Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık ve Bilişim > Mimari Görselleştirme

Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 12-11-2006, 02:56   #1
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Çetin Tüker is on a distinguished road
Galeri'ye çalışma seçilmesi hakkında...

Yönetici notu-----

Bu konu Sunwings Resort isimli çalışmanın konusu içinde devam ederken, ayrı okunması ve analiz edilmesi gereken değerli tartışmalar içerdiğinden ayrılmıştır. Ayırmanın ilk mesajı olan bu mesaj konu başı mesajı olarak nitelendirilmesinde zorluk olmasın diye bu uyarıyı yapıyorum. Teşekkürler.

--------------

Ben burda bir noktaya değinmek istiyorum.

AFT ve ekibi alınmasın ama bence galeriye almayalım bunu.

Benim galeri ile ilgili beklentilerim şahsen biraz daha yüksek aslında. Yani bu olmuş, ok tamam ama olmuş olmasının dışında bence artistik anlamda bir şey yok. yani bu bir görselleştirme tamam iyi de yapılmış ama bunun ötesinde "bence" bir şey yok. Yani ben galeriye baktığım zaman şöyle bir yutkunacağım dönüp dönüp bir daha bakacağım özelliği olan işler görmek istiyorum.

Buna benzer bir muhalefeti Tolgahanın daha önceki galeri çalışmasında da söylemiştim. Yani bütün bir konuyu galeriye aldık orda ama bence o konu içindeki sadece 1 tanesi galeriye girerdi.

Elimizdeki rendır motorları zaten çok gelişkin. Bu kalitede sonuçlar almak çok da zor değil. (Ha neden her önüne gelen beceremiyor? Onu onlara sormak lazım).

Ben galeri işlerinde profesyonel amaçlı sunumlardan çok, farklı bir görüş açısını, sanatsal algılamayı yansıtan, uygulama becerisini de üst noktalara ulaştığı, bu işi yani 3 boyut konusunu bir üst noktaya taşıyan işler bekliyorum. Bu profesyonel amaçlı bir işte elde edilebilir bir sonuç mudur? Evet olabilir tabi. Yani öyle alakasız birşeyin fotoğrafını çekersiniz ki o gerçekten Fotoğraf olur.

Bence bu çalışma iyi hoş güzel örnek alınmalı ancak galeriye girmesi taraftarı değilim.

Bana kızabilirsiniz ancak doğru bildiğimi söylemekle yükümlü hissediyorum kendimi. Zaten benim oyumla engellenemeyecek kadar da oy almış. Kimsenin galerisini kesemem yani.

En son ayasofya tarafından düzenlendi : 13-11-2006 08:40
Çetin Tüker Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12-11-2006, 11:48   #2
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
ayasofya will become famous soon enough
Evet güzel bir tartışma ortamı.

Kimsenin kızacağını alınacağını zannetmiyorum
Bu Galeriye RENK ve DEĞER katar.

Çetin'e katılıyorum. Ancak mimari görselleştirme işinde ilerisi yok.

"Ben galeri işlerinde profesyonel amaçlı sunumlardan çok, farklı bir görüş açısını, sanatsal algılamayı yansıtan, uygulama becerisini de üst noktalara ulaştığı, bu işi yani 3 boyut konusunu bir üst noktaya taşıyan işler bekliyorum. Bu profesyonel amaçlı bir işte elde edilebilir bir sonuç mudur? Evet olabilir tabi. Yani öyle alakasız birşeyin fotoğrafını çekersiniz ki o gerçekten Fotoğraf olur. "

AYNEN KATILIYORUM.

Zaten buradaki bazı iyi işler için galeriyi hemen önermiyorum. AFT'nin bu işinde de ilk başlatan ben olmadım. Ancak Galeri'nin içinde bir de böyle bir üretim olabilmesi çeşitlilik açısından ve işi teknik yönün de zenginleşmesi açısından hoş ve değerli olabilir gibi geldi.

Çok düşündüm çok.

Sen kimsin ki uzamn bir ekibin işini iyi kötü olarak tanımlayabiliyorsun. Evet haklısınız. Sadece ticari işler yaptığımdan ve işveren inadına orada burada yaptırdığım TASARIMLARIN ve RENDIRLARIN görünmesini istemiyorum dediğinden kendime özel çalışmam yok.

Ama gelin görün ki TR3D veya başka bir değerli sitede kalbur üstü bir çalışmanın hemen (mesela 4 günde render edilmiş modeli anonim olan bir BMW'nin) galeriye girmesini kabul edemiyorum. Burası farklı olmalı.

Benle beraber 5 adet olumlu oy var bir adet de olumsuz oy var.
4 etti. Zaten 3 yeterli. Ancak öyle güzellik yarışması şeklinde bir durum yaratmak yerine yetkimi kullanarak ve İÇİM DE ÇOK RAHAT ŞEKİLDE Galeri'ye işi taşıyorum.

Bundan sonra Galeri'ye girmek daha zor olacak gibi. Bu tartışmayı yartan önce iş sahibine sonra okuyan tartışan herkese teşekkür ederim.

Tartışma değerlidir ve sonlanmamıştır. Devam edebilirsiniz. Galeri'de ama.

SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu.

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12-11-2006, 15:23   #3
Yönetici

shadow'in Avatar'ı

Gaziantep
Mimar
shadow is on a distinguished road
Hafta içi kısa bir süre içinde inceleme fırsatını bulunduğum bu çalışma hakkında kafamda beliren ilk kelime " galerilik " olmuştu.Konunun gelişimi doğrultusunda galeriye girmiş oluşu da sevindirdi ama benim değinmek istediğim başka bir konu ise paylaşımın "kalitesi". Daha ilk mesajdan başlayarak başlıktan,tasarımcısına,işverenine, ekibe, kullanılan proğramlara dair düzgün bir şekilde bilgilendirmeler ile konunun gelişiminde mesaj yolu ile bir takım kullanıcıların konuyla ilgili sorularına karşılık vermiş olduğu açıklamalarla paylaşımın kalitesini arttırması ayrı bir teşekkürü hakediyor.Hatta sayın AFT 'nin sahne hakkındaki tüm teknik bilgileri (ışık, kamera, render ayarları vs...) istenildiği takdirde de paylaşacağına da eminim, kendilerini bu forumdan tanıdığım kadarıyla. Çalışmanın kalitesi ve niteliği (özellikle mimari anlamda) bu forumu ziyaret eden kullanıcılar için iyi bir referans olması ve Türkiye'de de "mimari görselleştirme" alanında başarılı noktalara ulaşmış ekiplerin de varlığının bilinmesi anlamında "Galeri" alt başlığına alınmasını doğru buluyorum.

Ama sayın Çetin Tüker' in daha yüksek kalite beklentilerini (her yönüyle; konsept , görselleme hadisesini bir üst çıtaya taşıyacak işler) haklı buluyor , bu konu hakkında çalışma yapıp paylaşımda bulunacak başarılı arkadaşlarımızın daha hassas yaklaşacaklarını da umut ediyorum.

Son zamanlarda bu forum başlığı altında paylaşılan bazı çalışmaların "arkadaşlar bakın bunu ben yaptım, o kadar.."dan daha öte gitmeyişine bir serzenişte bulunmak adına konu üzerine hatta sayın Ayasofya hocamın buyrun tartışalım diyerek açık kapı bırakması üzerine düşüncelerimi paylaşmak istedim...
kolay gelsin .
shadow offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 12-11-2006, 15:55   #4
AFT
Arkitera Üyesi

AFT'in Avatar'ı

Antalya
Mimar
AFT is on a distinguished road
Yorumlarını ve iltifatlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum..genel olarak belirtilen fikirlere katılmakla birlikte..benim konuya bakış açım şu şekildedir...
Burasi bir mimari görselleştirme forumu olduğuna göre konuya daha geniş bir açıdan bakarak,kendi tarzının en iyi örneklerini içinde barındırması gerekiyor diye düşünüyorum..Bunun içinde karakalemle yapılmış bir perspektif çalışması yada başka türlü bir örnek de olmalıdır benim fikrimce..yani forumu digital ortamla sınırlandırmak kısıtlamak biraz dar çerceveye sıkıştırmak gibi geliyor..Bu forumda asıl olan gerçekte varolmayan bir mimari eserin görselleştirmesi olmalıdır.ve bu çercevede kendi tarzının iyi örneklerini içinde barındırmalıdır..Bu gözle bakınca tolgahan güngör ün mimari çalışmaları , parathoner in yalıkavak çalışması ya da giraffe nin birçok çalışmaları kendi tarzlarının iyi örnekleridir ama galeri de yayınlanan birçok çalışmaya baktıgımda çetin tuker in bahsettiği gibi durup yutkunmuyorum.çünkü ben bu birçok çalışmada iyi bir modeleme ve iyi bir render ayarı görüyorum sadece..fakat diger bir açıdan baktığımda yeni çalışmalarımda kendime örnek alabileceğim birçok püfnoktalar da gözlemliyorum.hatta görselleştirme işinde daha yeni ve tecrübesiz olan bir katılımcı gözüyle bu çalışmaların hepsinin doğru yönde örnek alınabilecek örnekler olduğunu ve -kendi tarzının- iyi örnekleri olarak çeşitliliğin gerekliliği bakımından galeride yeralması gerektiğini düşünüyorum.tıpkı sunwings resort gibi...
Eski 12-11-2006, 20:16   #5
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Benim demek istediğim de iyi modelleme ve iyi render ayarlarından ötesinin elde edilmesi.

Bu güne kadar galeriye bunlar girdiyse bundan sonra girmesin. Yıllardır airbrush ile yapılan mimari görselleştirme kitaplarını takip ediyorum. O örneklerde bile olay sadece projeyi anlatmaktan öteye geçmiştir. Benzer olay bilgisayar ortamında neden yapılmasın? Azla yetiniyoruz.

Bu çalışmaya başarısız dememiştim zaten. Sadece galeriye girecek calısmalarda beklentim cok daha üst seviyelerde. Galerideki her çalışmayı da bu kaliteyi yakalamış olarak görmüyorum.

Bundan böyle muhalif olduğumda bunu daha açık ortaya koyacağım.

Ayrıca ben bu işlerin nasıl yapıldığının da 2-3 A4 sayfası uzunluğunda yazılmasını isterdim. Belki ilerde biz de bir kitap çıkartırız.

Ben elimden geldiğince yaptığım her işi yazmaya calısıyorum. Ülkemizde bilgi ve tecrübe aktarımı nedense kısıtlı. Bence detaylı bişekilde yazılmalı bunlar hep ve basılmalı. Bu proje de diğerleri de.
Eski 12-11-2006, 23:49   #6
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
İşlerin nasıl yapıldığının bir hikayesi olmalı. Tutarila tarazında da olur. Sadece sanatsal kararların yerladığı da olur. Hepsi uyar.

Unutmuyorum Tolgahan'dan bari hikayesini 2-3 cümle ile yaz diye az rica etmemiştim. Tam olarak da yazmadı. Şimdi CGTalk macerasını yazıyor mutluyuz.

Şimdi tartışmanın sürmesini istiyorum.

Galeriye giremez bu diyen birini hatılıyorum. E niye peki diyoruz. Cevap yok.

Bir çalışma galeriye giremez deniyorsa her türlü sebebi de ortaya konulmalı. Yapan da bozulmamalı kendini savunurken rahat olmalı.

Evet Galeri'ye giriş zordur. Daha zor olsun değerli olsun takıntım da yok. Burası hava atma yeri değil ki. Burası değer verme yeri.

Galeri için ben karar veriyormuşum gibi olmak da can sıkıcı. Hatta Galeri'ye girmesini isteyen kullanıcı bile ne diyeceğni nasıl diyeceğini bilemiyoru. İleride bir komite filan kurarız. Ben o komiteden uzak durmaya çalışacağım. Şİmdilik ben önayak oluyorum. Çetin ki yetkisi olduğu halde (almaya ya da çıkarmaya) karışmadı.

Galeri için öncelikle GALERİYE GİREN ÜRÜNÜ olanın TEKLİFİNİ bekleyeceğiz.

Kimler var.

Çetin Tüker
Giraffe
Parathoner
Gurgur
Tolgahan Güngör
AFT

Sonra ben de kendi oyumu koyacağım. Ancak çok fazla daha seçici olmanızı rica edeceğim. Çetin'in olmamış dediğine bir diğeri olmuş derse NE YAZIK karar bana kalacak gibi. Çünkü Galeri'in gelişmesini de istiyorum kalabalıklaşmamasını da.

Ariktera Galeri'ye iş vermiş kişilerin kendi sayfalarına uzun uzadıya (Acelesi yok.Ama sonuçta eksik kalmasın) hikayelerini yazmalarını rica edelim.

Arkitera Galeri'ye girmiş işi olan kişi bunu ticari ortamda da Akademik ortamda da övüne övüne dile getirebilsin. Yeni başlayanlar feyz alsın. Derdim budur.

Kolay gelsin.

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
Eski 13-11-2006, 00:10   #7
Arkitera Üyesi

cassioandro'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
cassioandro is on a distinguished road
Belki Çetin Tüker bu konuya dikkat çekmeseydi ağzımı açmayacaktım ama madem galerinin prensipleri tartışılıyor söylemeden geçemeyeceğim. En son galeriye alınan iki çalışma; "Paşalimanı" ve "Sunwings Resort", kaliteli çalışmalar ancak galeriye girecek kadar değil. Bunun iki sebebi var.

1. Bu çalışmaların sahiplerinin çok daha iyi işlerini gördük.
2. Bu çalışmalar, sahiplerinin ve diğer birkaç galeriye giren çalışmanın türevidir, yeni yada farklı bir yaklaşım içermiyorlar.

Bende herkes gibi bu çalışmaları takdir ediyorum ama "Galeri" tanımını ucuzlatmamak gerektiğine inanıyorum. Tolgahang ve AFT güzel işler yapıyorlar ama sırf onlar yapıyor diye her yaptıklarını galeriye almanın lüzumu yok. Mesela Yalıkavak projesinde sağlıklı bir şekilde projenin örnek teşkil edecek kısmının galeriye alındığını hatırlatırım.

Herkese sevgiler, iyi çalışmalar.
Eski 13-11-2006, 00:52   #8

asteria is on a distinguished road

Merhaba,

Belki de Galeri veya görselleştirme adına bir çalışma göndermediğim için yorum yapmamalıyım ancak estetik ve teknik olarak zaman içinde bu tür çalışmalarda nitelikli olanı seçmek daha da farklı bakış açılarıyla olacak diye düşünüyorum.

Galeri'de henüz hangi kriterleri destekleyen ürünlerin sergileneceğine kuşkuyla bakılabilir ancak ben bunu her defasında ancak yeni bir ürün gönderildiğinde değerlendirebilecek durumda olacağımızı düşünüyorum.

Yukarıda adı geçen Galeri hakkı kazanmış bireylerin herbiri çok farklı tarzlara sahipler, hem kompozisyon arayışında hem de malzeme ve ışık ekleme açısından. Çetin Tüker'in çalışmları 'kesinlikle' giraffe'nin çalışmada aradığı özelliklerden farklı veya parathoner'in...veya diğer adı geçenlerin çalışmalarından...bu çalışmaları birbirleriyle karşılaştırmak neredeyse imkansız ama kendi içlerindeki özgünlükleri dahilinde tutturdukları yüksek kalite onları Galeri'ye taşıdı.

Bu nedenle AFT'ın son mimari görselleştirme çalışmasının Galeri'ye girmesi beni rahatsız etmedi, bu tamamen AFT'a özgü bir çalışma ... bu özelliğiyle Galeri'de böyle bir çalışma da gayet rahat yer bulabilir gibi görünüyor. Yani gönderilen her yeni çalışmada kendi iç özellikleriyle ilgili yeni bir değerlendirme gerekecek. Belki yeni çalışmalarda AFT da kendi çıtalarını yükseltip başka bir yere doğru gidecekler.

Özgünlükleri dahilinde çeşitlilikleriyle daha pek çok kişinin başarılı görülen çalışmalarını Galeri'de görebileceğimize inanıyorum. Ne kadar farklı teknik ve kullanım amacı, o kadar farklı örnek...

İyi çalışmalar

asteria offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13-11-2006, 01:40   #9
Arkitera Üyesi

İzmir
Mimar
tolgahang is on a distinguished road
Unhappy

Sanırım zaman geçtikçe daha zor begenmeye baslıcaz.İnsanlar daha zor begendikleri için daha çok uğraşıp daha güzel daha farklı işler ortaya koymaya çalışıcak.Bunu yaptıkça arkiterada sergilenen işlerin cgtalkta cgchoice olmuş işlerden hiçbir farkı kalmadığını görücez...Ve böyle olunca kaliteli işin ne oldugunu daha iyi seçebilir hale gelicez..Bence Galeriye ( OHA bunu nası yapmıs bu ne yaaa ) dediğimiz calısmalar konmalı.. Sıradan basit bas al renderi al koy hazır modellerı olan ıslerden olmamalı..Galerılık ıs ıçın burda verebilceğim en güzel örnek kesinlikle giraffe ın pariste aşk calışması..O çalışmanın butun teknık detaylarını nasıl yapıldıgını tahmın edebılmeme ragmen ağzım acık bışekılde 5 - 10 dk incelediğimi hatırlıorumm..

Ayrıca Galeriye gircek olan calısmaları galerideki uyeler secıcekse ben söyle bişey soliyim juri olsam galeride ki her işin pariste aşk kalitesinde olmasını isterdim..sunwings resort calışmasını galeri işleri içinde değerlendirmek gerekseydi bence de galerilik bir çalışma değildi ( benim yaptıklarımdan bazılarıda bu ornege dahil ) bu calısmaya bakınca sıradan bir oturtma ve normal bir render görüyorum ama forum geneline sorsanız super bir çalışma oldugu söylenir..Çetin hocanın da dediği gibi bende bazı japon mimari görselleştirme kitaplarını inceliyorum adamlar software renderla inanilmaz ambientler yakalıyorlar..Bizse hala ayaları abartılmış render motorlarının peşinden koşuyoruz..Bence galeriye gircek olan çalışmalar teknik ve sanatsal olarak en iyi olan işlerle karşılaştırılıp alınmalı ... Kendi içinde bakıldıgında bu proje güzel ama galerilik değil..
tolgahang offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13-11-2006, 02:37   #10
Yönetici

gurgur'in Avatar'ı

İzmir
gurgur is on a distinguished road
Ben isterim ki Arkitera'nın galerisi Türkiye'nin en zor girilebilen galerisi olsun. Fakat galerinin de kendi içinde bir yelpaze olmalı.

Bu bağlamda, bir oluşma gidilicek ise seve seve 3 işimi galeriden silebilirler, rızam vardır çok da samimiyim.

Kapalı sistem bir oylama bana cok cazip bir fikir gibi geliyor, juri kim?Sadece yoneticler bilsin ve örnek olarak 5 juriden 3 oy alabilen girsin galeriye.
Eski 13-11-2006, 03:12   #11
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Ben www.raph.com isimli siteye iş yolladığımda 25 üyeden oluşan bir jüri tarafından işim incelendi ve %75 oyla galeriye kabul edildim. Bu Sad Steed'in ilk versiyonu içindi.

Sad Street Expose 3 de "short list" e bile kalamadı. Vaulted Steet'i raph.com'a yollamadım henüz ancak Expose 4 için short list'e girdi ancak kitaba giremedi seneye Expose 5 de becericem heralde. Expose kitaplarının da jürisi kalabalıktır.
(Sad Street Elemental 2 ye girdi çünkü orda katılımcı sayısı azdı)

Bu jüriler karışık disiplinlerde kendi alanlarında uzmanlaşmış kişilerden oluşuyor. Fotoğrafçı, 3B sanatçısı, ressam animatör vs. Kesinlikle çok disiplinli bir jüri olmalı. Kendi kendimize atıp tutmayalım. Bizden egitimli gözler var.

Mimari jüriler de bu yüzden kalabalıktır. Ayrıca her zaman her şey de kelime kelime acıklanamıyor.

Mesela önünüzde 10 kase tarhana çorbası var tadıyorsunuz biri bariz farklı. Her zaman diyemezsiniz ki bunun içinde su kadar gram bilmemne var bu sebeple iyi. Ne zaman lezzetli bir yemek yersiniz o zaman anlarsınız neyin daha iyi oldugunu o zaman sizin çıtanız o olur.

Şarap tadımı da böyle bişey. İşin belli bi formülü yok. Daha iyisini tatmışsındır onunla kıyaslarsın. Biz de birer göz lezzeti yaratıyoruz burda. Herkes kendi gözüyle tadına bakıyor. Benim ya da bi başkasının gözü daha iyi lezzetleri tatmıştır ben ona göre bakarım. Bir baskası henüz o noktaya gelmemiştir o da kendi begenisine göre bakar.

Mesela 10 kişilik bir jüri. 10 olmuyorsa 7 olsun her neyse ama kalabalık jüri. Kalabalık jüri kişisel beğeni faktörünü elimine etmek içindir. Mesela tolgahan benim işi beğenmeyebilir. Sebebi yoktur. Onun tarzı olmayabilir. Ama kalabalık bi jüride bu tarz meselesi genellikle sorun olmaz 10 kişide 1-2 kişi begenemz ama gerisi begenir.

Zaten bu begenme konuları da öle keyfe göre olmaz. Olmuş mu olmamış mı diye bakılır. Kriterler bellidir. Modelleme, doku, ışık, kompozisyon, yaratıcılık, özgünlük.

Biz de böyle yapalım. Jüri kalabalık olsun. Jürimize bir fotoğrafçı alalım mesela, bir illüstratör mesela. Bizim okulda hocalarla konusabilirim. İlgilerini de çeker. Aykut Köksal'ı alalım mesela sonra hiçbirimiz giremeyelim

Galeriye giren çalışma sahiplerinden de jüri üyeleri seçelim. Bir çalışmanın galeriye girebilmesi için galerideki bir kişi tarafından öneri yapılsın. Daha sonra bu jüri tarafından çalışma incelensin neresi başarılı neresi başarısız kayda geçsin açıklansın.

Girerse çalışma sahibi otursun çalışmasını adam gibi anlatsın. Bilginin paylaşılması gerekli. Biz yazmıyoruz ülke olarak hatamız bu. Artık göçebe değiliz. Yazmak gerek.

Sonra belli bir sayıya ulaştığımızda bu çalışmaları basalım. Kaynak kitap olsun.

Ha diğer taraftan ben açıklarım hangi çalışma neden girer neden girmez. Ama sonra kavga cıkmasın. Sen kimsin demeyin. Ben galeri konusunda çekincem olan çalışmalara oy kullanmadım. Rengimi böyle belli ettim.

Bu sebeple beni seversiniz sevmezsiniz onu düşünmem. Öğrenci işlerine not verirken beni sevsinler diye not vermiyorum sonuçta. Ben işe bakıyorum.
Eski 13-11-2006, 08:35   #12
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Tamam.

Genel olarak düşünceler geliyor. Ancak şahane şeyler. Herkesin çok tutarlı düzgün fikirleri varmış sadece ben kafa yormuyormuşum ne güzel.

İki kıstası gözönüne almak lazım.

Bir- Galerilik iş yapma potansiyeli olan kişi sayısı oldukça az. Öyle değil mi. Üye sayımız bir aralar 10.000'i geçiyordu. (Ve bu Türkiye'de bir meslek grubunun forumu için inanılmaz bir sayıdır) Sonunda ciddi bir temizliki yaptık ve şu anda üye alımı sadece referansla oluyor. 5000 üye kaldı. Bunun çoğu CAD bölümü ile ilgilenmiyor.

İlgilenenlerin bazıları 3-4 hafta yoğun yazıyor okuyor sonra yok oluyor gidiyor.

Ciddi çalışma gönderen kişilerin sayısı az. Galeri bir anda ciddi bir misyon edindi. Ve bazı çalışmalar değer mi değmez mi halini aldı. Ömer ile toplantı yapıyoruz. Galeride kadar az çalışma varmış demişti. İlk tepki. Sonra o da hak verdi.

Ancak genelinde sadece 3-4 çalışmayı seçmek de doğru değildi. Düşünün. Paris'te aşk'ın ya da Üzgün sokak'ın genel olarak faklı özellikleri işte bu Sunwings resort ile ortaya çıkıyor. Şİmdi bu işe kötü demedim ben. Ve içim çok rahat Galeriye girdiği için.

GÖRECE ÇOK BASKIN

Yani bu yönde bakarsanız tabii ki ticari bir görsel bu ve amaç kutu kutu otel binaları evet haklısınız çok şahsına münhasır değil. Nasıl olacak ki?

Ancak çok temiz. Lineer ve işini çok güzel görüyor. Yani abanılmamış harici rendır motoruna. Falan filan. Bence örnek teşkil ediyor. Ve yeni başlayana da yeni yeni neyin ne olduğunu idrak edene de iş böyle olur dercesine temiz. Hoş.

Tolgahan işlerini ayrımsız arka arkaya diziyor bir mesajında onu Galeriye x işi için alacağız hemen arkasında y işi var. X işi galeriye girer y girmez. Hikayesini yaz diyorum. Gelmiyor. Hakediyordu taşıdım Galeri'ye. Bir de mecburen çok önem verdiğimiz düzgün Türkçe'ye dikkat etse iyi olacak.

Konu dağılmasın.

Galeri'ye şimdiye kadar girmiş işler genel olarak kalitelidir. İçinden çok çok iyileri de vardır. Sadece bir kaç temiz ve akılllı detayla içeri giren de. Bu saatten sonra herhangi bir çalışmayı geri çıkartmam (Kimse bunu ima etmedi bunu da biliyorum)

Bundan sonrası içinse dediğim gibi "Galeri'ye girsin" önerisi için yöneticiler ve Galeri üyesi olanlardan bir teklif gelmediği sürece oylamaya sunmayacağım.

Galerideki işler biraz daha toparlansın ufacık bir kitapçık çıkartırız. Ömer beni kırmaz. KIRAMAZ: :-))))) Şaka yollu jüri olur. GALERİ'den SEÇMELER olarak yayınlanır. Takvim olur. Betonart'ın bir takvimi var. 2006 bitti ama ben resimleri yüzünden tutuyorum. Hani yok ben takvimi hoş bulmuyorum derseniz kitapçık yayınlarız. Buluruz bir şeyler. Galerinin değerini herkese gösteririz başka mecralarda.

Konuyu ayırıyorum arkadaşlar.

Eski 13-11-2006, 11:27   #13
AFT
Arkitera Üyesi

AFT'in Avatar'ı

Antalya
Mimar
AFT is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin asteria tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle

Yukarıda adı geçen Galeri hakkı kazanmış bireylerin herbiri çok farklı tarzlara sahipler, hem kompozisyon arayışında hem de malzeme ve ışık ekleme açısından. Çetin Tüker'in çalışmları 'kesinlikle' giraffe'nin çalışmada aradığı özelliklerden farklı veya parathoner'in...veya diğer adı geçenlerin çalışmalarından...bu çalışmaları birbirleriyle karşılaştırmak neredeyse imkansız ama kendi içlerindeki özgünlükleri dahilinde tutturdukları yüksek kalite onları Galeri'ye taşıdı.

Özgünlükleri dahilinde çeşitlilikleriyle daha pek çok kişinin başarılı görülen çalışmalarını Galeri'de görebileceğimize inanıyorum. Ne kadar farklı teknik ve kullanım amacı, o kadar farklı örnek...

asteria ile tamamen aynı düşüncelere sahibim...
örneğin.tolgahan güngür ün gönderdiği de bir bina görselleştirmesidir sunwings resort da bir bina görselleştirmesidir.ama ikisinin tarzları çok farklıdır ve kendi tarzlarının iyi örnekleridir..ve nasıl ki sanatsan,felsefesi ağırlıkta olan çalışmalar beğenilerek galeriye hemen giriyorlarsa bunlar da kendi tarzlarının ( en azından ticari amaçla yapılmış iyi örnekler olarak) galeride bulunmalıdır.ama demek istemiyorum ki 1 er hafta arayla gönderdiğim birbirine benzeyen aynı tarzda yapılmış bütün işler galeriye girmeli..hayır girmemeli..bunun bir anlamı da yok zaten.asıl olan bir tarz örneginin kendine has bir still in bu işle ilgili olan diger insanlara referans teşkil edebilecek ve ufuklarını genişletebilecek,olaya farklı örneklerde farklı açılardan bakabilecekleri şekilde galeride yeralmasının gerekliliğidir.
Eski 13-11-2006, 14:57   #14

asteria is on a distinguished road

Merhaba,

Bir konuya, yanlış anlaşılmış olma ihtimalim açısından açıklık getirmek gereği duyuyorum. Bir önceki mesajımı yazarken tek tek tüm Galeri mensuplarının ismini yazmamış olmam ve sadece Çetin Tüker ve Giraffe'ın isim ve çalışmalarının ağırlıklı olarak geçmesi en iyi çalışmalar onlara ait olanlardır anlamına gelmemeli, çünki hepsi benim için farklı bir değer taşıyor. Herkesin melankoli duygusu veya kurgu arayışları farklı, hatta 'post render' ilaveleri dahi farklı ki işin güzel ve renkli tarafı da burada.

Tek söylemeğe çalıştığım, tarzları ve kaliteyi kucaklamalıyız...Ve kimsenin çalışmasının da Galeriden çıkartılmasına gerek yok çünki ileride geri dönüp bugünlere baktığımızda 'nereden nereye' diyebileceğimiz bir gelişim eğrisindeki kronolojiyi de takip edebileceğiz.

Böyle düşünüyorum...ve herkes bu yağmurlu İstanbul gününde, sıcak koltuğunda keyif, güven ve huzur içinde olursa hepimiz için sonu hayırlı olur gibi görünüyor...

İyi çalışmalar

asteria offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13-11-2006, 15:08   #15
Yönetici

Çetin Tüker'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Tamam bu konularda fikir birliği olduğu görülüyor.

Jüri sistemi konusunda konuşalım ben bir öneri getirmiştim. Bu konuda yeni öneri ya da formül geliştiren var mı?
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları