|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Mimar gözüyle gezilen şehirler
Arkadaşlar mimar gözüyle hangi şehirleri gezdiniz. Bu soruyu sormamın nedeni; gezmek istesem nerelere gidebilirm, hem şehirleri görmek mesleki anlamda da yaralı olur gibi geliyor. Yeni yerleri görerek ufkumu genişletebilirim diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İçel
Öğrenci
![]() |
bence mardini görmekle başlamalısın.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Ben olsam Nevşehir'le başlardım.Hatta orada da ilk Göreme(Maccan)'ye giderdim.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
bence tüm şehirler fakat illa bir yer istersen safranbolu neden olmasın?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Benim de gezmeyi görmeyi çok istediğim şehirlerin başında geliyor Saframbolu. Lisede yıllık ödevim için orasıyla ilgili araştırma yapmıştım. O günden sonra oraya hayranım. Özellikle evlerine.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
İstanbul diyerek başlayacağım. Bir çok mimari akımı yakalayabilirsin. Ama o kadar güzel şehirlerimiz varki... Bu yaz gezmek kısmet oldu..Balıkesir,ağrı,van,istanbul,...Ülkemiz gerçekten çok güzel
Her yeri gezmek ve görmek gerek bence. Paranı gezmeye harcamaya başlayacaksın yakında ve bundan da hiç pişman olmayacaksın.Umarım fakültemizde ilk dönem bir doğu gezisi yaparız ve hep beraber o güzellikleri görürüz...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Aslında evet kulüp işlerinde bunu da düşünmek lazım. Belirli zamanlarda geziler düzenleyebilir. Hatta insanlar kendi memleketini gezdirme fırsatı bile bulabilir. Ben Samsun'u gezdirmek isterdim ama şu günlerde fazlasıyla dağınık. Bir toparlanması lazım..
En son lumina tarafından düzenlendi : 27-08-2007 00:32 Nedeni: "bi" değil "bir" yazmaya dikkat edin |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Yine aynı noktaya çıkıyoruz galiba, topluluk kurmamız şart bence...Sürekli bir yerleri keşfetmek ,kendimizi gözlem yoluylada geliştirmemiz için bu topluluğu kurmamız ve bu tür faliyetlere acilen başlamamız gerekiyor...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bencede. Hatta başka değişik fikirlerde atılabilir ortaya. Mesala varmıdır bilmem ama mimarlar mutfağı diye bir oda hazırlayalım. Herkes elindeki dergileri, broşürleri, kullanılmayan materyalleri o odaya getirir. Sonra herkes bu odadan yararlanır. Benim burdan böyle konuşmam nekadar doğru bilmem ama öylesine bir fikir işte. Belkide vardır böyle birşey. Yoksada geliştirilebilir bir fikir.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Sadece Türkiye'yi gezmek yetmez diğer ülkeleri de görmek gerek. Siz nereye gitmek isterdiniz? Ben Fas derim. Eskiden Hindistan da derdim ama yerle bir oldu ,tusunami vurdu
![]() Okul erasmusla hangi ülkelere gönderiyor? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
Şu anda sadece Almanya'ya gönderiyor. Ben İspanya diyeceğim ardından da Japonya...Mimar mutfağı fikrine gelince fikir güzel ancak kendi kütüphanelerini o mutfağa açmak ister mi öğrenciler bilemem. Mesela benim kitaplarım ve dergilerim benim için çok kıymetli ancak yararlanmak isteyenlere her zaman verebilirim. Ama maket malzemeleri konulabilir o mutfağa...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
antakya tek kelime ile gezilmesi gereken bir mozaik müzesi var
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
mimar gözüyle gezilmesi gereken yerler
ben öncelikle istanbul derim.anadolu da kapadokya yöresinde özellikle ürgüp görülmeye değer.çünkü oradaki yapılarda doğal taş kaplama zorunluluğu vardır ve bu zorunluluk şehre mimari açıdan bir özellik kazandırmaktadır.(ürgüplü olduğum için demiyorum
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Kudüs, St.Petersburg, Paris, Venedik, Boston, Berlin, Hollanda kıyıları ve New York. Mimar gözü değil, gözleri çok sağlam, mimariye ilgi duyan birisi olarak tavsiyelerim.
Geniş bilgiyi netten bulabilirsiniz. En son st-archy tarafından düzenlendi : 27-09-2007 09:57 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Kudüs, duvarlar olmadan mimari bir eser olamayacağından, bir duvarın dahi ne kadar önemli olabileceğini anlamak, "Ağlama Duvarı," "Kudüs taşı" ve Mardin benzeri mimari yapısı için.
St.Petersburg, yaklaşık 300 yıl önce kurulan bu şehir, kurulması ile planlamasının hemen hemen aynı zamanlarda yapılmasıyla ortaya çıkan şehir planlaması ve Avrupa mimarlık tarihinin canlı ansiklopedisi olduğu için. Paris, dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olduğu ve sokaklarında sıkılmadan, sadece binalara bakarak günlerce dolaşılabildiği için. Venedik, fazladan birşeyler yazılmasına gerek olmadığı için. Boston, akıl almaz otoyol inşaatı için. Berlin, dünyayı ikiye bölen bir "duvara" evsahipliği yaptığı, nehrin ve kentin uyumu, yüzlerce önemli ve tarihi binası için. Hollanda kıyıları, insanoğlunun neler yapabileceğini görebilmek için. New York, gökdelen ormanının içinde dolaşmak için, görülebilir. En son st-archy tarafından düzenlendi : 29-09-2007 10:11 |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|