|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
akademi-msü nereye gidiyor? dün nasıldı bugun nasıl?okul tükenişin eşiğindemi yoksa?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Akademi'ye ne oldu ? Nasil ve nereye gidecekti, nerede kaldi ?
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Arkitera Üyesi
|
eskiye duyulan...
Alıntı:
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
bunlari birakip verilen egitimin icerigine bakin bence..
ortama bakin sanat her yerde hissedilebiliyo..önemli olan bu o binadaki herkesin elinin yeterliligi. bence mükemmel bir ortam..her insan orayi koklamali bence. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
bugun akademiyi goturen tek bir bolum var..malesef mimarlik degil..
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
hangi bölüm?
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Üyesi
|
eee?
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Akademi'yi götüren bölümün mimarlık olmadığı kesinlikle doğru.. Hatta mimarlık fakültesinden değil..
Bence bu bölüm grafiktir.. Workshoplar, öğrenci-hoca diyalogları, geleneksel grafist organizasyonu, sergiler vs. ile biraz daha akademiye yakısır bir halde olan tek bölüm o gibi görünüyor. Şimdi de güzel sanatlar fakültesi gayet güzel bir mezunlar kitabı hazırlamış. Bizim dışarıda bir iş yapamayan hocalarımız kendilerini kanıtlamak için öğrencileriyle uğraşıp komplekslerini yenmeye çalışırlarken bölüm elden gidiyo haberleri yok! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
evet kesinlikle grafik bölümü, dünya çapında üretken hocalarıyla , uluslararası grafist organizasyonuyla , öğrencileri ve altyapısıyla (okulun diğer bölümlerine göre..) bence de okulun en ileri ve başarılı bölümü. ama beni asıl dertlendiren mimarlık bölümü. "üretmeyen kompleksli hocalar" tanımlamanıza katılmam güç (her ne kadar bu tanıma yaklaşan bazı hocaların varlığı inkar edilemeyecek bir gerçekse de...).
benim okulda yaşadığım 4 yıldırve daha öncesinde bildiğim kadarıyla yıllardır herşey hiç değişmeden birbirini takip ediyor.ve okulda hiç kimse hiç birşeyin daha iyiye ve ileriye gideceğine inanmıyor.oysa bu okul akademi yıllarında kendini her onyılda bir reform düzeyinde yenileyecek kadar ileri ve belki de ülkemizin en demokratik okuluydu.evet ne olduda böyle tıkanma noktasına (bana göre) geldi? evet kuşkusuz ülkede onlarca yıldır hiçbirşey iyiye gitmiyor ama gene de birşeylerin hatalı gittiğine inanıyorum. bu konuda okulun içinden veya dışından sizin görebildiğiniz böyle olmamalıyda yada şöyle yapılmalıydı dediğiniz konular var mı?(bu sorum tüm okuyanlara). ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Mimar Sinan
Mimar Sinan mezunu bir mimar olmak eskiden çok iyi karşılanırdı ancak okulun (mimarlık fakültesinin) başarısının yıllar geçtikçe düşmesi, okulun genel tavrının 'yeni'ye olan anlaşılmaz karşıtlığı saçmalığı günümüzde Mimar Sinan'lı öğrencinin tasarım konusunda çok da özgür düşünemediği genel kanısına yol açmıştır(İstisnalar elbette ki vardır ama genel de bilinen budur ne yazık ki)..İşin tuhaf yanı ise, üniversiteye girerken mimarlık fakültesi tercihi yapan bir insan, Mimar Sinan'ın puanının yüksek olmamasına rağmen yine de iyi bir okul olduğu görüşündedir...İşin gerçek yanı, okula girdikten ve en az 5 sende mezun olduktan sonra anlaşılır...Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin eski süksesine ulaşabilmesi için kendini bir an önce toparlaması ve 'eski' zihniyetini derhal terketmesi gerekir..
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
iyi güzel de bu konuda msü ögrencilerinin yapabileceği hiçbirşey yok mu?evet sorun bizim tek başımıza aşabileceğimiz boyutlarda değil ama yine de bişeyler yapabileceğimize inanıyorum.önümüzdeki yıl kredili sisteme geçiyoruz ve nursel onat ın okulda revizyona gidilmesi konusunda çok somut önerileri var.ben bişeylerin değişebileceğine inanıyorum .bizler de msü nün dışa açılan yüzünü en iyi şekilde tanıtmalıyız .bütün üniversiteler tercih zamanı tanıtım günleri düzenlerken msü nün inşaat alanına çevrilmesine engel olabilirdik.en azından önümüzdeki yıl için bi tanıtım günü organize edebiliriz.bu bence çok önemli çünkü öğretim üyelerinin tavrı ortada bi de okuldaki öğrenci potansiyeli düşücek olursa o zaman sorun altından kalkılamaz boyutlara ulaşacak!!!!!!
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
MSU ne zaman bu adı aldı, bileniniz var mı?
İDGSA mezunları ve okula bu adla kaydolup da, isim değiştirdikten sonra MSU diploması alanlar neden, Akademi mezunuyum derler ve MSU ismini kabule yanaşmazlar? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
akademi iki kere ikinin dört etmediği ,insanların kafalarına dogmaların yerleştirilemeyeceği bir yerdir.bundan hoşlanmayan bitakım insanlar 1982 yılında(biraz tarih bilgisi olanlar bu yıllarda başka neler olduğunu bilirler...) okulun adını değiştirmiştir.polis akademilerine de polis okulu denmekte bu zihniyet yüzünden.ama zaten sorunun bununla bi ilgisi yok bence .msu ya da akademi fark etmez tartışılması gerekenler cok baska şeyler......
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
bir davet...
merhaba arkadaşlar,
sizleri zevk ve ilgi ile izlemekteyim. Her birinizin okul ve okul sonrası ortam hakkında gösterdiği duyarlılık beni gerçekten memnun ediyor. Ben Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı 1997 mezunuyum. Profesyonel hayatta karşılaşacagınız sorunlara bir örnek ve bir hazırlık olmak üzere sizleri "tasarım, tasarımcı ve kimler tasarım yapıyor" konularında açmış bulunduğum foruma katılmaya davet ediyorum.Forum tasarımcılar başlığı altında endüstri ürünleri tasarımı konusunda yer alıyor. Görüşmek üzere.... Özlem Devrim / Endüstri ürünleri tasarımcısı |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba;arkadaşlar daha önce yazdıklarını okumuştum.hemen sonra da tuncay çakmaklı'nınmimar.ist(sayı:1 kış 2001) sayısında çıkan bir ropörtajını okudum.
tuncay hoca okuldaki ilk yıllarında, tamamen kendi olanaklarıyla öğrencilerin gece gündüz çalışabileceği atelyeler hazırlamış. ilki bağdat caddesinde, bir sonraki ortaköyde. ancak birkaç öğrenciden başka hiçkimse buraya gelip çalişmamış. benim çok istediğim birşeydi bu. okulda grup halinde çalışmak.tuncay hoca da bu sonuçsuz girişimden sonra bir daha denememiş. diyorum ki biraz bizimde şikayet etmeyi bırakıp sorunları çözmeye çalışmamız gerekiyor. ben bunu okuyunca çok heyecanlandım ve hemen tuncay hocaya bir mail atmaya karar verdim. adresini bulamadım henüz ama olmazsa okulda görüşücem. hala bu kafa yapıısına sahip hocalar varken okulumuzda arkadaşlar bu fırsatı kullanalım bence. harikalar yaratabiliriz.... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|