![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
İlk Ofis Çalışmam- Yorumlarınızı Bekliyorum
Bir ofis mobilyası firmasının düzenlemiş olduğu yarışma için tasarladığım yönetici ofis mobilyasının max çalışmasıdır. yapımında 3dsmax ve vray kullandım. İlk çalışmamdır yorumlarınızı bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
masa ve sehpa kenarlarındaki yansımayı bilerekmi yaptınız . hangi materyal düşünüyorsunuz oarada uygulama olarak merak ettim. masa, sehpa ve dolap üçlemesi güzel olmakla birlikte dolabın süt kısmındaki birbirine paralel olan raflara pek anlam veremedim yükseklik itibari ile kullanımı zorlaştırmakta diye düşünüyorum. sunum için mekanı biraz daha doldurmak gerekebilirdir. tasarım açısından ise başarılı diyebilirim. ii çalışmalar...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Bu tavandaki şey nedir, nasıl duruyor öyle sehimli bir şekilde...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Bu konuda birkaç yıldır ufak defek çalışmalarım var yani çok profesyonel değilim, ama gördüğüm birşeyi söylemek istiyorum. Bence odanın içindeki ışık yetersiz kalmış, dışarıdan gelen ışık fazla olduğu için çok fazla yansıma var ve odanın sol kısmı tamamen karartmış. Kitaplık açık renkli olduğu için kendini belli ediyor ama duvarın kendi rengi kaybolmuş. Kitaplığın sağ kapakçığı çok fazla parlıyor ve hiç birşey belli olmuyor, bence yansımaları veya ışığı biraz daha yumuşatırsan daha güzel bir sonuç alınabilir. Aklına Sağlık. İyi Çalışmalar. Benal Mutlu |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba
Haklısınız metal kaplamanın yansımaları oldukça fazla oldu, aslında mat bir metal kaplama arzulamıştım fakat tam olarak istediğim efekti veremedim. render 3 saat sürünce tekrar denemeye de üşendim açıkçası boş bi vaktimde tekrar denicem. Sanırım max render süresini kısaltmak içi yapılabilecek bir çok ayar vardır ama henüz tam hakim olamadığım için böyle oldu. bildiğiniz ve önerebileceğiniz ayarları benimle paylaşırsanız sevinirim.
Tavandaki sehimli kısmı bükülmüş metal profiller yarımıyla tavana monte edilmiş alçıpan olarak düşünmüştüm. uygulanabilirliğinde sorunlar olabilir mi bilemiyorum ama ilk max denemelerimden olduğu için biraz da uçmayı istedim. Eleştrilerinize her zaman açığım, şimdiden yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Kitaplığın en üstündeki ızgara gibi olan kısımların bir işlevi var mı? Bir dünya alan boşa gitmiş de...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Görsel açıdan tasarımınız güzel görünüyor.Render konusunda çok profesyonel olmadığım için bir yorum yapamayacağım o konuda.Ama renkleri beğendim.
İşlev olarak düşünüldüğünde görüntüde hoş görünen akordeon kıvrımlı tasarımınız,yarışma jürisinde toz yuvası olarak yorumlanabilir.Ofis dekorasyonunda genelde düz hatlar tercih edilir çünkü..Benim görüşüm sadece... Başarılar dilerim.Ellerinize sağlık
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
utilitas venustas firmitas
çizgiler rahatsız edici sıklıkta kullanışsız arasına el girmiycek mesafede raflar çalışırken her an kafana düşme ihtimali olan bir asma tavan
|
|
|
#9 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba Serkan bey !
Çalışmalarınızı çok yakından takip eden birisi olarak şunu söyleyebilirimki: Daha önceki forumlara sunmuş olduğunuz tasarımlarınızdaki hataları yine daha önce de belirtmeme rağmen tekrarlamışsınız. Bu çalışmanızda da perpektif açısı gayet iyi olmakla beraber içinin zenginleştirilmediğini, çok fazla boş alan görüldüğünü üzülerek belirtmek zorundayım.Perpektif açınızı biraz daha daraltabilir yada o boş gözüken alanlara bir kaç ufak süs öğesi yerleştirebilirsiniz. Ayrıca daha önce bir başka arkadaşımızın belirtildiği gibi ürününüzün toz tutması kaçınılmaz. Bunu da engellemek için akordiyon kısımları camla veya benzeri şeffaf bir maddeyle kaplayabilirsiniz. Render konusuna gelecek olursak gereken eleştiriler yapılmış şimdilik üzerine birşeyler ekleyecek kadar yetkin sayılmam bu konuda. Söyleyeceklerim bu kadar size çalışmalarınızda başarılar dilerim ! |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
ilk çalışma için fena değil. metal yüzeylerde yansıma çok. asma tavan her an düşecekmiş gibi duruyor. turuncu renk biraz boğucu olmuş. masa ve sehpa ile ilişkilendirmek için kitaplıkta düşünülen ızgara görünümlü malzeme aşağdaki dolap kapaklarında kullanılırsa boşuna yer kaybı olmaz.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
bir kaç değişiklik yaptım fakat dönem projemden dolayı fazla uğraşamadım. yarumlarınız bana yön veriyor hepinize çok teşekkür ederim
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Bence oldukça şık ve yeterli, tozu mozu geçelim, sileriz, masayı ve sehpayı beğendim, katman katman...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öncelikler elinize sağlık..Tasarım açısından o masa büyük bir kütle gibi duruyor sanki binanın kolonuda onu giydirmişsiniz gibi..Açıkçası çok hoşuma gitmedi. Tozlanma sıkıntısı arkadaşların dediği gibi büyük sorun. İkinci resimde tavandan gelen üniteyi kaldırmışsınız ama şimdi orası boş kalmış. Bence oraya iki adet katmanlı masayla uyumlu kırmızı renkte bir ünite düşünülebilir.
Kolay gelsin
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Masa ve sehpa fazlasıyla ağır hantal ve kaba görünüyolar. Bununla beraber sandalyeler de masa ve sehpayla uyumlu olmamış sonradan getirilmiş gibi duruyor. Mobilyaların hepsi ayrı telden çalıyor, renk uyumu yakalanabilirdi. İlk rendera genel olarak bakıldığında daha uyumlu görünüyor.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|