|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Mimar Sinan'da Rektör Olma ya da Olamamak
sevgılı..!! prof. İsmet Vıldan Alptekın ın okulumuzun akademık gecmısı ve kımlıgıne uygun bır alt yapıya sahıp olmayan bır rektor oldugunu dusunuyorum..
benım dusunmem bırseyı degıstırmezzz.. Arastırın .Erzurumda peyzaj okumus ve akademık alanlarda elle tutulur basarıları bulunmayan sayın rektorumuzun kaçtane makalesı var..? kaçtane kıtabı var...? hangı uluslararası platformda kendını gosterebılmıs...? nasıl ve hangı ılışkıler sayesınde rektor olabılmıs..? mımarsınanda okuyan bır ogrencı olarak sevgılı derın devlet rektorumuzun bıran once okulumuzdan ayrılmasını dıler gercek sant unv. mımar sınana yakısan bır rektorle ogrenım hayatıma devam etmek ısterımm. not: REKTORUMUZUN BAYAN OGRENCILERE KARSI OLAN ZAAFI RAHATSIZ EDICI BOYUTLARA ULASMAKTADIR....YAKLASIRKEN DIKKAT EDIN |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Rektörl'lerin hası, Tamer Başoğlu idi...
Tartışılmaz, gerçek bir Akademiliydi.. Düşünebiliyormusunuz Heykeltraş bir Rektör ü.. Ben şimdiki rektöre kötü demiyorum ama , eskisi daha akademiliydi diyebiliyorum.. Ben üç rektör görmüş biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
rektörel tanımlama
bir rektörün iyi olmasının en anlamlı kriteri yönetimdir, şimdi makalesi olsun olmasın okulu nasıl yönetiyor buna bakmamız lazım ,yeteneksiz bir mimar ama iyi bir yönetici olabilir bu kaliteli bir mimar ama kötü bir yönetici olmasından iyidir.hem iyi bir mimar hem de iyi bir yönetici olabilirdi ama yok işte adam rektör olmuş, tamam geçtik mimarlığını yöneticiliği nasıl .hayatımda hiç rektör olmadım olacak olsamda heralde sezer veto ederdi.Ama yönetici olsam nelerin sorumluluğumda olduğunu bilirdim kantinin kütüphanenin kapanma saatleri öğrenci işlerinin saçma sapan çalışma saatleri web sitesinin dangalozluğu yönetime ulaşmanın zorluğu sınav tarihlerinin düzeni sınav uygulamaları ve benzeri durumlardan bir yönetici sorumludur ve kıçı kırık bir makalesi bunları beceremiyor olmasını örtemez yani olsaydı örtemezdi..
ama kabulleniyoruz işte hükümet bir hışımla geldi geçti köroğlu yaparda bu rektörede rektal bir çözüm bulursa seviniriz.. tamam sevinmeyiz ama kabulleniriz.
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Evet ne kadar onemli bir konu degilmi bazilari icin. Simdi yeni rektor nami deger Prof. Dr. Onur Altan. Son 8 yilda yaptigi bolum baskanligi sonunda Ic Mimarlik bolumunun ne hale geldigini diger bolum basliklarinda yorum yazan bazi arkadaslar acikca ortaya koymus. Simdi kendisi bas parmagi ile gosterip ' Sanata ozenenler o tafara, burda sanat yok ' diye kucumsedigi Guzel Sanatlar fakultesinde oturuyor. Okulu da dergilerden kestigi malzeme paftasiyla yonetmeye baslamistir eminim. Batili nerde ne yapmis, kopyala yapistir. Rektoru olarak acaba Mimar Sinan'dan, Mimar Sinan eserlerine bakarken acaba ne dusunuyodur. Yada dusunuyomudur acaba? Inanin bu atama benim icin Mimar Sinan Universitesinin dusebilecegi en kotu durumu ifade eder.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Bakalım daha neler göreceğiz...
Gerçekten merak ediyorum, bir eğitimci (!) bulunduğu yerin muhtemelen en yüksek mertebesine yükselirken, getirilirken hangi kriterlere bakılıyor? Binlerce öğrencinin, gencin geleceği 'ellerine' teslim edilirken hangi nitelikleri bunu başarmasında rol oynuyor? Evet nelere dikkat ediliyor? Mesleki başarısına mı? Felsefesine ve dünya görüşüne mi? Meslekdaş ve müstakbel meslekdaşlarıyla (ö.g vs) olan münasebetlerine mi? Öğrencilerle olan diyaloglarına ve öğrenci psikolojisinden ne kadar haberdar olup olmadığına mı?... Ne kadar sevilip sevilmediğine mi? Sonuncu en ağırlıklı olmak üzere yukarda sayılan 'hiçbir kritere' bakılmıyor kanaatine varıyorum. Ne kadar acı, ne kadar vahim bir durum! Müsadenizle, 'rektör' kavramının en kaba ve yalın haliyle ne demek olduğunu belirtmek istiyor ve bu tamınlama sonunda başa gelen kişinin gerçekten görevini layıkıyla yapıp yapamayacağı konusundaki kararı sizlere bırakıyorum: REKTOR:Üniversitenin tüzel kişiliğini temsil eden, yönetimden, eğitim ve öğretimin düzenli yürütülmesinden sorumlu kimse... Not:Okuduğum bunca sene içerisinde ne rektörler geldi geçti ancak hiçbirinin ismini bile hatırlamıyorum şu an. Ne varki, bu 'ismi' asla unutabileceğimi sanmıyorum!!!... En son Disiplin&Beton tarafından düzenlendi : 28-04-2006 02:46. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
kulaktan dolma bilgiler....
bazi insanlar mesubu bulundugu yada mensubu bulunmus oldugu kurumun yoneticileri hakkinda gercekten hic bir sey bilmeden ,tabiri caizse mesnetsiz atmaya devam etmekte bu kisiler ya birileri tarafindan dolduruluyor yada bir yerden birilerinin usagi olarak bu tip paltformlarda atip tutuyor.
kendilerine durumdan vazife cikaran bu arkadaslarimiz ne bir seyin farkinda,nede konu hakkinda bir bilgisi var. her sey cok kolay elde ediliyor zannediliyor saniyorlarsa cok yaniliyorlar..yatarak bir yonetici,bir ogretim uyesi yada tasarim okuyan bir kisi olma durumu hic bir zaman olmadi..hayatta her sey calisarak sebat edilerek elde edilir. kisilerin hic bir zaman onemli olmadigi sadece ve sadece kurumun onemli oldugunu,bir bayrak yarisi edasi ile gerek yonetici,gerek ogretim elemani,gerekse ogrenci olunan bu kurumda bilinki her kisi kendi usutune dusen gorevi dogru bildigi sekilde IYI BIR SEKILDE!! yapiyor.. bunu basaramayan icimizdeki belli olgunluga erimemis kardeslerimiz ise futursuzca,kisilik haklarina saygisizca bunu elestiriyor.. hakkinda yazi yazma cesaretini kendinizde gordugunuz insanlari taniyormusunuz..bir sofrada yemek yedinizmi? dusuncelerini,ideallerini,yasam amaclari hakknda en ufak bir bilgiye sahipmisiniz ?... O zaman kimse bu tip bir haksizlik yapmamali..kisiler isim verilerek burada haksizliga ugruyor..bakin bir prof.dr. Onur altan icin yazilanlar ornegin ..bolumunde ogretim uyesi sayisina ve yas ortalamasina bakin o zaman genclige ve genclere ne kadar guvendigini goreceksiniz.sadece ortada birakilan bir universiteyi temsil gorevini yok tarafindan atanarak bu gorevi ifsa etmekte ve bir cok odun vermekte..sizler ise resim kesip bolum yonettini idda ediyorsunuz. ici mimarlik bolumleri icinde tum ulkede ogretim uyesi en genc bolum en basarili durumda olan universite hangisi bir arastirin lutfen..ve inanki boyle olursa universitenin hizla gecleseceginede inaniyorum.. mimar sinan universitesi bolunmez bir butun olarak hayatina devam edecektir.bedbaht cabalar universite icinde bolunmelere hic bir zaman musade etmiyecektir: cunki biz mimar sinan universitesinden aldimiz egitim ve ogretiler ile buna musade etmememiz gerekir.aldigimiz ustun ogreti budur (daha dogrusu bunu alabilen ve ozumseyen kardeslerimiz olarak dusunmek gerekir)...saygilarimla |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|