![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
3ds Max 8 SP3 network sorunu
Networkten render almaya (tif imaji, 10 parca seklinde) calisirken "Jpeg - Invalid Image File Header" seklinde bir hata olusuyor. Bu hatayi verince, o bilgisayar networkten cikmis oluyor. En sonunda zaten hepsinde bu hata olusuyor ve render alamiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mi?
Tesekkurler.
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
dokularda kullandığınız jpeg dosyalarından birinde bozukluk var bence.
bozuk olmasa da photoshop 'da jpeg dosyası yaratırken "format options" bölümünde baseline standart, baseline optimised, ve progresive seçenekleri var. Bunlardan biri MAX tarafından doğru okunamıyor olabilir. Ya da jpeg dosyanız çok büyük olabilir. Bence o dokuyu TGA formatına dönüştürüp öyle kullanın. JPEG 3d için (çeşitli sebepler yüzünden) sorunlu bir formattır. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet, sorun o galiba. Bir kac imaj bozulmus. Zaten malzeme penceresinde de baktigimda ayni uyariyi veriyor.
Tesekkurler ![]()
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
tga iyidir bence
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Windows ta onizleme olarak (thumbnail da) goremedigim icin tga yi bi turlu sevemedim. Usengeclik iste
![]()
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
ACDSee kullanıyorum ben.
Bu tarz yazılımlar genellikle TGA formatında sorunsuz çalışır. Sebep, TGA video/sinema dünyasında standarttır. Bu formattaki dosyalarla sorunsuz çalışmaları mecbur yani . Yoksa bu sektöre satamazlar. JPEG ise sadece internette yayınlama formatı kabul ediliyor. Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Çetin hocama ilave olarak .png yi de tavsiye ederim. İster 3d ister flash, sorunsuz çalışabildiğim bir formattır.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|