|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
![]() |
tum MSU mezunlarına..
Öncelikle selam ve saygılar sunuyor ve bu konudaki tum mesajları okuduktan sonra biraz esprili yaklaşmak istiyorum konuya.
Bu arada End.ür.tas 1989 giriş - 1999 mezunuyum.. Soru-n-larınıza cevap olabilecek tek sözüm ; devlet kurumları , dahası devlet yonetiminden geçiyor. İyi inceler ve objektif bakabilirseniz Milletvekili ve BAŞBAKAN olma şansınızın dier okulların öğrencilerine göre ne kadar yuksek olduğunu anlarsınız
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
![]() |
...
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Archiprix 2003 ve MSÜ
Bir şey dikkatimi çekti: Archiprix 2003 ödülleri arasında MSÜ'den tek bir proje bile yok. Bunu MSÜ'de öğrenci olan genç arkadaşların nasıl yorumladıklarını merak ediyorum. Ödül alanlar ve okulları ise şöyle:
1. Ödül: F.Esra Gemici - İstanbul Teknik Üniversitesi 2. Ödül: Bora Yasin Özkuş - İstanbul Teknik Üniversitesi 3. Ödül: Deniz Başar Birol - Yıldız Teknik Üniversitesi 1. Mansiyon: Fatih Yavuz - Ortadoğu Teknik Üniversitesi 2. Mansiyon: Nesli Kayalı - Uludağ Üniversitesi 3. Mansiyon: Burak Pelenk - Yıldız Teknik Üniversitesi Teşvik Ödülü: Ceyda Özdemir - İstanbul Teknik Üniversitesi |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Teknik bir soru: Archiprix katılımcıları okullarını uzatmadan bitirmek zorundalar mı?
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Yukarıdaki soruma yanıt verecek tek bir MSÜ öğrencisi bile çıkmadı! Galiba durum sanıldığından da daha vahim...
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
soruna yanıt verecek MSÜ ögrencisi olmaması cok dogal
cünkü önümüzdeki salı veya cuma diploma projesi 2.denetim jürisi var. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Demek ki MSÜ öğrencilerinin tümü diploma projesi 2. denetim jürisine giriyor... ilginç...
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
MSÜ de diploma projesi yapanlar tabiiki denetime girmek zorunda.
Mezun olanlar da emin olun o kötü günleri bir daha hatırlamamak icin bir şey yazmıyorlardır. Bundan emin olabilirsiniz... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Ben sorumu yalnızca diploma projesi yapanlara değil, MSÜ'de mimarlık eğitimi gören tüm öğrencilere sormuştum... Neyse, sorumu sizin sözünüzden yola çıkarak ve değiştirerek sorayım: MSÜ'de eğitim hatırlamak istenmeyecek kadar olumsuz mu? Eğer öyle ise sizce nedenleri nedir?
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
bence bundaki en büyük sebep MSÜ deki eğitimin zamandan bağımsız olarak içe kapanık bir şekilde sürmesi.
Son durum nedir pek bilmiyorum ama benim zamanımda(7-8 sene önce) birinci sınıflar için başucu kaynağı Sedat Hakkı Eldem'in "YAPI" kitabı vazgecilmez bir eserdi. Benim dönemimden bir cok arkadasım yapı dersinin teori sınavında usulüne uygun olarak tuğla duvar çizemediği icin okulunu uzattı. Daha ilerki senelerde "Strüktür Tarihi" dersi sınavlarında ezbere gotik katedral kesiti cizmemiz istendi bizden. diğer mimarlık fakültelerinde birinci sınıftan itibaren başlayan "mimari proje" derslerini eğer MSÜ de öğrenciyseniz ve biraz da şansınız varsa 3 veya 4.senenizde görebilirsiniz. diğer mimarlık fakülte öğrencileri 5-7 arası Mimari proje yaparken siz sadece 3 tane yaparsınız. dolayısıyla 3 proje gecmişi ile diploma projesine gelirsiniz. MSÜ yü ne kadar biliyosunuz bilmiyorum ama, çoğunluk diploma projesini 6.senesinde alır okul icinde dolaşan ciddi bir efsanedir diploma jürisinin proje teslim eden öğrencilerin sadece %30 nu gecireceği. ne yazıkki her dönem bu efsane gecenlerin sevinc cığlıkları kalanların ise feryat figanları ile gerçeğe dönüşür. bütün bunlar ışıgında "archiprix" de MSÜ öğrencisinden başarı beklemek bence zordur. Yazının dağınıklığı icin kusura bakmayın.çok dertli olduğum bir konuda içimden geleni yazmak istedim sadece... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Sevgili Arkitek,
Yanıtınız için teşekkür ediyorum. Ama anladığım kadarıyla siz de okulun eski bir öğrencisisiniz, şu anda öğrenci olanlar ya mimarlık ortamından bütünüyle kopmuşlar (Arkitera'yı bile izlemiyorlar), ya da bu konuda konuşmak istemiyorlar... Eğitim kurumlarını dışarıdan izleyen biri olarak, MSÜ için yaptığınız "içe kapanıklık" saptamasına katılıyorum. Bugün mimarlık ortamında üretimleriyle önde alan, mimari çalışmalarıyla, teorik üretimleriyle gündemde bulunan kişiler arasında MSÜ'nün mimarlık bölümünde hoca olan neredeyse tek bir kişi bile yok. Öteki okulların (örneğin Yıldız'ın, İTÜ'nün, keza Anadolu 'daki okulların) dışarıya son derece açık olduklarını, projelere önde gelen mimarları çağırdıklarını gözlemek zor değil. Merak ettiğim bir konu da acaba bunlar öğrenciler veya genç asistanlar arasında konuşuluyor mu? Bu durumu farkındalar mı, hocalarıyla konuşmaya çalışıyorlar mı? Not. Forumun bu bölümünün yöneticilerinden bir ricam var: Lütfen teknik olarak mümkün ise şu başlıktaki "akedemi" kelimesini "Akademi" olarak düzeltin. Kendi okullarının eski adını bile doğru yazamayanlar MSÜ'deki eğitimi nasıl tartışacaklar? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Öncelikle belirtiyim.
MSÜ de bu sene 8.yılım bunun net 2 senesi sadece diploma projesi ile geçti. belli sebeplerden dolayı verdiğim diploma projeleri geçer not almaya uygun bulunmadı. aslında bir özeleştiri yapmam gerekirse verdiğim projeler de cok yeterli değildi. ancak bundaki en büyük sebep projeye cok fazla vakit ayıramam.bu sorun sadece bende değil bir çok kader yoldaşım MSÜ lü arkadaşımda da var. Malum bir coğumuzun 8 sene boyunca "öğrenci" olarak yaşama gibi bir lüksümüz yok.Nitekim ben de 3.senemden beri aktif olarak çalışmaktayım. İnsan ne işten vazgecebiliyor ne de okuldan.O yüzden böyle bir durumdayım ![]() Okulun bu durumu genc öğrenciler ve eminim genç asistanlar arasında sık sık konusuluyordur.ama bu konuda bu konuları tartısan insanların yeterli yaptırım gücü olabildigine inanmıyorum. Diğer bir konu da okul da bu sene bir hayli değişiklik oldugu.taa akademi zamanından bu yana devam eden sistemde bu sene köklü değişiklikler oldu.senelik sistemden sömestr lik sisteme gecildi.ancak bunun eğitim kalitesine yansımasını önümzdeki 3-4 senede görebiliriz umarım. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
MSGSÜ
Alıntı:
İsim değiştirmeye neden bu kadar meraklıyız bilemiyorum. İDGSA mezunları yanına MSÜ mezunları ayrımı konmuştu zaten... Şimdi de Üniversite'nin tarihsel sürekliliği ve kuruma olan aidiyet duygusu bir kez daha zedelenip MSGSÜ mezunları da çıkacak. Ve "nedense" bu mezunlar da kuşak ayrımını daha da çok hissedip sanki farklı üniversitelerden mezunmuşcasına önceki kuşaklara yabancılaşacak gibi geliyor bana... İnsan daha ne ister ki, yeme de yanında YÖK. Darısı diğer üniversitelerin de başına. Mezunların sanatçı duygularını zedelememek, üstümüzdeki bu moral bozukluğunu kaldırmak için bir adım da siz atın. Hatta güzide klubümüz GS de açılımını Güzel Sanatlar olarak deklare etsin, moral bozukluğu kalmasın, insan neşe dolsun, hayat bayram olsun... Hayırlısı olsun. PS. Bu arada yazar Fenerbahçe'li ve İTÜ mezunu olup. Tamamen hariçten gazel okumaktadır. Gerekiyorsa ağzının payını verin lütfen.
|
|
|
|
#29 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Hariçten gazel okuyan bir başka İTÜ'lüden bilmeyenler için:
Sanayi-i Nefise Mektebi Güzel Sanatlar Akademisi Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimar Sinan Üniversitesi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Ismi degismis olsada okulu yonetenlerin dusunce yapisi ve egitim sistemi degismedigi surece okula girenlere sadece izdirap ve kabus dolu gunler geçirmeye devam edecek diye dusunuyorum.
hala 1950-60'lardan kalma yontemlerle ve bilgilerle tum dunyaya ve gelismelere kapali kendi icinde birkaç hocanin etrafinda dönen egitim sistemiyle nereye kadar gider bilemiyorum. Isim degistirerek ne elde edeceklerini hala anlamis degilim egitim kalitesi artmadigi surece diger okullarla aradaki fark giderek artacaktir. Daha soylemek istedigim okadar cok sey varki hangisinden devam edecegimi bilemiyorum ve tum msu(pardon msgsu)'lu arkadaslara sabirlar diliyorum. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|