![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Mimari Görselleştirme bölümünde genellikle 3 boyutlu tasarımlara yoğunlaşıyoruz.Peki sizce 3d çalışmalarımızı nasıl sunmalıyız :
-En iyi pafta ebatları nelerdir sizce? -İyi bir pafta düzeni nasıl olmalıdır.3d'lerimizi nasıl daha anlaşılır sunarız. Elinde hoş tasarlanmış 3d pafta örnekleri olan buraya atar ve sebeplerini yazarsa sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Örnek : Örnek teşkil etmesi açısından Ömer Selçuk isimli 3 boyut sanatçısının Bitmiş işler bölümündeki ' Göl kenarında 3 Ev ' isimli çalışmasını buraya giriyorum.
Yorum : Ömer dikine kulandığı paftasındaki çalışmasını vurgulamak için siyah bir çerceve içerisine almış.Konsept ile sunum uyumlu olmuş. En son ArtificiaLIntelligence tarafından düzenlendi : 18-03-2008 10:13 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Merhaba...
Çok cevaplı bir soru: Cevap 1- En iyi pafta en kolay asılabilen ebattaki paftadır! (ki bu standart ebatlardır) Cevap 2-Asılmayla ilgili sıkıntı yoksa elinizdeki malzeme suyuna göre ayarlanmalıdır!(ideali bu) Cevap 3-Sevilen oranlar olabilir inanlar için altın oran mesela! Cevap 4- Tamamen duygusal olabilir! baskıya paran yetmez! Cevap 5- Ofisteki ploterın kalibresine bağlı olabilir, yada zulada kalan kağıt ebatlarına! Şöylede sorulabilir en güzel yemek nasıl tabakta yenmelidir. Oda yemeğine göre değişir. tabak dikdörtgen olur (çok klas yeni tasarım yemeklerden gıdım gıdım), güveçse toprak kap olur, salataysa cam kase olur, köyde ahşap yontudan olur, tropik adada yaprak üzerinde olur, benim gibi kalvye başındaysan monitör önünde kek a4 kağıda konur... Malzeme ve olanak esastır derim. be çok yatay severim ama o sunumda dikey olmalı diye hissettim |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
Kocaeli
Mimar
![]() |
bende genel kağıt boyutlarına bağımlı kalmam
genelde tabanda koyu (siyah) renk kullanmayı severim ve imajıda mümkünse 16:9 gibi bir orantıda almayı tercih ederim. fakat yinede değişik istekler ile karşı karşıya kalabiliyoruz. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Tolgahan arkadaşımızın yaptığı bu sunumun size faydası olacağını düşünüyorum.İyi çalışmalar
Paşalimanı
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
İçeriği oluşturan görüntü daha 3d ortamındayken size nasıl kadrajlanmak istediğini söyler. Ya da siz görüntü içindeki kendi leke tasarımınıza göre bir kadraj yaparsınız. İşin bu kısmı fotoğrafçılıktaki kadrajlama konusuyla birebir aynıdır.
Bundan sonraki aşamada ise bu kadrajı yapılmış çalışmayı nasıl sunacağınız konusu var. Tek başına bir çerçeve içine takıp duvara asılacaksa muhtemelen etrafına siyah, beyaz ya da gri renkte (ya da nadiren bir başka renkte) paspartu yapılır. Bu durumda kalınlığın belli bir hesabı (benim bildiğim kadarıyla) yok. Tamamen optik denge kurallarına uyulur. Belli durumlarda paspartu yapılmaması daha da uygun olabilir. Diğer bir durum ise 1'den fazla çizimi aynı pafta içinde sunmaya çalışmaktır. Bu durumda konu aslında grafik tasarım sınırlarını zorlamaya başlıyor. Optik dengeler, renkler, tipografi, anlaşılırlık, okunabilirlik gibi pek çok başka konu işin içine giriyor. Sergilerde gördüğüm sunuş paftalarından mimarlarım bu konuda pek de başarılı olduğunu söyleyemem. Nadiren başarılı gördüklerim ise zaten grafik tasarım diye bir başka konunun varlığının farkına varmış olanlar. Kişisel tercihim ise kare dışındaki herhangi bir format olabilir. Çünkü kare nötrdür ve konu içindeki lekelerle bir ilişki kurmaz. Galeriye girecek işlere bakarken ise nasıl kadraj yapıldığına da bakıyoruz. Ancak ben kadraj dışında kalan cerceve renklerine cercevenin üzeride yazanlara pek bakmıyorum. Çok kötü çerçeve yapılmış ise ve çalışmanın galeriye girmesi söz konusu ise o çerçeveyi sildirerek sorunu çözebiliriz. Benim bu konuya çeşitli düzlemlerdeki yaklaşımım böyle. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|