![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Ben ayrı telden çalan bir mobilya göremedim, renk uyumu var bence.
Toz meselesini (evet düşünülmesi gereken birşeydir ama) abartıyoruz gibi geliyor. Tozdan yola çıkarsak hiçbirşey tasarlayamayız ki. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Özellikle ikinci rendera bakarak söylüyorum, masada ve arkadaki kitaplıkta ton farklılığı var. Döşeme de açık rek kullanılmış ve bej renkler küçük ton farklılıklarıyla uyumsuzluk yaratıyor, bence masa sehpa ve kitaplıktaki renkler aynı kullanılacaksa döşemede zıtlık yaratılabilir. Tabii doğramaları da unutmamak lazım...
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Selam
İlk render da gördüğüm ışık ve parlamalar çözülmüş, ayriyetten odanın her köşesinin rengi oldukça iyi bir şekilde gözükmekte, uyum kısmına gelirsek bence tüm renkler yeterince uyumlu, fazla kurcalamamk lazım
![]() Ellerine, Aklına Sağlık. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
Kayseri
Mimar
![]() |
nerde asma tavan
bence asma tavan gayet iyiydi.. sanki biraz daha abartı istiyordu. yani daha bi eğik belki.. dolap çok güzel.. pencere de öyle.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
merhaba
Arkadaşlar önerileriniz ve görüşleriniz için çok teşerkkür ederim. yorumlar genelde tasarım üzerine yapıldı. aslında maxe yeni yeni başladığım için istediklerimi tam olarak gerçekleştiremedim. bi anlamda tek renkle yağlı boya çalışmak gibi oldu benim için. rica etsem bira maxle ilgili gördüğünüz hata veya iyi yönleri söyler misiniz. eleştrilerinizi alırken aynı zamanda da birşeyler öğrenmek istiyorum. neler yanlış ve nasıl düzeltebilirim. iyi ve doğru yanları var mı maxle ilgili. eminim maxle ilgili eleştiri ve yorumlarınızdan da öğreneceğim çok şey var. şimdiden yaptığınız ve yapacağınız tüm yorumlar için çok teşekkür ederim. hepinize kolay gelsin. görüşmek üzere
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bir ofis Mobilya Üretiminde Ar-ge bulunan biri olarak Hocam sizin yaptığınız çalışma Güzel başarılı ama seri imalat noktasında üretimde sıfır bence çook işçilik ve hantallık var inde
Üretimide düşünerek tasarım yaparsan iyi sonuç elde etmiş olursun ben bunu ön planda tutuyorum her zaman
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#23 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
merhaba
Arkadaşlar max çizimim ve eksiklerimle ilgili yorum ve önerilerinizi söylerseniz sevinirim. Aslında bu çalışmamı göndermemin sebebi daha çok max çizimi ve modellemesi hakkında yorum almaktı. Fakat yorumlar genelde tasarım üzerinde yoğunlaştı. çalışmada gördüğünüz eksiklikler nelerdir paylaşırsanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Daha çok tasarım hakkında konuşulması ayrıca foruma uygun bir durumdur.
Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
sevgili ayasofya
Ben de uygun olmadığı veya tasarım konusunda yorum yapılmasından rahatsız olduğumu söylemedim veya hissettirmedim.forum başlığı mimari görselleştirme ve ben sadece yorumların bira da max hakkında yapılmasının bana ve dolayısıyla tasarımlarımı sizlerle daha kaliteli paylaşmama büyük yararı olacağını düşünerek böyle bir istekte bulundum. sizin böyle bir mesajla foruma katılmanıza şaşırdım. bunun yerine eleştirip yorum yapsaydınız bana ve dolayısıyla tasarımlarıma daha fazla katkınız olurdu düşüncesindeyim. Yorumlarınıza her zaman açığım. saygılarımla....
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
İşinizin render boyutunda size bir katkım olacağını zannetimiyorum. Bunu ancak bir daha render alarak bir daha alarak ve bir daha alarak yapabilirsiniz. Tüm ışık ve malzeme ayarlarını yeniden yapark tabii.
Gelelim eleştiri bekleme meselesine, bir yerden sonra render takılır. Yine rende retmeniz lazım. Söylenecek bir şey yok. Ancak ben de size bunu demek istemiştim. Yani tasarıma yapılan eleştiriler daha değerlidir şimsi size yeniden render almak düşer gibi bir anlamda. Sanırım asıl katkımı şimdi anlatabilmiş oldum. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
anladığım kadarıyla siz renderda nasıl daha gerçekçi görüntüler alırım diyorsunuz.
Bir kaç şey ekleyeyim. 1- bence ayrıntılar çok önemli bira daha ayrıntıya öenem verin. Mesela Sandalyeler çok keskin hatlı ve beton kalı gibi duruyor. Oturunca insanın malum yeri ağrıycak gibi. 2-zemin tek parça granit/ mermer gibi duruyor. 3- dışarısı sanki tablo gibi duruyor cam yansıması hiç yok 4-camda boydan boya geçen şeritler kendini hemen ele veriyor. 5-masanın üstü bomboş biraz daha yaşanmışlık havası verebilirsini. Nebiliyim kalemlik defter gözlük kalem nebilim vs.. 6-tüm alüminyum nesneler hiçde alüminyum gibi durmuyor.yansımalar sıkıntılı 7-kitaplar birbirinin kopyası. 8-arkadaki aydınlatma elemanımı nedir belli olmuyor.. 9-Dışarsı aydınlık ama zemine hiç gün ışığı düşmüyor 10- Arka dolap camları geçirgenliği 1,512 olmalı cam gibi durmuyor. Bu gibi ufak detaylara dikakt edilirse render kalitesi çok daha ii olacaktır. Birde subd. ayarlarını yükseltin duvardaki kirlilikler ondan olur. Tabi zaman sıkıntınız yoksa
|
|
|
#28 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
merhaba 3.boyut
önerilerin ve tespitlerin için çok teşekkür ederim. söylediklerini dikkate alıcam ve çalışmalarımda daha fazla dikkat edicem. görüşmek üzere iyi günler iyi çalışmalar
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
pencere boyutu tekrardan gözden geçirilmeli pencerenin üstünde duran kirişin o odaya göre narin kaldığını söyleyebilirim
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Bence de ilk render tasarım açısından dolabın masa ve sehpayla uyumu yönünde daha hoş.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|