![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Vray'de Pleksi veya cam üzerinde yazi
Pleksi veya cam üzerinde yazi için 3dmax de render alırken kullandığım yontem;önce bu yuzeyi oluşturmak,sonra da bu yuzeyin önüne kalınlığı"0" olacak sekılde pleksi yuzeyle aynı ebatlarda bir ikinci yüzey yerleştirmek ve bu ikinci yüzeye malzeme atarken diffuse'una yazacagım yazının jpg'sini, opacity'ye de bu jpg'nin negatifini atamak, kalınlığı olan yuzeye de pleksi veya camı atamak olurdu.Bu sekılde yapınca elde ettiğim yaklaşık sonuc asagıda yolladıgım jpg gibi olurdu.
Ancak vray de vray cam materyaki kullanıp bu işlemleri yaptığımda çözüm eldde edemedim.Yazi karşilikli olarak cok fazla yansıyor ve arkayı tam gostermıyor. Ornek olarak vray olanı da yolluyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkurler.... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
yazıyı text'de yazın. daha sonra text i çok ince bir katman olacak şekilde extrude edin. mesela 0,1. daha sonra istediğiniz görünüşü elde etmek için yazıyı pileksinin önüne veya içerisine koyun. kolay gelsin
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
cevabın için çok teşekkür ederim..
peki resim ve benzeri grafik çalışmaları için ne yapmam gerekiyor?? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
bir şekil yapmak istiyorsanız bu şekli de yazıya yaptığınız gibi kalınlık vererek uygulayabilirsiniz. resim konusunu ise hiç denemedim ama istediğiniz boyutlarda ince bir kutu çizip, kullanmak istediğiniz görüntüyü map olarak bu kutunun üzerina atayabilirsiniz. daha sonra pileksi map'i atanmış yüzeyin içine yerleştirip render alabilirsiniz diye düşünüyorum. pileksi içinde yine yansımalar sorun yaratırsa map atadığınız kutuyu pileksinin önüne veya arkasına koymaktan başka seçeneğiniz yok gibi.
şeklin fonu şeffaf olsun derseniz photoshopta arka fonu transparan yaparak bir map oluşturulabilir belki. max içinde transparan fon üzerine bir map yaratma şekli varmı açıkçası bilemiyorum. tabi bunlar şimdilik tahmin. deneyip görmek lazım ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok teşekkür ederim deneyip görücez
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Smile bana özelden mesaj atmış.
Ben de yardımcı olayım ama foruma gönderyim dedim bari. Öncelikle belirteyim bende (büroda) lisanslı vray yok.O yüzden ancak Default scanline renderer ile yardımcı olabilirim. (Vrayi lisanslı olanlar benden daha fazla tecrübelilerdir muhakkak. Ben sadece bir kaç büroda vardı verdiğim danışmanlıklarda kurcalama durumum oldu) Yazıyı text ile yazdım. Süslü yazı tercih etmeyin sorun çıkabilir. Dışına bir rectangle çizdim. Ve Edit Spline da attach marifeti ile birleştirdim ki Boolean ile çıkarmak zorunda kalmayayım. Bevel komutu ile azıcık pahlı olarak yükselttim. Sonra bir kutu çizdim tam rectangle kadar ve arkasına koydum. Sanki pileksi oyulmuş gibi oldu. Sonra xray mazlemesi (Eski maxlerle beraber gelen 3dsmax.mat dosyasında var) kapladım. mazleme çok siyah çıkmasın diye biraz self illumaniton verdim. Bir Target spot bir de çeştli yerlerden omni verdim. Bir 5 birim kalınlık bir de 3 birim kalınlıkle render ettim. Çok zamanım yok çıkmak üzereyim. Diğer arkadaşlardan daha iyi sonuşlar geelcektir.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|