|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Her Şeye Ragmen MSGSU İyi Bir Okuldur
Bir çok arkadaşın benim de 10 yıllık okuma sürecimde çok iyi öğrendiğim sebeplerle "gıcık" oldukları okulumuzda eiğitimin hala güçlü olduğuna inanıyorum.Hemen hemen hiç ödül alamadığımız Archiprix yarışmasında kazanan çizimlere ve yazılara
(rapor diyelim)baktığımda da bunu görüyorum.Tasarım yapmak,mimarlık yapmak sınırsızca uçmak değil.Okul Zaha Hadid,Calatrava vs. benzeri projeler yapmanın yeri değil.3d Max'te yapılmış gözalıcı bir render'ı proje diye koyamadım hoca'nın önüne ya da sıkıştığımda dergilerden zihnime kırptığım çarpıcı kelimelerle kurtulamadım kimsenin elinden ama mimarlık adına çok şey öğrendim... Üzerimde emeği geçen hocalarım;Nezih Aysel,Kaya Sönmezler,Ataman Demir,Oğuz Özer,Berrin Şahin,Gültekin Korucuklu,Fehmi Kızıl 'a teşekkür ederim. Mimarlık okuyan ,yapan,yapmaya çalışan herkese başarılar.... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Emeğe saygı...
Sevgili arkadaşım yazın gerçekten çok hoşuma gitti...
MSGSU da olsun başka eğitim kurumlarında olsun her okul mutlak saygı duyulması gereken özel bir kurumdur. Bu kurumlarıda yücelten bunun bilincinde olan eğitmen ve öğrencilerdir. Ben mimarlığı kazandığımın haberini aldığımda yanımda İÜ Hukuk Fakültesinde uzun yıllar görev yapmış bir hukuk profösörü vardı. Aramızda kısada olsa çok hoş bir sohbet geçti. Bana belkide birçok öğrenciye verilmesi gereken büyük bir öğüt verdi... " Bir eğitimcinin en büyük mirası bilgilerini dopdoğru öğrenecek ve dosdoğru öğretecek öğrencilerdir. Yıllar boyunca bunun değerini bilen öğrencilerin peşinden koştum,onlara ömrümü adadım... Bunun farkında olmayan , bilgiye değil de diplomaya gelen bir öğrenci ancak benim peşimden koşmuştur...Senden ricam okulunun , eğitimcilerinin değerini bil...Bırak da hocaların senin peşinden koşsun... " Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
ögrencilerin payı ne kadar?
okullrın adını duyurma, belli bir üne kavuşma, belli bir seviyeye yükselmede okulun tarihi, ögretmanleri, verdiği eğitim vesaire bunların yanında öğrencilerinin hiç payı yokmu? yada ne kadar etkilior? acaba ğrencilerin okul ve okul sonrası hayatındaki başarılarımı okulu bu üne kavusturuyor? 'örn. bahaus gibi' bunu arastırmak lazım... bence ögrencilerin payı çok önemli...
o yüzden bi okulu yerlere vurmadan yada göklere çıkarmadan önce bunu çok iyi bilmek lazım.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
ve
ve mimar sinan üni.okudugum için çok mutluyum...
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Benim okulum Mimar Sinan GSÜ!
Bunu diyebilmek çok önemli bence,
Eğer insan kendinden emin bir şekilde karşısındakine okulunun adını söyleyebiliyor ve söylerken içinde bir huzur ve mutluluk hissediyorsa ... işte budur! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Üye
|
okul sırasında bende çok eleştirdim... ama mimarsinanlı olmak cidden bir ayrıcalık!tadını çıkaralım!
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yazılanrın hepsi çok güzel bence herkese tesekkurler.Ben de msu'lu olmaktan cok mutluyum yeri geldiğinde eleştirsek de çoğu zaman hak vermişimdir hocalara.Kızmalarının bile ayrı bir yeri vardır ben de (çünkü kızdıkları hafta projeyi kurtardığım hafta olmuştur genelde
) uzerimizde gercekten cok emekleri var.hele Kaya Abiyi bu hafta cok takdir ettim adam 5 dk dinlenmeden herkese aynı ilgiyi gostererek 4 saat orda oaturmayı nasıl basarıyor anlayamıyorum.Ki sadece o değil bir cok hocamız boyle.Cizim kalitesine aldanmayıp fikre deger vermeleri ve egitimdeki benzeri tutumlarını sevıyorum hepsıne şimdiden cok tesekkurler |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
msgsü lü olmak ayrıcalıktır
Arkadaşlar MSGSU de okumak, burdan mezun olmak bir ayrıcalıktır senelerdir böyle geldi böyle de gidecek...Kim ne derse desin, terslikler de olsa, bürokrasiye fazlaca takılmış da olsa, insanlar asılsız şeyler de söylese, çekemeyenler de olsa ve bu kişiler MSGSU ni kirletmeye çalışsa da bu asla ama asla değişmeyece MSGSU li olmak AYRICALIKTIR...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ziyaretçi
|
msgsu ogrencilerim
3d max ve photoshop konularinda ozelders verdigim icin bir cok uniden ogrecilerim oldu ozellikle mimar sinandan cok ogrencim oldu diger uni lere göre kiyasladigimda gercekten kavrama yeteneklerinin ve pratik yaklasimlarinin iyi oldugunu soyleyebilirim. Tabi yarismalara baktigimizda ve piyasaya baktigimizda onun yorumunu yapacak seviyede degilim ama piyasa guven cok.
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
kimsenin okulun ne kadar ii olduğunu bilmesine gerek yok ...
biz bilioz ya yeter bence... ama yinede keske biraz teknolojiden boya sürülmüş olsaydıı... ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
Okulunuz iyi de. Sizin de Türkçe'niz iyi olsa foruma daha fazla özen gösterseniz.
Ne iyi olurdu.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Burası sadece mimarlık egitime veren bir okul değil ....insan yontma merkezi...buraya giren odunlar yada keresteler işlenmiş şekillenmiş olarak çıkarlar...odunun kalınlğına ve kalitesine göre bu süreç uzar...asla baştan savmalık yapılmaz...belli bir standarta ulaşmadan kimseyi BIRAKMAZlar....işlenmiş olarak gelenler bile bu elekten geçirilirler, gerekiyorsa medahale edilir düzeltilirler...kimseye ayrıcalık tanınmaz ...ama zaman zaman kişiye (oduna) uygun bir çalışma yapılır...aslında herkesle (her parcayla) ayrı ayrı ilgilenilir.
Hocalar kapalı kapılar ardında öğrencileri üzerine konusurlar ...biz nasıl onlarla ilgili konusuyorsak...kadro idealisttir... belli konularda asla taviz vermezler... bazen kendi ararında bile anlaşmazlıga düserler.(bkz diploma jürileri)...işte MSU lü ögrenci mimarlığın ne oldugunu böyle görmeye başlar ....diğer fakültelerde ögrenciler bunu, yaşama fırsatı bulamazlar ,bilemezler, anlayamazlar ...iş hayatında da zaten böle seyler yoktur yada az rastlanır.... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Burada insanlara odun diye bahsetmeniz hiçte güzel bir anlatım olmamış.Elbetteki diğer okullardan farklı bir eğitim standartı var M.S.G.S.Ü ama bu kadar ağar konuşmanız foruma ne katıcak yada okuyan arkadaşlara.Belli birşeylere kızıp kin yada kızgınlık içindesiniz.Bu yaklaşım benim pek içime sinmedi
.Saygılarımla.. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|