![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
İlk render'ım diyebilirim 4. saat sonunda sıkıldım ve durdurdum.
ordan burdan topladığım objeler ile render denemesi
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Brüt betonda bu kadar küçük kalıplar var mı?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu tarz derzler sıvada çıtalarla da yapılıyor.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Derzlerden değil de kalıp demirlerinin geçtiği deliklerden bahsetmiştim.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
maxwell render ı yarım bırakınca biraz noise lu bırakıyoR... birde belli bir ışık kaynağı olmayınca yakın plandaki objeler havada gibi çıkıyor..
Cgtalk Grand Space opera Alias Maya Behind The Screenz Tolgahan Gungor Mimari Gorsellestirmeler Pine Hill Kordelya En son tolgahang tarafından düzenlendi : 17-01-2007 19:13. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Tolgahan lütfen siz de kelimlerinizi yarıda bırakmayın. Defalarca uyardık. "bırakıyo.." yazmaya devam ederseniz foruma saygınızın olmadığı kanısına varacağım. Bu son uyarımdır.
Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
( ....... ) cidden ama oturdum teker teker baktım düzelttim gözden kaçırmışım işte ne yapıyım...Saygı sevgi meselesi değil olay gözden kaçmış işte...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Yetmez.(.......) Parantez içi için.
Size bunu ilk defa söylemiyoruz. Gözden kaçmışsa sorun yok. Ancak biz bu forumu o kadar zor oluşturduk ki kuralları o kadar zor koyduk ki arkasında durmak zorundayız. İkincisi birinin bilerek yaptığı yazım hataları uyardığımızda forumu talan ediyor ve (diyelim ki) sizi işaret ediyor. "O iyi işler gönderiyor diye ona kızamıyorsunuz" diyor. Aslında doğru. Kişinin önemli meziyetidir iş çıkarmak ama biz de artık diken üstündeyiz dikkatli oluyoruz. Herkese eşit mesafede olduğumuzu da MECBUREN bu şekilde göstermek zorundayız. Siz buna dikkat etseniz biz de ZORUNDA kalmayız dert olmaz. Bundan sonra iki satırlık yazıda gözden kaçırmayacağınızı tahmin ediyoruz.Bu kuralların bir kere arkasında durduk sonuna kadar gözeteceğiz. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tamam.Dikkat ederim.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Baterist duvara karşı mı çalacak?Yönlenim ters olmalı sanki...Odaya doğru.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sizi bu formda görmek güzel..İlk renderınıza göre gayet başarılı gözüme takılan (render açısından) sehpanın kaplaması belki uwm map ayarlarıyla daha düzgün bir hale gelebilir..Birde içerinin ışıklandırılması sanki yeterli değil gibi. Tabi render tam bitmiş olsaydı daha fazla konuşabilirdik. Kullandığınız program ve ışık ayarlarını yazarsanız o yöndede konusabiliriz.
|
|
|
#12 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Bak bu site çok faydalı bir site : www.tdk.gov.tr |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
birkaç harf için birbirimizi kırmayalım
ne anlamsız tartışmalar ne gerek var (evde hanıma kızıp forumda tartışma mı çıkartıyosunuz yoksa) bateri kameraya dönmeliydi ama ozaman pek hoş durmuyordu bende cevirdim daha sonra bir farkettimki bagetler havada uçuyo silmemişim neyseki kimse farketmedi krom materyalden olmalı bir sene oldu yaklaşık foruma katılalı AutoCAD başlığı altında yazışıyorum görsellemeleri AutoCAD ile yapıyorum bana yetiyordu taki Forumdakileri görünceye kadar ilk mesajım (biraz terbiyesizlik yapmıştım özür dilerim) AutoCAD de render çektim nasıl olmuş neyse bu aralar maxwell ile ilgileniyorum çok hoşuma gitti AutoCAD den direkt maxwell e atıyorum evet render süreleri uzun ama karmaşık ayarlar ile uğraşmıyorsun. tolgahang ın dediği üzere ışık yok (pişişik) sky var gercek kameran ile yaptığın tüm ayarları yapıp deklanşöre basıyorsun o sana fotografı çekiyor özellikle "shuter (1/n)" "f stop" ve "focal distance" ayarlarını yapabilmek güzel filmin "iso" sunu bile seçebiliyorsun bu ayarlara göre "depth of field" i kendi ayarlıyor kısacası çok hoşuma gitti. birde karmaşık yüzeyler kullanmadığım için AutoCAD den direkt export ediyorum. tabi ben "vray" veya diğerlerini hiç kullanmadım sadece AutoCAD
Ars Longa, Vita Brevis En son orhunkeskinbicak tarafından düzenlendi : 18-01-2007 17:18. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
İşgüzarca bir mesaj!Cevabı dahi hak etmiyor ama en hassas olduğum konudan bir sataşma olmuş,cevaplamadan olmaz. Bateri:Bir vurmalı çalgı Baterist:Onu çalan kişi Sizin "düzeltme"nizle cümle;"Bateri duvara karşı mı çalacak?" şekline bürünüyor.Bir müzik aleti cansız bir nesnedir.Bir şey çalamaz... Sabit bir nesneden bahsetmediğimiz için,bateristin çalma anındaki durumunu kastettiğimiz için de "yönlenim" kelimesini uygun buldum.Ama "yön" de olabilir tabi,birbirinin zıttı değil aynı şeyi ifade eden sözcükler... Sizin üye adınız bile İngilizce'den bozma,siz mi eleştireceksiniz beni...Ayrıca tanımadığınız kimselerle "sen"li değil "siz"li konuşmak da bir nezakettir,terbiyedir.Kahvede mi konuşuyorsunuz! Bakın bunlar çok faydalı siteler : http://www.tdk.gov.tr http://www.görgükuralları.com En son alper_ist tarafından düzenlendi : 18-01-2007 16:45. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Alper Bey'e katılıyorum.Art niyet aranacak bir mesaj yazmamasına rağmen,sırf muhalefet olmak veya forum yönetiminin bu konudaki hassasiyetine yaranmak amacıyla yazılmış bir mesaj olarak yorumluyorum Emre Bey'in yolladığı mesajı.
Susup,tartışmaya katılmayıp sayfayı kapatmak çok kolaydı ama Sezar'ın hakkını da Sezar'a vermek gerek diye düşünüyorum. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|