|
|
#31 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
e ne söylenebilirki
bir msü lü olarak hepimize hayırlı uğurlu olsun... 120 yılda 5 değişik isim pek de fazla sayılmaz. bu arada "mex"in söylediklerine tamamen katılıyorum... İyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
İşte size ortam, burda yazılanları tüm Türkiye'den her yaştan ve her kesimden mimarlar takip ediyor. Yazılan şeyler mutlaka ilgili kişinin kulağına kadar gidiyor. Eğer isminizin afişe olup okulda zor günler geçirmekse korkunuz nickname kullanın. İki kişi bir araya gelince bütün bunlar konuşuluyor, İTÜ'den YTÜ'den 4 senede mezun olabilen bir öğrenci iş MSÜ'ye geldiğinde uzattıkça uzatıyor okulu, bitirme projeleri son derece katı kurallarla devam ettiriliyor vesaire vesaire. Burdan bugüne kadar yapılan en sert eleştiri ise bir kullanıcının belli bir süre imzasında "Sakın MSÜ'ye gelmeyin" demesiydi.
|
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
benim de bir önerim var sizlere.
ARKİTERA bu işe önderlik yapabilir mi??? tek taraflı şikayetle bir yere ulaşılabileceğini düşünmüyorum. "DİYALOG" tarzı bir platformda konunun tarafları biraraya gelebilir mi? |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
MSÜ'den olup iyimserliğini kaybetmemene çok sevindim!! Ama sormadan edemeyeceğim konunun taraflarından birini oluşturan MSÜ öğretim üyelerinden sence hangisi böyle bir DİYALOG'a katılmayı kabul eder?!Benim MSÜ'de geçirdiğim uzuuunnn yıllardan aklımda kaldığı kadarıyla hiçbiri... |
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
bu konuyu kabul edecek ögretim görevlisi olmadıgını gayet iyi bilecek kadar zaman gecirdim ben MSÜ de.(gecen yüzyılın sonlarında başlayan ve hala devam eden süreç)
Böyle yazmamdaki amac bu konunun savaşarak hakkını arayarak çözülebilecegine inanan arkadaslarında bunun imkansizlıgını yaşayarak öğrenebilmelerini sağlamaktı. Neticede MSÜ Mimarlık bölümünün anlatılamayacagı ancak yaşayarak öğrenilebileceği gerçeği sizin mesajınızla da biraz daha pekişiyor. |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#37 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
isim degistirmek yetmez
isimlerin degismesi icerigi degistirir mi bilmiyorum. mimarlik disiplini bir yana, ulkemizin en onemli "sanat" okulu olmasi gereken MGSU
dinamiklerini sadece isimle degil icerik ve anlayis olarak ta yenilemelidir. bu donusum yillardir yapilamadigi icin ozgur ortamlar icin baska okullar cok cesur alternatifler sundu ve bu konuda basarili olarak ilerliyorlar. (bienalde neden MSU ogrencileri bir deneme yapmazlar veya okul istanbul festivallerine gereken ilgiyi gostermez...? bir donusum uzun ve zor olabilir, ancak butcesi her yil dusen, hocalarini hep kendisi icerisinden secen ve ic besleme ile katilasan, modern sanatlar konusundaki gecmisine ragmen su an cagdas sanatlar ve mimarlik ile baglantisini her gecen gun kesen, son derece klasik MGSU, belki ismine gecmisini eklemis, ancak yuzu cok daha ileriye donuk olmali. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
annesi MSU konservatuarda ögretim görevlisi olan bir arkadasımdan duyduguma göre bu isim degisikliginin altında devletten alınacak olan ödenegin artması yatıyormuş.
ne derece dogru acaba???? |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
EVET ARKADASLAR UZULEREK BELİRTMELİYİMKİ MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİNE ALINAN YABANCI YAYINLAR KALDIRILDI.sanat ve tasarım ögrencileri bundan sonra memleketimizde çıkan yayınları takiple yükümlü olup,sizlere okulun gelisimi ile ilgili yeni tartışmalar sunacaklar,,,
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Mimar Sinan Üniversitesi
akedemi -MSÜ nereye gidiyor? başlıklı konu ile MSGSÜ konusu bu konu başlığı altında birleştirildi.
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Forum Üyesi
![]() |
msü hala revaçta
güzel sanatlarda okuyan bir sanatçı adayı olarak,hala öğrencilerimizin asıl amaçlarının aslında sanatın merkezi olarak kabul gören MSÜ de okumak olduunu belirtmeliyim.talep her geçen gün artıcak....
MSGSÜ etkinliklerini diğer üniversitelere duyurmalı hatta ortaklıklar kurmalıdır.şahsen ben koşa koşa gelirim... |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Re: Archiprix 2003 ve MSÜ
Alıntı:
|
|
|
|
#43 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Re: Re: Archiprix 2003 ve MSÜ
Oktaycım, ne tesadüfki ben de senle aynı anda, bitirme projesi ile ilgili açtığım konuda bundan bahsettim. Orda da yazdığım gibi matematikden yoksunuz...
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Re: msü hala revaçta
Alıntı:
Evet sanatla içiçe bir okulda okuyoruz, ama malesef sanatın eğitimini almıyoruz dikkatinizi çekerim! Sanırım Türkiyede bu anlamda mimarlık eğitimi verilemiyor. MSGSÜ buna en yakın yerdir ancak bilim ve sanat sentezini başarabildiğine inanmıyorum. Yeni dönemlik sistemde diğer bölümlerden alınacak seçmeli dersler bu konuda önemli bir gelişme. Sanat bölümlerindeki arkadaşlarımız ve kendi kişisel meraklarımızla sanatın ucundan tutar gibi olduk mu acaba? Ben de, üniversitemizin vizyonunu genişletmesini ve diğer üniversitelerle ve meslek kuruluşlarıyla ilişkisini artırması gerektiğini düşünüyorum. Üniversitemizi çok eleştiriyorum ama yeniden eski pırıltılı günlerine kavuşacağı umudum da çok yüksek. Yeterki nerde eksik var onu tespit edip vurgulayalım ve düzeltmeye çalışalım. En son Corbusier tarafından düzenlendi : 25-04-2004 05:11 |
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Forum Üyesi
![]() |
yök'e
arkadaşlarımında sıraladığı azı var fazlası yok nedenlerden yök'e aşağıdaki yazıyı yazdım,
herkesten böyle bir tepki gelse belki işe yarar YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI NA ANKARA 1997 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ne kaydoldum. 2002 yılında tüm derslerimden başarılı olarak diploma projemi almaya hak kazandım. Son 3 öğretim döneminde diploma projemi tüm gereklerini yerine getirerek teslim ettim ancak her 3 dönemde de öğretim üyelerince başarısız bulundum. Bu durum sayıları 120 ye varan kimi 5., kimi 6., kimi 7. hatta 10. yılında olan arkadaşlarım için de geçerlidir. Ülkemiz şartlarında 7 yıllık bir eğitimin sürecinin getirdiği maddi ve manevi yükleri hatırlatmak isterim. MSGSÜ ile aynı düzeyde lisans eğitimi veren diğer mimarlık fakültelerinden mezuniyet oranı %90 ları bulurken, okulumuzda yasal zorunluluk olan %25 i aşmamaktadır. Bölüme giriş kontenjanının (~100) yaklaşık iki katı (~200) sayıda öğrenci diploma projesi aşamasındayken, yaklaşık aynı sayıda öğrenci de normal lisans süresi olan 4 yılı aşmıştır. Bu durumun kaynak ve nedenlerinin araştırılması ricasıyla bilgilerinize arz ederim. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|