|
|
#1 | |
|
Yönetici
|
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Taşınıyor(mu)?
Bu haber doğru mu?
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Üniversite gerçekten Şile'ye taşınırsa ve şu anda MSGSÜ'nün kullandığı Kabataş'taki Çifte Saray (eski Meclis-i Mebûsân binası, ondan da önce Cemile Sultan Sarayı) otele dönüştürülürse hiç şaşırmam!!!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
MSGSÜ'nin Bomonti'de Kampüs projesi de vardı bir aralar. Bazı bölümleri oraya taşıyacaklardı. Sitelerindeki 2006 faaliyet planlarinda bile var. Ama bu herhalde Şile Belediyesi'nin bir hayali ve haber şeklinde yayınlanmış. Birileri MSGSÜ Rektörlüğünü arayıp sorabilir belki.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Haklısınız aynı konunun diğer yönden ele alınışıda forumda mevcut zaten yani Tütün fabrikası kısmı !!!!
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Eh, hem Boğaz kenarında manzaralı hem de tarihi yapılar neden okul olsun, müze olsun, halka açılsın ki!!! Özelleştirilir, otele dönüştürülür, para getirir... Bu fırsatı kaçırmak istemezler...
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yönetici
|
Bu resimler Sile Belediyesi'nin resmi web sitesinden alindi.
Metin de ayni sayfadan. Gorunuse gore MSGSÜ sahiden Şile'ye taşınmakta kararlı. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Haber dogru degil.
Sile belediyesi MSÜ'ye bazi etkinlikler icin bir alan vermis. Ancak belediye bu haberi yanlis aktariyor. Tasinma söz konusu degil. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet Çetin Hocanında dediği gibi belediye olayı yanlış aktarıyor. Rektörlükten taşınmayacak lafı çıktı, ama genede orası MSGSÜ ne yapılacağı belli olmaz. Görünürdeki tek taşınma planı Şişli Bomontide hala yapılmakta olan kampüs onunda kısa bir süre içinde bitmesi beklenmiyor.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
hocalardan duyduğumuz kadarıyla şileye taşınmak gibi bir olay yok.ilk duyduğumuzda bile inanmamıştık zaten.bu Mimar Sinanı öldürmekten başka birşey olamaz.Binasından çıkarıp başka bir yere taşımak.Okulun sahip olduğu tüm ruhu öldürmesi bir yana mimarlıkla ve şehirle iç içe eğitim gören öğrencilerin Şilede ne gibi bir işi olabilir.Birileri bunun hayalini dahi kurmaya başlarsa tepkiler sert olacaktır.
Okulun adına yakışmadığını düşündüğüm o bomonti deki binayı hadi okulun mekanlarının yetersizliğini düşünerek yutuyorum(!).sonuçta "sığamıyoruz" dedikçe sürekli olarak fındıklıdaki binanın içinde gecekondulaşılmakta.okulun ek bina ihtiyacı tartışılmaz ama bütün okulu alıp şileye taşımak saçmalık. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Mimar Sinan öğrencilerini kaybeder... Hiçbirimizin Şile ye gitmeye niyeti yok çoğumuz zaten çalışıyoruz, okul şehir içindeyken bile derse yetişmemiz zor oluyor... Mimar Sinan' ın bile kemikleri sızlar
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Mimar Sinan artık şilede
Arkadaşlar emin olun artık mimar sinan şilede zaten bunu yakında heryerden öğreneceksiniz.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Karainci
Bu kadar emin konuşabiliyorsanız lütfen bilginin nereden olduğunuda söyleyin. İnsanları karamsarlaştırmaya gerek yok. Taşınma konusunda hiçbirşey resmi değil, eğer taşınacaksa ki bu konuda pozitif hiçbir açıklama yapılmadı, 5 senedir Bomontideki kampüsü bitirememiş bir kuruluşun şilede kampüsü kısa sürede bitirmesini beklemeyin derim ben. (M.S.G.S.Ü M.F M.B 2003 Giriş ) |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
karainci kardeşime,
mimar sinanın şileye gitmeyeceğini,haberin yanlış bilgilendirme olduğunu hocalardan duydum.şimdi isim vermek doğru olmayabilir.ondan birşey demiyorum.ama rektörün bu haberi yalanladığını söyledi hocalar.bu yüzden gitmiyoruz bir yere. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, ![]() MSGSÜ gibi kökleri sanat ve müzecilikte çok uzun bir geçmişe sahip bir üniversitenin, doğduğu ve etkin olarak varlığını sağlayan İstanbul merkezden kopmayacağını ve daha sağlıklı bir kurumlaşmayı, daha etkin olarak megapol ölçeğinde sürdüreceğini öğrenmek sevindirici. Böyle kurumların şehrin hafızasındaki saygın ve kültürel yerini terketmesi yanlış başka ugulamaların da önünü açar niteliği olurdu kuşkusuz. Ve MSGSÜ'nin Cumhuriyet dönemi eğitimindeki yeri ve ağırlığı tartışılmaz; her zaman cumhuriyetin varlık ilkelerini de en ön saflarda savunmuş bir camia olarak gurur duyacakları pek çok aktivitenin de öncüleri olmuşlardır. Bu bağlamda, kurumun ve öğrencilerinin içinde bulundukları sıkışık durumdan ve Bomonti binasının kısa zamanda tamamlanması adına gerekli finansanın da onlara en kısa sürede ulaşmasını diliyorum. Böyle köklü bir kurum, çağdaş bir eğitim verebilecek konforlara da kavuşturulmalıdır, devletin desteğiyle veya bir özel sponsorun sağlayacağı olanaklarla. İyi haberlerini duymak umuduyla, İyi çalışmalar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|