![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Alınan görsellerde siyah lekelerin nedeni ?
selam
![]() 2 gündür bir sahne üzerinde çalışıyorum. ışığın açısını ve ışık değerlerini değiştiriyorum. fakat ya sol üst köşede siyah bir leke çıkıyor, ya da sağ üst köşede duvar kirlenmiş gibi görünüyor. bu lekelerin nedeni ne olabilir sizce. simsiyah çıkan yerler galiba modelleme sırasında iç içe giren poligonlardan kaynaklanıyordu. fakat kir gibi gözüken yerler neden oluyor çözemedim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... modelleme acad2007 - max 7 karışık render vray 1.47 2 adet vray plane light 1 adet target direct GI açık irradiance map: high qmc sampler amount: 0.85 noise threshold: 0.005 En son tech-inn tarafından düzenlendi : 20-01-2007 12:10. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
irradiance map / HSph. subdvis. değeri değiştirmediysen 50 olarak gelir. Bu değeri kontrol edersen sahnene uygun değeri bulabilirsin. Düşük değerlerde bu lekelenmeleri yapar yüksek değerlerde render süresi çok uzar.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
işin garip tarafı, kapı ve dado kaplamalarına ahşap deseni uyguladığım versiyonda bu lekeler yok. düz renk kullandığımda beliriyorlar. bahsettiğiniz ayarlara bakacağım teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu konuda başka fikri olan yok mu acaba
![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
HSph. subdivs. değerini 50 den 100'e çıkardım. kirli gibi görünen yerler kayboldu fakat render süresi 16 saat oldu
vaka aynı anda 2 render alıyordu makina. GI'da high konumunda idi. bu subdivs. değerini 100'e kadar arttırmak fazla mı oldu acaba ? genelde hangi değerlerde kullanılır ?işlemci core2duo E6400 ve 2gb ram var neden bu kadar yavaş render alıyorum acaba. çözünürlük de 1024x768 de ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|