|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Kimse Akademi'yi Hafife Almasın!
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar mensubu olmak büyük bir ayrıcalıktır..
Akademi , kültürüyle , terbiyesiyle bambaşka bir kurumdur. Kimse küçük şeyleri tartışıyoruz, eleştiriyoruz diye bu camiayı ve kurumu hafife almasın.. Bizler bu kurumun ağırlığını , değerini fazlasıyla taşıyoruz. Koca Mimar Sinan bizim iftihar vesilemizdir. Küçük tartışmalarımızda zaten onun yüzünden kaynaklanıyor. Onun adına yakışır eserler yapabilmek, yaptırabilmek için.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
icindeki hevesi ya da öz saygini kirmak icin degil ama yazdiklarin ucuz bir propaganda metni gibi..böyle seyleri tartisiyorsunuz diye kimsenin sizi zayif sandigi yok.hatta açikcasi çok kötü oldugu düsündügüm okulunuza karsi saygi duymami sagliyor.Yanlis giden seyleri ört bas etmemeli insan düzeltmeye calismali..lütfen bana gücenme seninle ayni dertten muzdaribim benim okulumda kan kaybediyor ama ben biz her seye ragmen iyiyiz demiyorum.iyi olacagiz diyorum...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
sevgili gençler hiç merak etmeyin 80 sonrası tüm üniversiteler aşagı dogru bir egri çiziyor.Üniversiteler de su an arastırma gelistirme görevini yeterince yerine getiremiyor.ödenekler kısıtlı.Bunlar benim ögretim görevlilerinden duyduklarım.O nedenle eger bu kurumlar hala ayaktaysa bir avuç insanın özverili çalısması yüzünden.Mimar Sinan eskidende teknolojiye önem vermezdi şimdide.Günümüzde sanat teknoloji ile var oluyor.Özellikle son yıllarda.Ben gördügüm kadarıyla (özeller hariç) bu konuda en iyisi Eskişehir Anadolu Üniversitesi.Sanırım eski dekan Mehmet Erem'in çok katkısı var.
Ne yazıkki genç arkadaslarım çogunuz da arastırma yapmıyorsunuz orta ögretimden gelen bir alıskanlıkla hep sizinle ilgilenilsin istiyorsunuz.Bunu söylerken kendi çocuklarım dahil bir çok genç arkadas tanıdıgımdan.Üniversitede ögretim görevlileri sizin pesinizde olmaz siz onların yakasına yapısacaksınız.Tüm bilgiyi almaya çalısın göreceksiniz onlar da memnun olacaklar.Özellikle okulunuzun o güzel manzarasında yan gelip yatmayın biliyorum bu çok zor ama sanatla hasır nesir olmak, arastırmak, sergi gezmek hosunuza gitmiyorsa o okullarda okumayın.Tüm güzel sanatlarda okuyanlar için söylüyorum.Ama seviyorum diyorsanız asla yılmayın ögretim görevlisi siz olun bakalım neler degisecek veya degistirebileceksiniz. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merihfeza birşeyleri örtbas etme olayını bana söylemek haksızlık olur. Benim ne sivri dilli biri olduğumu herkes bilir. Ben sistemi, bürokrasiyi, dönme dolabı tartışalım diyorum, kurumu değil. Bunlar çok farklı şeyler.
Ayrıca Mimar Sinan ün. hakkında kötü düşüncelerin varsa bunuda sil. Genele bak. İki üç küresel ajanın yaptıklarına bakıp koca bir yeri alaşağa etme. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
!!!
Burada yazılanları okuyunca -affınıza sığınarak söyluyorum- aklıma benim babam senin babanı döver muhabbeti geldi.Sanırım birşeyleri yarıştırma insanın içinde var olan bir dürtü...ama bunları bırakma zamanı gelmedi mi artık? !!!
Bir de çoğu zaman karşıma çıkan birşeyi söylemek istiyorum.Mimarsinan gsü'nün ne kadar değerli bir okul oldugunu biliyoruz.Ama msgsü'lüler cok alıngan ve gereksiz savunularda bulunuyorsunuz. Bireyin daha önemli olması gerektiğini bir zamanda |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Olurmu öyle şey?
Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Birey ne demek, bu küresel lafları bırakın. Bireyin değil toplumun refahı önemli, kişisel, şahsi ihtirasları olmayan insanlar ,bireye değil, topluma önem verir. Benim gibiler o yüzden bir kurumu, bir toplumu , bir vatanı savunmaktan gurur duyarız. Bu asla sidik yarışı değil, sidik yarışı başka şeylerde olur... ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
fikirlerinizi kendinizce dile getirmişssiniz .buna saygım var ancak son sözleriniz hiç de hoş değil.ben de benzer bir şeyi başka kelimeler kullanarak ifade etmiştim zaten.alınganlığınız hala sürmekte. biz ne yaptığımızı biliyoruz derken pardon ama "siz" kımsizin?ben sizler diye başlayan ve ne yaptığınızı bilmediğinizi söyleyen bir yazı yazmadım.sadece kendi fikirlerimi ve garipsediğim bir durumu yazdım. toplumun refahından bahsederken nitelikli bir toplumu oluşturan en önemli şeyin bireyler olduğunu unutmuyorsunuzdur umarım.birey olmak 'şahsi ihtiraslı' olmak değildir.hatta sahsi ihtirasları olanlar sizin öngördüğünüz toplumda daha rahat yaşama imkanı bulurlar... burada cok daha derin bir konu var aslında ama kimseyle bunu konusma gereği hissetmiyorum.anladığım kadarıyla sizin de düşünceleriniz benimkinden çok farklı. bireyden bahsetmek küresel laf konusmak değildir.birey olmak önemli birşeydir.siz lafı yanlış anlamışsın maalesef.benim kastettiğim şey mimarlık okullarının hangisi daha iyi demek yerine kim daha nitelikli mimar demek aslolan.birey kelimesi burada devreye giriyor.birey olamamış bir mimar kendi kişisel gelişimini nasıl sürdürebilir?pardon ama kurumların adı altında boy göstermek daha aciz birşey bence.. son olarak "Benim gibiler o yüzden bir kurumu, bir toplumu , bir vatanı savunmaktan gurur duyarız. " sözü de basit bir söylemden ileri gidemiyor ne yazık ki.herkes vatanını,sevdiği şeyleri savunur.ben de vatanımı,kurumum olan okulu ve sevdiğim herşeyi savunurum ! bunlar tartışmak bile istemediğim kavramlar. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Demirkartal okulundan baska okullara baktınmı hiç? Eminim çok sasıracaksın.Ben yaptıgım is nedeniyle iyi görüyorum.Ne yazık ki bazı okullar bir çok açıdan çok geride.Ve sizin belkide çok küçümsediginiz bazı okullar hem egitim hemde teknik donanım açısından oldukça ileriler.Hatta özel okullar bir çok degerli ögretim görevlisini bünyelerine katıp çok güçlü olma yolunda ilerliyorlar.Bence siz biraz arastırın.Devlet okulları içinde Anadolu ünv. olanakları ise hiç bir devlet okulunda yok.Sanırım sizin ve benim okulum artık çok eskidi.Sadece adları kaldı.Bizim okul teknik açıdan yıllar önce sizden çok ilerdeydi ve tasarımcı yetistiren tek okuldu.Ama ne yazık ki o da artık geri kaldı.Siz gençler lütfen bagnaz olmayın, okulun size verdikleriyle yetinmeyin, nerden mezun olursanız olun arastırıp kendinizi gelistirmezseniz bir arpa boyu ilerliyemezsiniz.Bırakın nerden mezun oldugunuzu önemli olan yaptıklarınız ve yapacaklarınızdır. Çok çalısın sizler çok gereklisiniz bu ülke için.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
sağolun hocam
ben bu foruma yazılar yazdıkça.sizin gibi insanlardan iyi tepkıler almak beni mutlu ediyor.hocam,söylediklerinizin tamamına henüz öğrenci olmama rağmen katılıyorum.öğrenci olmama rağmen dedim çünkü sizin tecrübelerinizle söyledikleriniz anlamlanıyor...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Galiba yanlış anlaşıldım. Bende bir bireyim , ben bir kurum değilim, devlet hiç değilim..
Ama son günlerde kurumlara ve devlete saldırmak, bir aydınlık göstergesi oldu. İşte ben buna tepki veriyorum, ve savunma ihtiyacı hissediyorum... Tabii bu mimalık üzerine bir tartışma olmuyor, o yüzdende bu konuyu kapatmak istiyorum.. Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum, okullarımızın özelliklede anadolu' dakilerin neler yaptığını iyi biliyorum. Taktir etmemek imkansız! Çanakkale 18 Mart, Eskişehir Anadolu, İzmir 9 Eylül, Samsun, Mersin daha niceleri.. Onların farkındayım, ama dedimya ben yanlış anlaşıldım. Ben ilk başlığı durup duuruken açmadımki, bir yazı üzerine böyle bir başlık açtım, ama onu yazanda artık ortada yok, Yani aslında bir cevap niteliğindeydi.. Ama artık bitti. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Herkes
Soylediklerine katılıyorum herkes Mimar Sinan'da egitim alma sansına ve bu kurumdan mezun olma sansını yakalayamaz.Benim dusuncem begenmedigimiz herseyi degistirebilmek adına cozumler uretelim ve Mimar Sinan'ı daha iyiye tasımaya calısalım.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Tamam...
Son söylediğinede ben aynen katılıyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
koca sinan
umarım mezun olduğunda da aynı şeyleri düşünüyor olursun
bende mimar sinan a girmeyi çok istiyordum azımsanmayacak kadar çok arkadaşım var oradan mezun ve işin tuhafı kimse bana orayı önermedi üstüne kesinlikle oaraya girmememi istediler. sanırım orası gerçekten takıntısı mimar sinan olsun çamurdan olsun marmayı kazandım çokta mutluyum başlarda tekrar sınavlara girmeyi düşünüyordum ama ismini koymak gerekiyor marmara daha iyi a mimar sinan ı kazansaydım o memnun olmayan çoğunluk içinde olacaktım galiba... allah korudu.. koca sinan a saygınız varya peki türbesinin halini gördünüz mü |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok şükür nihayet bir marmaralı çıktı.Bunun önemini mezun olduktan ve iş yaşamına atıldıktan sonra göreceksin.Sana başarılar diliyorum .Benim kızımda o okulda entas da okuyor.MS yi hedense iki kızımda istemedi.Benim zorlamamla sınavlarına girdiler.MSÜ gsf iç mimarlığı kazandı ama marmarayı tercih etti diğeride Anadolu gsf grafik bitirdi.
![]() |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|