![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Belediye Hizmet Binası
Merhaba, Bir belediye hizmet binası, henüz tasrım aşamasında . Ben tasarımla ilgilenmedim.Render için 3dmax 8 ve v-ray kullanıldı.Herkese selamlar...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Mimar
![]() |
render süper...
Render gerçekten çok iyi.Çok beğendim.Ama tasarım için aynısını söyleyemeyeceğim.Bina yurtdışındaki eski üniversite binaları gibi.bende öyle bir his uyandırdı en azından..Umarım bende bir gün senin kadar iyi render alabilirim başarılar... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
![]() |
konyadaki meram mı burası benim hoşuma gitti
bırakılmak istenen etki bırakılmış gerisi zevk meselesi.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
İnşaat Mühendisi
![]() |
Ellerinize sağlık bence de çok güzel olmuş. Proje hakkında biraz daha bilgi verirseniz vray versiyon , aydınlatma da ne kullandınız, render süresi vb. daha mutlu oluruz. Rendır da insan resimlerinin birden fazla kullanılması ve sağ kubbenin hemen arkasındaki ağacın boyut probleminden başka göze batacak birşey bulamadım. Çok güzel olmuş tebrikler.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Mimar
![]() |
Selcuklular geri donmus
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Kemikleri sızlıyordur herhalde.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Slm
Proje hakkında pek yorum yapmak istemiyorum ancak diyebilirimki sadece işverinin ısrarlı talepleri doğrultusunda tasarlanmıştır bir projedir.Artık uygulanır mı uygunlanmaz mı orasını bilemem. Ben yalınz model ve renderla ilgilendim. Modelleme Autocad Render 3dsmax 8 & V-ray 1.5 de toplam 2 günde yapıldı. Render süresi yaklaşık 1.5 saat (2400x1600) Aydınlatma olarak Target Direct, Color mapping ise Hsv exponential olarak ayarlandı. birde tabi rpcler var, acele olunca ikiz insancıklar ortaya çıkabiliyor Herkese iyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Ellerine sağlık kardeşim. Gerçekten başarılı bir render çalışması olmuş, söylenecek bir şey yok, ana giriş saçağının üzerinde oluşan küçük ışık patlaması dışında...
Tasarım için hocama katılıyorum. Eğer yapı Selçuklu'ya !! atıfta bulunuyorsa eminim kemikleri sızlıyordur..
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Biz sadece rendıra bakalım gerisine karışmayalım diyemiyoruz bu forumda.
Mimari bir forum burası. Ayrıca siz işinizi sunabilirsiniz ama bunu tasarlayan kişiden de onay almalısınız. Belki de bizim eleştirilerimizi istemiyordur. Belki de çok kızacak. Rendıra hiç gimiyorum. Söylenecek bir şey yok. Amacına ulaşmış. Ancak Selçuklu mimarisinden öğeler alayım da böye ebir şey yapayım yaptırayım diyen kişiler yanılıyorlar. İyi şeyler değil bunlar. Yarardan çok zararı var. Selçuklu kemeri taş işçiliği zamanının ötesinde bir güzelliktir. ![]() Bakın şu resme. Oranlara bakın. Her önüne gelen sivri kemer var mı. Yukarıdaki işte kaç çeşti ayrı sivri kemer var oturup saymadım. Akıllara ziyan. Zamanında bu taştan yapılmış binalar bize miras bırakılmıştır. Hala da albenileri vardır. Oranlar özeldir. Bir kurgusu vardır. kemerin kilit taşının bile bir duruşu süsü vardır. Süslemeler taş işçiliğinin güzelliğidir ama yine de oranlıdır. Abartı değildir. Siz betonarmeden binalar yapıp onların kötü taklitlerini sunarsanız kültür mirasını korumayı bırakınız onu hepten yok etmiş olursunuz. O pencerelerin siviri kemerlerin boyları boyutları nedir. Saçak bir 1. milli mimar akıma giderken yandaki silindirik benzeri köşeli formlar neye hizmet etmektedir. Giriş ve onun kolonları neden böyledir. Sonra Selçuklu'yu yorumlamak biraz da cesaret ister. Kolaj ile iş bitmez. Zordur her babayiğidin harcı da değildir. Yani kimsenin akılna gelmemiş mi siviri kemer ve kervansaray girişi yapmak. Bak ne güzel tarihi korudum çağdaşlaştırdım demek. Çok kolay değil. Herkes de yapamaz (YAPMAMALI). Postmoderni tartışırız ne kattı ne götürdü diye bu türün ise tartışılacak yönü yok. Neden direkt göze ilk batan detaylar taklit edilir ÖZGÜNLÜK yaratılamaz. NEDEN o zamanın taş işçiliği ve tekniğinin yorumu basitçe ucuzca betonarmaden taklit edilir. NEDEN yorum katılmaz ya da taklitten öte gidilemez. Bu kadar kolay taklit edilecek bir şey midir bu kültür, bu mimari miras. Garip pencereler, garip girişler. Açıkçası yorumlanmamış, değer vermek yerine ucuzlaştırılmış ve böylece tüketilmiş bir Selçuklu Mimarisi öğe katliamını görmek istemiyorum.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Tasarım için yorum yapmıyorum ama render yorumlarınız için çok teşekkürler...
Herkese iyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
gayet başarılı bir render olmuş emeğine sağlık
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Render harika,tek kelimeyle süper, ellerine sağlık...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Mimar
![]() |
selçuklular
nası yani ben anlamadım.ben rendercımıyım neden tasarımıda eleştiremiyorum.banane binaya gelen fazla ışıktan gölgelerden.ne kadar zamanda yapıldığından.tasarımcıyız biz ya.böyle birşeyi eleştirmezsek ohoooo çok bekleriz daha başkası taklidini isteyecek bizde yapıcaz öylemi.akıl sır erdiremiyorum.bu nası bi anlayış.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Mimar
![]() |
saygı
ben ister selçuklular dönemi,olsun ister frank gehry olsun,ister most modern,ister ne geliyosa aklına....büyük bir saygı duyarım.onu yapan veya düşünen insanın aynı çağda kendimi yerıne koymaya çalısırım.onu yapan taş ustası olurum.
ama asla taklide gelemem.şimdi bu mimarlık mı oluyo yanı.neyse gerildim biraz aynı w.o.w binalarını gördüğüm an gibi. ne diyelim tarihimize insanların yaptıkları eserlere azıcık saygı |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|