![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence süper olması gereken de bu ozaman bütün işler profosyonel bir gözle bakılmış olur..
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Yönetici
|
Çetin hocanın fikri bence de mantıklı.
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Yönetici
|
Fotoğrafçı ve illüstrator bulmaya geldi o iş.
Nereden bulacağız?
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benden illustrator olur
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Yönetici
|
Benden de fotoğrafçı olur.
Birinç birinç... ![]() yanıt MSGSÜ fotograf bölümü hocaları MSGSÜ grafik bölümü hocaları ben konusurum. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Yönetici
|
benden de cacık olmaz
![]() |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Yönetici
|
hocam herşey güzel de "birinç ne demek?
ben ilk söyledim mi demek? yoksa birinci çinko benim in kısaltması mı![]() |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben de mimar olıyım..
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Yönetici
|
Birinç: Çocukken ilk benim, önce ben söyledim, ilk ben geldim anlamında kullandığımız nadide sözcük.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Yönetici
|
Umarım kendi kendimize gelin güvey olmuyoruz. Ben ayrıca rendır konusunda çok bilgili olmayan bir fotoğrafçı düşnmüştüm. Arkitera forumuna takılan biri gibi.
Öncelikle bu iki kişinin önceden oy verme hakkı olmasın. Yani Çetin, Gurgur, Tolgahan, AFT, Parathoner ve Giraffe (zaten kendisi de ortalıklarda yok) olmaz. Muhalefet edeceğim ama sizden birileri olmaz. Birinç ikinç olmaz yani. Neden olmaz. Haşa siz yetersizsiniz demiyorum. Ne haddime. Ama işi daha yaygın yapmalıyız. Bence. Yani Hıncal Ulıç da her jüri de vardır bir tane hiç sevmediğim adam da var bütün garip SMS ticareti yapılan tv yarışmalarında. Ülkemizde mimari görselleştirme konusunda çok fazla iyi adam olsaydı galeriye girenin jüriliği düşer bile diyecektim. O zaman tam profesyonel olurduk ama zaten adam az. Bir de Galeri'ye girmeye niyetli projenin düzeltilebilir olması da lazım. Galeri adayı öyle oturaklı iş yapıyor ki bazen ufacık bir eleştiri dahi anlamsız kaçıyor. Kadı kızında da olur o kadar kusur. Ancak değil işte. Galeriye girecek iş Bitmiş işlerden taşınırken revize edilecek kadar da alçak gönüllü olmalı. Fotoğrafçı ışık gölge illüstratratör ise şundan bunda eleştiri getirirse ÇALIŞMA SAHİBİ DE UYGUN bulursa değiştirilmeli. Daha ellemem bitti demek olmaz. Fikrileriniz...
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Forum Üyesi
|
Bence yukarıda sayılan bi kaç ismin oy hakkı olmasın, eleştiri hakkı olsun, bizler de o yapılan eleştirileri göz önüne alarak ve kendi beğenimize göre oylayalım. Hani nasıl Amerika'da kararı hakim değil jüri verir, hakim yol göstericidir, sizler hakim olun, bizler de jüri olalım. İçimizden biri yeterli seviyeye ulaşırsa teknik eleştirilere başlar...
Neyse, şimdi bana kızacaksınız, o yüzden susayım . |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benim bir önerim daha var üye sayısı ve işlere bakılma birbirine oranlandığında alakasız sonuçlar çıkıyo bence arkiteranın Ana sayfasında biryerlerde gösterilmeli..
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Yönetici
|
Evet gösterilmeli.
Bunu da belirteyim hemen.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Yönetici
|
Ben fotoğraf bölümünden bir hocayla konuşmayı ve grafik bölümünden bir hocayla konuşmayı düşünmüştüm. 3B konusunda hiç bilgileri yok olaya tamamen fotoğraf ve illüstrasyon olarak bakacaklar. Arkitera'ya bakıyorlar merak etmeyin. İzleniyoruz yani.
Ben zaten fotografçı falan olmayı dusunmuyorum merak etmeyin. Ya da bütün jüri ben olayım nası fikir ama ![]() Benim kafamdaki sistem şöyle yürür. 1. A kişisi foruma işini yollar 2. B kişisi bakar ve düşünür "offf ne bu ya süper olmuş dur forum yöneticilerine haber vereyim hemen". Yöneticilerden birine haber verilir. (yöneticiler zaten olayın farkındadır çoktan) 3. Yöneticiler bakar "hımm. Evet fena diil bir de juriye soralım" der 4. juriye haber verilir juri bakar sonuçları yöneticilere bildirir 5. Juri sonuclarında an ezından 1 e karşı 4 oy üstünlüğü aranır. 6. çalışma galeriye alınır formülüm bu. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Yönetici
|
Evet gösterilmeli.
Gün'ün fikri de ilginç. Ancak zaten çalışma üzerinde forumda konuşuluyor olacagından ve jurinin 3 oyu da aslında halk jürisi, galeri ve yöneticilerin oyu olduğundan zaten jüri bu tartışma sürecini okumuş oluyor. İlerde galeride iş sayısı artınca belki bazı kişiler bu işi başkalarına devredebilir. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|