|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben aranızda yeniyim...Yardım lütfen...
MSGSÜ mimarlık bölümünü kazandım.Bununla birlikte kafamda birçok soru işareti oluştu..
Birincisi devlet yurtlarına başvurdum ve büyük ihtimalle yurtlarda kalacağım.Mutlaka bir çizim masamın olması gerek.Yurtlarda kalan ve mimarlık okuyan öğreciler bu sorunu nasıl hallediyor? İkincisi MSGSÜ mimarlık okuyacak bir mimar adayına tavsiyeleriniz nelerdir? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Tavsiye için http://forum.arkitera.com/74-mimar-s...el-sanatlar-un bu başlık altındaki tüm yazıları okumanız iyi olur.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
ya biri bana yardm etsin sinema tv bölümü hakkında bilgi almak istiyorm yeni kazandm msü sinema tv bölümünü buı bölmde okuyanlara nerden ulasablirim
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben de 2.sınıfa geçtim
Şunu söyleyeyim üst sınıfların tavsiyelerine veya okulda dolaşan efsanelere pek takma Evet canımız çıkıyor belki ama herkesin kendi maceralarını anlattığı hocalar şöyledir, bu hoca bunu hiç sevmez tarzı sohbetlere he de geç Zamanla tanıyacaksın herşeyi Aramıza hoşgeldin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
korkuların olmasın
bende ilk sene yurt da kaldım ve özel bi çizim masam da yoktu.. dert etme ne kadar korkusuz kendi ayaklarını üzerinde durursan hayatın her adımında olduğu gibi Mimar Sinan da da mutlu olursun. aramıza hoşgeldin... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.bu sene hepimiz için hayırlısı olur.
Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhabalar...Ben de bu yıl Mimar Sinan Şehir Bölge Planlamayı kazandım,İzmir'den geleceğim ve yurtta kalmam gerekiyor.Üniversitenin kendi devlet yurdu var mı acaba? Ya da benim gibi dışarıdan gelenler bu soruna nasıl bir çözüm buluyorlar?Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bende bu sene mimarlığa girdim, tercihlerimi vermeden önce Arkitera'daki -Mimar Sinan GSÜ'yle alakalı- bütün yazıları da okumaya çalıştım. Ne kadar zor olsa da ne kadar eksikleri olsa da Mimar Sinanlı olmak ayrıcalıktır diyenleri dinledim.
Ben konaklamayla ilgili bir soru sormak istiyorum. Okul çevresinde özel yurt ya da öğrencilere hizmet veren otel, pansiyon durumu nedir? Nasıl bilgi alabilirim? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Açıkçası okuduklarımdan ben de epey etkilendim,ama her şeye rağmen Mimar Sinan'da okumanın ayrıcalık olacağına inandım ve gözümü karartıp yazdım
![]() Barınma gerçekten sorun olacak gibi görünüyor,şimdi de o stres başladı,bitmedi sıkıntılar...Okulun yurdu yokmuş öğrendiğim kadarıyla ama dışarıdan gelen öğrenciler çevre yurtlara filan yerleşiyorlardır heralde...Bizim durumumuzda deneyimli birileri yok mu hiç? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ya yurt olmadığı gibi iki gündür çevredeki kyk yurtlarına vs bakıyorum, yaşanmaz durumdalar. Daha iyi durumda bir yerler olmak zorunda. Yardım edebilecek biri varsa yardımcı olursa sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben İzmir'deyim o yüzden kyk yurtlarını da henüz göremedim,yani sadece kötü olduklarını biliyorum...Çevrede nerelere baktın sen,nerelerde var kyk yurtları?Ben Beşiktaş'ta olabileceğini düşünmüştüm Yıldız'ın yurtları filan...
Nette biraz araştırdım özel yurtları da yürüme mesafesinde olan pek yok,daha çok Üsküdar'da,Eminönü'nde veya Kadıköy'de uygun var,oralardan motorla veya vapurla ulaşım rahat oluyor sanırım,hem daha konforlular ama özel yurtların da ücretleri çok yüksek :/ |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
Beşiktaş'ta ve Beyoğlu'nda birkaç tane özel yurt var. KYK Yurdu olarak okula yürme mesafesinde yurt göremedim. Özel yurtlar da fiyatlarına göre yeterli hizmeti veriyorlar mı bilmiyorum. Yine de birine yerleşmek zorunda kalacağım gibi. Okulun yurdu olmadığı gibi servisi de yok =(
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
Arkadaşlar Abdi İpekçi Erkek Öğrenci Yurdu (Maçka - Beşiktaş) ve Çemberlitaş Kız Öğrenci Yurdu (Sultanahmet - Eminönü), Mimar Sinan Üniversitesi'ne en yakın KYK yurtlarıdır.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkadaşlar yukarıda yazılı olan yurtlara ek olarak benim bildiğim Topkapı'da Atatürk Öğrenci Yurdu'da mevcut ve bütün yurtlar okula ek vasıta mesfededir. Birçok devlet üniversitesinde olduğu gibi MSGSÜ'nünde servis imkanı yoktur. Okulun forum adresi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğrenci Forumu , resmi adresi MSGSÜ - Ana Sayfa dir. Buralardan okul ile ilgili duyuruları takip edebilir ve daha fazla bilgi edinebilir ve okuldan aynı sorunlarla karşılaşmış insanlara ulaşabilirsiniz.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|