![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
model ve simulasyon
3d max'te yanyana koyduğum helix'ten çubuklarım var (makarna gibi)(bir önceki konuda helix'ler görünüyor.)
Bu helix çubukların düz değil de rüzgardan dağılmış gibi durmaları gerekiyor. Bunun için simulasyon ile modellemeyi denedim, helixlerime cloth verip cloth'a da forces wind ekledim;ancak reactor time çoook uzun geldi; reator time'ı utilities'ten azalttım, ancak bir değişiklik olmadı. Bu konuyu bilgisi olan ile çözmek istiyorum..teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Scatter işinizi görür heralde.
Create-compound-scatter |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Amacım, o helixlerin kendi içinde de dalgalı (helix'in kendi kıvrımları dışında!!) olup bir arc extrude etrafında dizilmesi.
Scatter ile helixler o arc etrafında dizlebilir, ancak o zaman sorunum: helixlerin kendi kıvrımları dışındaki dalgalanmayı nasıl modelleyeciğimdir. O helixleri tel olarak düşünürsek, her bir tel farklı kıvrımlarla farklı yönlere bükülmüş olacak! Bu şekilde dalgalı yada farklı yönlerde bükülmüş bir Helix' i nasıl modelleyeceğim? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba bubble, ![]() Bu durumda 'scale' ve 'bend modifier' birlikte veya ayrı ayrı kullanınca olmuyor mu? İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çok ısrarcı oldum gibi geldi, kusura bakmayın, ama daha net anlaşılması için resim ekledim. Bend ile tek bir yönde eğrilik verebiliyoruz, ancak o kablo heliximizin birçok kıvrımları olacak(resimdeki gibi) ve de aydınlatma resmindekine benzer şekilde birçok yöne kıvrılacak, (ayrıca kendi içinde de farklı kıvrımları olacak).
Bend tek yönde kıvrım verdiği için...hala çözmeye çalışıyorum. Teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet, bend ve twist ile sorunu halledebileceğim. Fikirleriniz için teşekkürler.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|