|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
![]() |
MSGSÜ nün Şile'ye taşınmayağını söylemeye gerek yok...
Fakat Bomonti Binasının bir an önce bitirilmesi gerekmekte, ayrıca Fındıklı çevresinde bazı ek binalara ihtiyacı bulunmaktadır. Atölye, anfi ve etüd alanı eksikliği çekilmektedir. Mevcut binanın tekrar organizasyona ihtiyacı vardır. Yüz yılı aşkın süredir eğitim veren bir kurum olarak önümüzdeki yüzyıllara hazırlanması ve yeniden yapılandırma için gerekli kaynağı fazlası ile haketmiştir. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bir arkadaşımzın dedii gibi Mimar Sinan öğrencilerini kaybeder.Akademiden günümüze kadar Mimar Sinan bulunduğu yerle özdeşleşmiş,güzel sanatlar denince eşi bulunmaz sanatsal mekanıyla konumuyla akıllarda iz bırakmıştır.Öğrencilerin tercih etmesindki faktörerin biriside insanın sanatsal dürtülerini depreştirebilen o güzel konumudur.Başarı talebe bakar.Böle birşeyin sözkonusu olması durumunda öğrencilerin talepte bulunması söz konusu deildir.Bundan ötürü de bu okuldan başarı beklenemez.Geçmiş tarihindeki zenginlikleri tarihe gömer gider.OKULUMUZUN TAŞINMASINA KARŞIYIZ öle değil mi arkadaşlar???
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'ne, İTÜ ve ODTÜ gibi okulları bilerek ve isteyerek ölü tercih olarak yazmış biri olarak şunları söylemek istiyorum;
M.S.G.S.Ü'nün taşınmayacağı resmi olarakta açıklanmıştır bunun üstüne daha fazla konuşmaya gerek yok. Ama bu forumda ve başka yerlede gayet nitelikli ve düşünebilen insanların yazdıkları bazı şeyler beni hayal kırıklığına uğrattı. Mimar Sinan taşınmamalı, taşınamaz, öğrenci kaybeder, ruhunu kaybeder vb. söylemler gerçekten acaba okulu mu istiyoruz binasını mı sorusunu kafamda canlandırdı. Eğer daha nitelikli sınıfları olacaksa, yararlanabileceğimiz daha çok laboratuvar, sosyal ve eğitsel tesis olacaksa, öğrenciler için gerekli olanaklar sağlanacaksa, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi istediği yerde bina yapıp istediği yere taşınabilir bence. Umarım çok sert konuşmamışımdır ama benim görüşüme göre Sanayi-i Nefise Mektebi Fındıklıda kurulmadı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversiteside Fındıklıda kalmak zorunda değildir. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Forum Üyesi
![]() |
rektörümüz resmi siteye açıklamasını yaptı. mimar sinan bir yere gitmiyor.
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
|