|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
MSGSÜ-"Güzel Sanat?!"
Ben Mimar Sinan Ü. Mimarlık Bölümü'ne 1998 yılında girmiş bir öğrenciyim. Şu an MS Güzel Sanatlar Ü'nde 6.yılım.
Sanatın güzeline(!) hizmet eden güzide okulumu neresinden başlasam eleştirmeye bilmiyorum. Galiba adından başlamak en kestirmesi. Sanat Akademisi dersin, Sanat Üniversitesi dersin. "Güzel Sanat" gibi neyi tanımladığı belli olmayan bi kavramı üniversitenin adı yapmak ne demektir? Bu eleştirim akademi yılları için de geçerli. Ben bu ismi ne mimarlık bölümü ne de diğer sanat ve fen-edebiyat bölümleri için de kabul edemem. Nedir "güzel" olan? Kime göre "güzel"? Mecbur mu "güzel" olmaya? Bunu sizlere soruyorum, lütfen beni aydınlatın, burda bir çelişki yok mudur? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Üye Adayı
![]() |
konuyla alakalı deil ama ms de 6yıl mı okunuo*
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
sayın rapinist
bu sene ms da 2 yılım ve keşke geriye 2 yılım kaldı diyebilsemdır anlamışsınız sanırım demek istediğimi ve sayın corbusier sanırım buradaki 'güzel sanatlar ' kavramı görsel bi tanıma yönelimle kullanılmamış.yanlış bilmiyorsam 'fine art' olarak da karşılık bulan bi kullanım.yani burdan yola çıkarak yapılana sanatı güzel veya değil yada kime göre,neden(hatta hangi zaman diliminin getirisiyle)güzel diye sorgu gerektiren bi kullanım değil. kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Üye Adayı
![]() |
ne guzek bende msü lü olmak isterdim ama sizler giren ınsanlar olarak sormak ıstıyorum...çalıştıgınız atolye veya ressaam??
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|