Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Eğitim > Okullar > Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ün.

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 29-06-2004, 15:56   #46
Forum Üyesi

Beliz Özgür'in Avatar'ı

Beliz Özgür is on a distinguished road
Mesajından anladığım kadarıyla okulu henüz bitirmemişsin, bu nedenle seni medeni cesaretinden dolayı kutluyorum. Fakat aynı zamanda küçük bir hatırlatma bu yazıyı gönderdiğini MSGSÜ sınırlarında fazla telaffuz etmemen ve hatta sayın hocalarımızın kulağına gitmemesi için çaba göstermen olabilir EĞER ki mezun olmak isitiyorsan ama zaten göze aldığın başka şeyler varsa bilemem...tebrik edip bir de hatta yanaklarından öperim.

İmza kampanyası fikri bizim de aklımıza uzun zamandır gelen birşey, senin bu yazını çoğaltıp imzalatıp topluca YÖK'e gönderebiliriz belki.

Berrak zihinlere ihtiyacımız var....yeniliklere, Mimar Sinan Üniversitesi mimarlık fakültesi olarak...

Devam edeceğim...

sevgiler,
Beliz Özgür offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29-06-2004, 16:49   #47
Forum Üyesi

lyrlyn is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin zeplin tarafından gönderilmiş
Berrak zihinlere ihtiyacımız var....yeniliklere, Mimar Sinan Üniversitesi mimarlık fakültesi olarak..
Okulun kesinlikle berrak zihinlere ihtiyacı var. Bu durum daha ne kadar böyle gidebilir ki? Yaşananlar; korkutucu ve akıllara zarar.

Diploma projesine gelene kadar bir sürü badire atlatıyor öğrenciler. Sanırım sistemdeki değişikliklerle durum epey düzelmiş, ama diploma projesi süreci iyice zıvanadan çıkmış gözüküyor.

Çoğu projenin niye kaldığı anlaşılmazken, geçen projelerin de niye geçtiği anlaşılmıyor. Nasıl bir seçim? Ne istiyorlar?

Bunca zorluğun ardından; sinirleri iyice yıpranmış, meslek aşkını ve heyecanını yitirmiş genç mimarlar olarak mezun oluyoruz. Kimin bir gencin heyecanını öldürmeye hakkı olabilir?

Bu durum düzelene kadar kimse, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ni seçmesin. Lütfen mimarlık okumak isteyen gençleri bu konuda uyaralım.
lyrlyn offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-07-2004, 00:29   #48
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
ayasofya will become famous soon enough
neden çok zor

Mimarlar Odası'ndaki 3DS kurslarında İstanbul'dan ve diğer kentlerdeki mimarlık fakiltelerinden öğrencilerim oluyor. MSÜ'lü çok az.

Neyse ben de soruyorum neden bu kadar zor sizin diploma projesinden geömeniz. Diyorum. Anlatıyorlar ama sanırım onlar da somut olarak sebebini bilmiyorlar. Bilseler zaten ilkinde geçecekler değil mi.

Neyse bilen var mıdır.

Neden bu kadar zor geçmek. Okulu 4 yılda bitirmeyeni yeteriz sayarım demiyorum. Ben de 4 yılda bitirmedim keşke daha da uzatsaymışım. Tadına varırmışım ama 7 yıl 8 yıl sonra atılmalar ne oluyor anlamıyorum.

Bir bilen anlatsa ya.

Teşekkürler.

SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu.

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-07-2004, 12:11   #49
Forum Üyesi

ozlemduran is on a distinguished road
zepline

olayın varabileceği yerlerin farkındayım kişisel olarak,ama batan balıklar için ne derler bilirsin..
imza konusuna gelince bildiim kadarıyla toplu imza taşıyan dilekçeler yökçe izinsiz gösteri muamelesi görüyo,yanlış biloyo olabilirim, dolayısıyla ferdi olarak yazılıp gönderilmeli,
ama ne yalan söyleyeyim benim umudum yok,malum üniversitelere henüz yeterince koyunlaşmamış zihinleri alıp, kıvama getirip ,sürüye dahil ediyorlar
yinede herhengi bir çabaya elimden gelen her biçimde dahil olurum(toplayalım şu imzaları..)
ozlemduran offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14-07-2004, 14:05   #50
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
nation msü is on a distinguished road
Unhappy

Alıntı:
Orijinal metin sannys tarafından gönderilmiş
bunlari birakip verilen egitimin icerigine bakin bence..
ortama bakin
sanat her yerde hissedilebiliyo..önemli olan bu o binadaki herkesin elinin yeterliligi.
bence mükemmel bir ortam..her insan orayi koklamali bence.
sanatı nerde hissediyorsun.mimarlıgı bile hissedemezken.kutuların ve dörtgenlerin dışına çıkamıyorsun.mimarlık adına hiç bir heves bırakmıyorlar
nation msü offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-07-2004, 13:55   #51
Arkitera Üyesi

USTABASI'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
USTABASI is on a distinguished road
Selamlar,

MSÜ Mezunu birisi olarak bu forum konusunu biraz gec farkettim. Ama birkac sözde ben edebilirim.
Eski yazilardan birinde söyle bir soru sorulmus. Neden DGSA girisli ve MSÜ cikisli mezunlar MSU`yu kabul etmezlerde hep Akademi mezunuyum derler ?

Bende bu guruba dahil bir mezun olarak kisa bir cevap verebilirim.

Akademi girisliyim 1985 yilinda MSÜ`den mezun oldum ve

1991 yilindan beride Almanyada mimarlik yapiyorum

Almanyada DGSA diplomasi taninirken MSÜ mezunu biri icin bu ülkeye gelmek meslekii intihar gibi bir anlam tasiyor.

Duygusal ve Pratik olarak DGSA`yi sahiplenmekde en azindan bizim durumumuzda olanlar icin bu durumda dogal oluyor. MSÜ`nün kabul görmemesinin sebebi egitim kalitesi olarak DGSA`dan düsük oldugu iddiasi.(Bu Iddia ile ilgili olarak 17 sayfalik bir bilirkisi raporu mahkemeye sunuldu) Ben bu kanida degilim (kendi dönemim icin) ve MSÜ mezunu olmakla her zaman iftihar ederim ancak denklikle ilgili dava Avrupa Insan Haklari mahkemesine kadar tarafimdan götürüldü ve ben davayi kaybettim !! (dolayisiyla MSÜ) ancak sorunu ben baska yoldan kisisel olarak hallettim.

MSÜ mezunlarina tavsiyem (Yüksek Lisans ve Doktora programini bitirenlerde dahil olmak üzere) Bati Avrupa ülkelerine özelliklede Almanyaya piyasada calismak icin gelmeyin (cok büyük sorun yasarsiniz)Türkiyenin AB ye girisini bekleyin o zaman AB kurallari cercevesinde bu denklik sorunu otomatikman cözülecek :-) (Avrupa Birligi Mimarlar Direktifi)

Mesleginizi Türkiyede icra etmek su anda en akilli yol.

Amacim kötümser bir hava yaratmak degil sadece var olan bir gercege dikkat cekmek.

Biraz hizli ve daginik bir yazi oldu ama sanirim konuyu biraz acabildim.

Sorusu olanlar varsa memnuniyetle cevap verebilirim.
USTABASI offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 17-11-2004, 18:23   #52
Forum Üyesi

arkitekt is on a distinguished road
Smile bence mihrap hala yerinde

merhaba ben içmimarlık bölüm mezunu sayılırım. bi dönem kaldı sadece... aslında durum okadarda karanlık değil... neden diyecek olursanız... ben bu sene bir işe girmek istedim ve çeşitli yerlere cv faksladım... fakslarıma olumlu ceablar aldım şaşırıcaksınız ama çoğu yerde ilk görüşmeye ben çağrıldım ve kabul edildim ama çogunu ben istemedim.. anlıcanız okul adı sadece bi anahtar ve mimar sinan adı hala çok kapıyı sonuna kadar açıyor artık gerisi size kalmış... olay sadece elma meselesi... mimar sinan bir sepet ise o sepetin içinde çürük elmada olabilir, çok iyi elmada olabilirsiniz... sepet ne kadar iyi olursa olsun eger içindeki elmalar çürükse yapacak bişey yok... tek çözüm elmaları sepetten atmak ve en iyilerini seçerek koymak zaten yetenek sınavlarınıda bunun için yapmıyorlarmı? ama bazen araya karısıyor ve ister istermez mikrobunu hepsine bulaştırıyor...

biraz çuvaldızı kendimize batırmamız gerekmiyormu sizce nedersiniz? sizce biz ögrenciler kara sütten çıkmış ak kaşıkmıyız?
arkitekt offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18-11-2004, 11:22   #53
Arkitera Üyesi

İstanbul
y-nilay is on a distinguished road
Tatbiki'liden merhaba

Ben tatbiki güzel sanatlar mezunuyum (MÜGSF).70'li yıllar da üç okul vardı.Akademi,Tatbiki
ve özel tatbiki... Özel olan daha sonra UESYO oldu.Ama 80 sonrası iyi bir okul akademi bünyesi içinde eritildi.Neden bilinmez... İşte oradaki bir çok öğretim görevlisi (Özellikle grafik bölümü) o beğendiğiniz bir çok öğretim görevlisi o okuldan MSÜ ne geçti. Ve seksenlerde Anadolu da bir çok okul açıldı. Ben hala MSÜ ve MÜ az çok biliyorum. Eski okulum teknoloji açısından rakipsizdi. Ve bizler Alman hocalarımızdan çok şey öğrendik.
MSÜ o yıllarda da hala sanat için sanat der ve işlevselliğe ve teknolojiye önem vermezdi.
Ama ben artık görüyorum ki her iki okul da çok geri kalmış.Az sayıda ki idealist (bir kısmı
hem hocam, hem arkadaşım olduğu için biliyorum) öğretim üyelerinin özverili çalışması sayesinde ayakta. Bir okul varki Anadolu'da gidin ve görün diyorum.Ben gördüm ve hiç beklemiyordum.Kızım orda okudu.İyiki orada okumuş Adam başına bir bilgisayar düşüyor.
Hem de iki yılda bir yenileniyor. Seramik bölümünde bile varmış bilgisayar. Sanatın eksik olduğunu sanmayın sakın. Sanırım önümüzdeki yıllarda bu okul mezunları canavar gibi saracaklar her tarafı. Ben hala en büyük,en muhteşem benim diyen ama gelişmelere kapılarını kapatanlara lütfen biraz etrafa bakın diyorum. Gençler sizde lütfen çok araştırın, çok gözlem yapın özellikle kendi kültürümüzü araştırın. Biliyorum aslında sizler bilgisayarı iyi biliyorsunuz. Hariçten gazel okuyanlardan biriyim kusura bakmayın ama bilmenizi istedim. Önemli olan bir şeyde sanat sanat içindir ama aynı zamanda sanat toplum içindir. Bence ikisi birbirinden ayrılmaz... Sevgili gençler hepinize başarılar diliyorum
y-nilay offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 17-01-2005, 14:37   #54
Forum Üyesi

BigWHISKEY is on a distinguished road
Oh Bee

biraz çuvaldızı kendimize batırmamız gerekmiyormu sizce nedersiniz? sizce biz ögrenciler kara sütten çıkmış ak kaşıkmıyız?

OH BE kafası çalışan biri sonunda, ne XXX bu dırdır, herkes kendi işine baksın,okul iyi yada kötü,noolcak yani,siz nesiniz ona bakın,hade babay.
BigWHISKEY offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 17-01-2005, 16:01   #55
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
İdil Erkol is on a distinguished road
Arkitera Forum'da Yazarken İmla Kurallarına Dikkat Edelim!

Sayın BigWhiskey,

Arkitera Forum'da yazarken imla kurallarına ve üslubunuza dikkat ederseniz seviniriz. Forum'a yazılan mesajlara müdahale etmek istemiyoruz ama seviyenin düşmesine izin veremeyiz. Bizi anlayışla karşıladığınızı umuyoruz.
İdil Erkol offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 21-01-2005, 23:54   #56
Forum Üyesi

BigWHISKEY is on a distinguished road
nooluuur

Alıntı:
Orijinal metin İdil Erkol tarafından gönderilmiş
Sayın BigWhiskey,

Arkitera Forum'da yazarken imla kurallarına ve üslubunuza dikkat ederseniz seviniriz. Forum'a yazılan mesajlara müdahale etmek istemiyoruz ama seviyenin düşmesine izin veremeyiz. Bizi anlayışla karşıladığınızı umuyoruz.

Sevindim sertlik yine ses getirdi demek,yalnız yalvarıyorum bana yaptığınız uyarıları biraz da şu kişilik taslayan dırdırcılara yapsanız da seviye artsa,nasıl olur sizce.
BigWHISKEY offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31-07-2005, 15:32   #57
Forum Üyesi

defne051986 is on a distinguished road
Question dikkat

Ben bu sene tercih yapıcam. Tercihlerimin arasında mimar sinan da vardı ama bu sitede mimar sinan üniv. hakkında öyle şeyler yazılmışki tercih listemi değiştirmeyi düşünüyorum. Özellikle şehir ve bölge planlama hakkında bilgi istiyorum. Lütfen yardım edin
defne051986 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31-07-2005, 15:34   #58
Forum Üyesi

defne051986 is on a distinguished road
Lütfen yardım edin

Ben bu sene tercih yapıcam. Tercihlerimin arasında mimar sinan da vardı ama bu sitede mimar sinan üniv. hakkında öyle şeyler yazılmışki tercih listemi değiştirmeyi düşünüyorum. Özellikle şehir ve bölge planlama hakkında bilgi istiyorum. Lütfen yardım edin
defne051986 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31-07-2005, 21:26   #59
Arkitera Üyesi

Zulkarneyn'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Zulkarneyn is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin defne051986 tarafından gönderilmiş
öncelikle mimar sinan kafadan birçok konuda yanlış tercih hoca-öğrenci ilişkisi yönetim tavrı ve köhnemiş yapısıyla en negatif unsurların başında seçmeyeceksen kendimizi başarılı saymalıyız sonunda birini daha kurtardık diye..
ama mimar sinan dan kurtulup başka batağa girmemek gerek ben birçok kişiye mimarlığı bile önermiyorken şehir bölge planlamayı hiç önermiyorum bu ülkede o iş olmaz hani olsa iyi olmuyor derdim ama hiç olmadığı için kötü demek yerinde değil mesela mimar aç dolanıyor ,kimse bilinçli olarak mimarla çalışamıyor yada herkes mimarı tanıdığını zannediyor gibi olumusuz lafler edilebilir piyasadaki mevcut potansiyelin parsellendiği mimarlık ve planlamacılık gibi mesleklerde okulu bitirebilirsen eğer verilirse üç beş kuruşa razı sürtersin bürolarda yok yetenekliysen durum vahim tabi psikolojik olarak sürtersin o zaman..
bana kalsa üniversiteye gitmek te gerekmez şöyle psikoloji yada sosyoloji oku milleti anlamıyorum demekten kurtulursun üzülmeye harcarsın vaktini yok oda olmaz dersen yaş müsait evlen derim erkek arkadaşlara da ticareti öneriyorum.
Eski 02-08-2005, 10:01   #60
Forum Üyesi

izci_sb is on a distinguished road
MsgsÜ

Sevgili Arkadaşlar Mimar Sinanda okumak ayrıcalıktır derdim her zaman ama şimdi sadece mimar sinanda okumak iyidir diyorum hatta diğer birçok okula göre. Okuduğunuz okuldan kaç yılda mezun olduğunuz önemli değil mezun olan 4 senede de oluyor Mimar Sinandan merak etmeyin. Herşey İnsanın kendisinde bitiyor. Piyasada çalışan mimarların (aktif proje üretip uygulayanlar) bazıları hala mezun değil. Mimar Sinandan yararlanmaya bakın kimse sizin elinizden tutmaz sizin bazı şeylerin peşinden koşmanız gerekir.....
izci_sb offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları