![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
3d max'te helix'in kenarları kesik kesik
3d max 9'da bir helix spline çizdim, sonra onu bir spline ile kapattım extrude ettim, ancak kenarları cok kesik kesik, yada başka bir tabirle kırık kırık gidiyor. Helix'i oluştururken interpolation yada segment sayısı arttırma diye bir seçenek yok. Kenarlarını nasıl yumuşatabilirim? Smooth ile de kırıklar kalıyor.
Teşekkürler En son bubble tarafından düzenlendi : 25-03-2007 19:15 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() |
Merhaba bubble, ![]() Helix çizerken 'segments' değil ancak 'sides' şeklinde bir seçenek bulunuyor, artırıp eksiltilebiliniyor. Ekte görebilirsiniz, Sorunuzu doğru anlamışımdır umarım.. ![]() İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() |
Tekrar merhaba, ![]() Kırıkları ise ben 'meshsmooth modifier' ile rahatlıkla yumuşatabiliyorum. İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Teşekkürler asteria, ancak benim kastettiğim resimde gösterdiğim mavi ok yönündeki kırkıklardı. Kırmızı yöndeki kırıklar dediğin gibi çözülebiliyor("sides" o yöndekileri yumuşatıyor), ancak mavi yöndeki kırıkları nasıl yumuşatabiliriz demek istemiştim.
Ve yukarıda cevabını vermişsiniz.Belki başka bir yöntemi vardır diye düşündüm. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
merhaba
helix spline çizdikten sonra onu editable spline yapıp interpolation degerini artıtırsanız belki sorununuz çözülür. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() |
Merhaba bubble , ![]() Helix diğer 'spline'lardan farklı. Sadece kendine has olan 'adaptive interpolation' uygulaması yapıyor, yani 'turn' sayısı arttıkça sizin söylediğiniz gibi dikey konumdaki 'segment'ler de artış yapıyor. Ayrıca programın yardım bölümünden de kontrol ettim. LKDel'in bahsettiği yaklaşımı ben de deneyeceğim...Bakalım neler olacak.. ![]() İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() |
Tekrar merhaba, ![]() LKDel'in güzel önerisini uyguladım ve başarılı sonuç aldım. Teşekkürler LKDel...'Editable Spline' a dönüştürdükten sonra 'optimize' ve 'adaptive' kutucuklarındaki işaretleri kaldırırsanız 'steps' sayısını kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Eklerde de görülebilir... İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() |
Merhaba, Ancak 'render'larda bir düzeltme yapmadı bu 'interpolation' artışı...Meshsmooth sonrasında dahi taşkınlıklar devam ediyor... İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
merhaba, rica ederim Asteria
ama yardımcı olamadım anlasılan
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() |
Merhaba LKDel, ![]() Aksine; çok yardımcı oldunuz, çok teşekkür ederim... 'Interpolation' miktarını düzgün yayılı hale getirmek için daha sonra 'optimize' kutucuğunu işaretleyerek 'optimizasyon' yaptırıyor ve düzgün görünümlü bir yüzey elde edebiliyoruz... Ancak 'optimize' aktifken 'viewport'ta oluşan yeni 'segment'leri göremiyoruz, görmek için kutucuğu yeniden boş hale getirmek gerekiyor... Sorunun yeni çözümü ekte görülebilir... ![]() Tekrar teşekkürler ve iyi çalışmalar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|