![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
İç Mimar
![]() |
acad'de modellenmiş bir workstation var. bunu max'e etıp renderladığım zaman bölme panellerin üzerindeki deliklerin bazıları kapalı gözüküyor. çok yakından render aldığımda sorun yok fakat istediğim mesafeden bu şekilde görünüyor. bunu neden yapıyor acaba bir fikri olan var mı ? şimdiden teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
İnşaat Mühendisi
![]() |
Aynı sorunu bende yaşadım birkaç çizimde. Delikli sac panelin arkasında modelleme artığı (ben öyle diyorum çünkü bende çok gereksiz parça kalıyor.) varmı yokmu kontrol et ve delikli panellerin arkasına makul bir mesafede çizim boyutuna göre siyah bir box koy bunun sorununu çözmesi lazım. Bakış açından deliğin arkasına gelen diğer malzeme yüzey rengine yaklaşınca delik gözükmüyor.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
İç Mimar
![]() |
yardım için teşekkürler. yazmayı unutmuşum, aynı şeyi denedim. deliklerin arkasına siyah ince bir box koydum ama diğer delikler görünür hale gelmedi. sadece mevcutlar daha siyah göründü. sanırım tek çare deliklerin olduğu yere 2 boyutlu bir map atamak
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
İnşaat Mühendisi
![]() |
AutoCad de subraction komutu nun kullanılması bazen yüzey normallerinde problem yaratabiliyor. view ayarlarından ve render ayarlarından force 2 sided aktiflerini kontrol edersen çözebilir belki. Bu da çözmezse maxte modellemesi 5 dk sürmez oda olmaz dersen , bazen Cad den ithal ettiğimiz bir dosya boolean op. na tabi tutulmuşsa ön yüzey normal arka yüzey yanık gelebiliyor. İmport ayarlarını değiştirerek deneyebilirsin . Bu da olmadı dersen sanırım modelde bir sorun var. Map ile yapmak uzak görüntü açılarında çözüm ama yakın görüntüde problem. Ne diyelim kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Mimar
![]() |
Eğer delikleri subtract ile oluşturduysanız, bazen çıkartmak istediğiniz parçayı büyük parçadan ayırıyor fakat parçayı silmiyor olabilir bazen benim başıma geliyor.Bu durumda o parçaları silmeniz gerekebilir.
Belki de delikli yüzeyi boundary e çeviriken boşluk olması gerekirken dolu görünen alanları da boundry e çevirmiş olabilir.
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
İç Mimar
![]() |
evet delikleri subtract ile yaptım. fakat yakın kamera açılarında delikler normal göründüğüne göre modelde bir terslik yok gibime geliyor. şimdi arka yüzeye koyduğum siyah box'ı iyice delikli yüzeyin içine soktum. gözükmeyen deliklerin sayısı azaldı. sonunda başarıcam galiba
bir sürü çözüm yolu bulmuşsunuz yardımlar için çok saolun
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|