![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
selamlar
modellemesini yaptığım büyük bir salonda elips şeklinde kubbe bir tavan yapmaya çalışıyorum. acad de iki yarım küreyi birbirinden subtract komutu ile çıkararak çanak şeklinde bir form elde ettim. daha sonra scale komutu ile x ve y ekseninde oynayarak oval kubbe tavanımız ortaya çıktı. buraya kadar herşey güzel ![]() şimdi ben bu oval kubbe tavana, tavan formunu takip eden fugalar açmaya çalışıyorum. bir yay modelliyorum ve bu yay formunu tavandan yine bolean komutu ile çıkararak fugayı oluşturmaya çalışıyorum. falat bolean yaptığımda tavanın oval formu bozuluyor ve kırık kırık bir görüntü ortaya çıkıyor. sanırım bu olay tavanın orjinalinde bir küre olmasından ve scale ile formunun değiştirilmesinden kaynaklanıyor. bu sorunu nasıl çözebilirim acaba ? tavanı baştan mı modellemem gerekir bunun dışında max'de veya acad'de elips bir tavanı modellemenin başka bir yolu varmı acaba ? paintte çizdiğim iğrenç siyah çizgiler fugaları temsil ediyor ![]() En son tech-inn tarafından düzenlendi : 26-02-2007 17:54. Nedeni: ekleme |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
hiçbir fikri olan yok mu acaba. durum biraz acil kusura bakmayın
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
tavanı autocad yerine max de modellersen boleandan daha iyi bir sonuç alırsın sanıyorum. bunun dışında tavanın kesitini bir "shape" olarak çizersen ve "Compound Objects" altından "loft" yardımıyla elips bir path üzerinde yürüterek modelliyebilirsin.
son olarak çıkaracağın fugalar birden fazla ve bolean ile yapacaksan tüm fugaları çizip attach object ile birleştirip tek bir bolean işleminde çıkarma işlemini yapman çıkacak hataları en aza indirecektir. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
çözüm
Boolean yapılacak formdan çıkarılacak nesneleri mesh yapıp birbirine attach etmelisin. Ya da boolean yaptığın nesneyi tekrar boolean yapmadan önce mouse'un sağ tuşu ile çıkan menuden "convert to mesh" seçeneği ile mesh haline çevirmeyi dene.Başarılar.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
bence boolean edeceğin objenin ve ondan subtract ile çıkaracağın fugaların mesh veya yüzey sayıları, segmentleri çok olmalıdır, ki problemsiz bir yüzey oluşsun.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ziyaretçi
|
deforme
boolean deforme ediyorsa oraya bir map hazirlayip (duz bir objeden istedigin sekli saglayan ufak bir parca yapip render edipte hazirlayabilirsin) kaplayabilirsin eger Camera uzaktaysa bu farkedilemez.Tıpkı dosemelerde map yapmak sorun cikarmadigi gibi orjinal renkleri kullandigimzida bu problem olustarmaz. Tabi neticeyi gorup karar vermek lazim
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|