek uygulamaya çalışarak kendi başımıza birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Öğrendiğim her yeni bilgiyi kullanabildiğim ve olumlu sonuçlarını gördüğümde çok mutlu oluyorum. Kendim yaptım diyorum ben başardım. Çok takılıp çözümsüz kaldığım durumlarda utana sıkıla soruyorum tabiki. Forumlar neden var ki. Bugüne kadar da hiç yanıtsız kalmadım. Çünkü ben ne balık istedim ne balık tutmayı öğretmelerini. İstediğim şey olta denen aletin kullanım mantığını öğrenmekti. Olta neden vardı? Olta nasıl kullanılıyordu? Bu bilgileri aldıktan sonra tutacağım balıklardan ben sorumluyum artık. Tüm yaptıklarından sen sorumlusun Giraffe
![]() Çoğu insan yetiştirildiği ezberci eğitimin zincirini kıramamış olduğundan işin mantığını kavramanın önemini anlamıyor. İstiyor hap yapılıp verilsin herşey. Paketlensin ona sunulsun. o alsın kullansın atsın. Bir daha ihtiyaç duyduğunda yine istesin. Giraffe'dan çizim dosyalarını isteyen kişiye verseydi eğer emin olun ki o bilgiden yoksun olduğu için bunu kendini geliştirmek adına kullanamayacaktı bile. Hatta beklediği sonucu alamayınca şöyle bir suçlamanın daha gelmesi olası olurdu " sen bu dosyayı değiştirmişin zaten" Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. Yıllarını harcamış, birikimini oluşturmuş, artık neredeyse sezgisel olarak buna bu uygundur diyerek parametreleri kullanabilen arkadaşlarımız neden versinler ki el emeği göz nuru işlerini. İstemek ayıp değil bence ama vermemek hiç ayıp değil. Şu da var ki; bu işlerde belli bir düzeyin üzerine çıkmış arkadaşlarımızın en az 1 tane tutorial hazırlamaları boyunlarının borcudur. Madem burada forumlar aracılığıyla işlerini ve bizimle paylaşıyorlar herkes ağzı açık "ah keşke bende..." diyor. Tamam email atıp taciz de etmeyelim ama şöyle dolu dolu bir tutorial bile hazırlamamışsınız ki "git bak kardeş link burada orada anlatmışım yeterince" diyebilesiniz
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Çok iyi iş yapabilen biri
çok iyi bildiği işi, çok iyi öğretebilme yeteneğine sahip olmayabilir Daha az bilenler belki daha iyi öğretebilir... Bu yüzden tutorial hazırlamak bazen mümkün olamayabiliyor.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Gayet mümkün aslında tutorial hazırlamak, bu işe bir şekilde girmiş olan, gerek ileri gerek başlangıç seviyesindeki insanlarin bir "tutorial" refleksi oluşuyor. Belli bir disiplin altinda tutorial hazirlama girisimi olursa Arkitera Mimari Gorsellestirme forumunun, kaldıgim yerden devam edebilirim kendi adima.
Sevgiler
|
|
|
#24 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Haklısın Ayasofya, herkes öğretme yetisine sahip olmayabilir ama tutoriallerin de bir hazırlanış mantığı var. Bir kaç çeşit anlatım şekli içinden birini seçmek mümkün. Teknik bir iş tutorial hazırlamak.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|