![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Yönetici
|
Galeri üyeleri ve yöneticiler olumlu olumsuz oya sahiptirler
Olumsuz oy yoksa kabul edilir iki olumlu oy kabul edilir olumsuz oy varsa olumlu-olumsuz eşittir 3 olmalıdır. Önerim bu.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
|
Bizim oy hakkımız yok mu?
![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yönetici
|
Sizleri dışlamak için yazmamıştım ben.
Bazen öyle oluyor ki bırakın ürün sunmayı eleştiri almayı topu topu 6-7 mesaj göndermiş üye galeri'ye giren işi "çıkarılsın hemen" son cümlesiyle eleştiriyor. Oldu bir kere. Bir de çalışma o kadar iyiyse bir jüri üyesi daha yanlarına katmaları galeri üyeleri için de anlamlı olacaktır. Yoksa aman ha kimseleri dışlamıyorum. Gülen surattan anladım ama aman diyeyim yanlışlık olmasın.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yönetici
|
Aslında hazır bu konuya gelinmişken ben de bişeyler söylemek istiyorum
.Yanlış hatırlamıyorsam "Galeri" bölümünün ilk zamanlarıydı, Venom adlı değerli bir forum kullanıcısı arkadaşımızın (çalışmalarını ve paylaşımlarını keyifle takip eder, kendisinin bilgi ve deneyimlerinden çok faydalanırdık, tekrar katılır umarım bu iştiraklere ) son işlerinden bizimle paylaştığı genç odası tasarım altarnetifleriydi. Harici plug-in kullanılmadan çok başarılı iç mekan sunumlarıydı gerek tasarım olarak , gerek uyguladığı teknik olarak ve bana göre bugün dahi render motorları kullanılarak hazırlanmış ve burada paylaşılmış birçok amatör çalışmadan çok daha kaliteli ve "değerli" işlerdi. O zaman içimden geçmişti (hep içimden geçiyor nedense ) aslında galerilik bir çalışma diye çünki ayrı bir teknik uygulaması sözkonusuydu ve o teknik uygulama içinde "başarılıydı". Aradan çok zaman geçti ve çok konu başlığı açıldı ve o değerli çalışmalar baya gerilerde kaldı.Bu alanda birçok yeni kullanıcıya örnek teşkil edecek başarılı bir paylaşımdı.Bugün birçok 3ds max ve benzeri proğram kullanan yeni kullanıcılar proğramı kullanmayı daha doğru dürüst öğrenmeden bu plug-in leri kullanmaya çalışıyor fotogerçekçi karelere ulaşmak adına.Eğer bu çalışmalardan en başarılı bulduklarımızdan birkaçı bugün "galeri" de olsaydı. Örnek olarak bakın böyle kaliteli işlerde çıkarabilirsiniz hemde 2 dakika gibi bir sürede diyebilirdik...Ha konuya gelince o zaman da galeriye bir çalışma alınması konusunda bir takım kurallar vardı, galeriye çalışması alınmış kişilerin oyları durumu vardı (yanlış anlaşılma olmasın karara saygı duyuyorum) ama bu durumdan ötürü görüş bildirmeye de açıkçası çekinmiştim, ne haddime diyerek.Belki görüşüm genel bi kesim tarafından (o çalışmalar için bugün bile aynı düşüncede olmama rağmen) onay bile görmeyebilir ama "Bu çalışmanın oybirliği ile galeriye alınma teklifi olunmuştur" denildikten sonraki belirli bir süre dahilinde esas jürinin oyları ile birlikte 1 oy yerine geçecek "arkitera forum kullanıcısı oyu" diye de bir alt başlık altında "galeriliktir" veya "galerilik değildir" şeklinde toplanacak oylardan hangisi çoğunluk teşkil ederse o kararın daha önce de dediğim gibi "arkitera forum kullanıcısı" oyu olarak olumlu veya olumsuz 1 oy olarak jürinin oyu yanında yer almasını gönlüm ister .takdir sizin tabiki benim ki sadece bir öneri ..teşekkürler,kolay gelsin ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yönetici
|
Hıımmm Shadow doğru söylüyor.
Düşünelim. Şimdi ben de Arkitera üyelerini dışlamışım gibi hissettim kendimi. Venom'a gelince. Ona 3B modelleme işini ben öğretmiştim. Kurstan öğrencimdi. Boynuz kulak başarılı oldu. Ancak geliniz ki askerden sonra çok fazla takıldığı bu forumu boşlar oldu. O yüzden Galeri için biraz uzak şimdilik. Gelsin çalışmalrını göndersin başımızın üstüne yeri vardır. Ancak devamlılık da önemli bence.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yönetici
|
Şu şekil de düşünmek lazım; arkitera içinde seçilmiş işler olan bir başka forum oldu mu? herhangi bir başlıkta böyle bir forum olsa ve seçilme kriteri olsa bunu gene tüm üyeleremi bırakırdık? (bkz mimar olmayan ben ve birkaç diğer arkadaşların söz hakkı gibi)
Haşaaaa ben demiyorum ki galeride işi olmayan insanlar söz sahibi kriterinde değildir, ya da oy veremez, sakın öyle bir düşünce belirmesin lütfen. Yanlış anlaşılmaktan korkarım çok ![]() Sadece jurinin seçilmiş ve oyuna saygı duyulacak kişilerden oluşmasını temenni ederim. Son olarak ta, mesela hayır oyu aldı ise neden hayır olduğunun acıklanmasını beklerim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
|
Katılıyorum yukarda da zaten uzun uzun belirttim...Cgchoice dan yola cıkmak lazım..Belki su yıldızlandırma fıkrı de düşünülebilir...
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yönetici
|
Yıldızlandırma işini taaa zamanında Ömer'e söylemiştik. Tabii biz de hazır bir vbulletin işi olan forumda farklı programlama angaryaları çıkarmak için çabalamıyoruz.
Ben başka şeyler de önermiştim. Mesela haftada 3 kereden fazla Kahve molasına yazan kişi her mesaj için -1 puan alsın. Mimari görselleştirmeye yazan 3 mesaqj sonrası +1 alsın. Galeride ise 10 kaplan gücünde olsun (mübalağa). Ona görede oy değeri olsun. iki galeri üyesi "tamamdır girsin" dediğinde iş bitsin. Atıyorum Kahve Molasında geyik yapan (hepsi demiyorum ama yapanlar az değil) kankilerini toplayan kötü iş sahibi "nasıl beğenmezsiniz benim işimi. Galeri'ye girsin de görün" deyip 100 kişi toplasa dahi giremesin. 101 kişi toplarsa girsin. Ama dediğim gibi çoğulcu demokrasi işi baltalıyor. Ben bu hükümetten memnun değilim pek ama bir dahaki seçimde benim tüm çevremi yönetecekler. Ve galiba uuuuuzzzzuuuunnnnn yıllar memnun olmadığım kişiler fikirler beni yönetecek. Bu demokrasinin açmazlarından biri. Yani eline 3b programları yeni geçirmiş bir kişi için ortalama bir çalışma "mükemmel" gelebilir. Biz ise "ee ne var bunda ki" diyebiliriz. Ama biz azınlıktayız hem de çok azız. Açıkçası programlama işi, kişileri kategorize etmek ve bunları mükemmel yapmak yarı amatör yarı profesyonel (Ama Türkçe konusunda tavizsiz mesela) özel ve faal bir forum için külfet olabiliyor. Arkitera'ya da çok fazla yüklenemediğimiz de oluyor. Ama iyi niyetliler. Şimdilik oy şeklinde gitsin 3 oy fark diyelim yine. Galeri dışından olumlu, olumsuz oy alalım. Ancak herkesin hem fikir olduğu bir iş için oy ile uğraşmayalım. Girer giremez tartışması içinse anket düzenleyelim. Yıldız olayını yöneticiler toplantısında dile getireceğim.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Forum Üyesi
|
Galeri'nin de üstünde olan,bir "yıldızlı galeri" öneriyorum...Yahut iki adet galeri olacak,birincisi bahsettiginiz elitist galeri,ikincisi "halkın kürsüsü"...Anlaşılacağı gibi ilki daha seçici olacak,ikincisi de herkese açık bir oylama sistemiyle belirlenecek...(Kendi ofisimden çok bu siteye mi fikir üretir oldum nedir
) |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yönetici
|
Düşündük.
Değer kaybı oluyor. Yani - Benim çalışmam Arkitera Galeri'ye girmiştir - Hangisine - İşte zor girilmeyene - Aman canım boşver zaten zor girilen kısmına ancak üç beş kişi girebiliyor. - Evet evet bir grup kurmuşlar kimseleri yanlarına almıyorlar - Peki senin çalışma iyi miydi - İyiydi de bence ama benimkinden çok X'in işi iyiydi almıyorlar galeriye - Peki galerideki y'nin işine ne demeli bence X daha iyi - Evet evet Böyle gider bu. Bence çok fazla alt bölüm yapmışız gibi geliyor bana bir de Galeri'yi bölmek değeri parçalara ayırır. Azıcık erişilmez olmasında (kararında) çok da zorun yok. Fikiler için teşekkürler.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Arkitera Üyesi
|
AYASOFYA
''Ve galiba uuuuuzzzzuuuunnnnn yıllar memnun olmadığım kişiler fikirler beni yönetecek. Bu demokrasinin açmazlarından biri.'' Hocam lütfen türkçeye dikkat ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bencede galeriyi bölmemek gerekir puanlama işi bence çok iyi bir sistem olur..Bunun yanında hala yıldız diyorum...birde shoutbox diye bir olay gördüm kesinlikle bu sitede uygulanması gerek süper bir olay...
Cgtalk Grand Space opera Alias Maya Behind The Screenz Tolgahan Gungor Mimari Gorsellestirmeler Pine Hill Kordelya En son tolgahang tarafından düzenlendi : 14-11-2006 15:46. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yönetici
|
"uuuzzzuuuunnnn" kelimesini kabul edebiliriz ama içinde mübalağa vardır.
Gülen suratlardan şaka yaptığını anladım. Bozulmadım da. Haklısın. Annnccaaaaakkkkkk "bide" kelimesini kabul edemeyiz. Klozet türevi bir vitrifiye mi demek isteniyor yoksa "bir de" mi demek isteniyor. Bak bu ayırım adamın başına çok büyük dertler açar. Benden söylemesi. http://static.flickr.com/77/173170294_fbd15528d1.jpg Tolganhan'cığım (Bak bu da kabul edilebilir) seni severiz kollarız ama bu "de" "da" ayrımına dikkat etmezsen işler sarpa saracak. Çok ciddiyim. Türkçe tanrılarına kurban vermeyelim güzel güzel yazışırken.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benceeeee Bir mimar iki illustrator bir fotoğrafçıdan oluşan bir juri olsun.Onlar karar versin..Hatta belki birde iç mimar..
Cgtalk Grand Space opera Alias Maya Behind The Screenz Tolgahan Gungor Mimari Gorsellestirmeler Pine Hill Kordelya En son tolgahang tarafından düzenlendi : 14-11-2006 16:22. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yönetici
|
1 oy Arkitera kullanıcılar (çoğunluğa göre)
1 oy galeriye girenler, (ben hariç, çoğunluk) 1 oy yöneticiler (ayasofya ve ben eşit kalırsak kim döverse) 1 oy fotoğrafçı (mimari fotoğraf çekersa daha iyi) 1 oy illüstratör bu nasıl? |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|