![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
İstek ve Yetenek: Mimarlığa Doğru İlk Adım
İstek ve Yetenek: Mimarlığa doğru ilk adım...
Bu konuyu bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamamaları için, mimarlığa ilgi duyan ya da ilgi duyacak olanlara kafalarındaki soruları yanıtlamak konusunda belki yardımcı olabiliriz düşüncesiyle açtım. Soru sormaya çekinenler veya ne soracağını bilemeyenleri kışkırtmak, onların bizden daha erken uyanmalarını sağlamak hepimizin görevi diye düşünüyorum. Yazmak isteyen herkese açık olduğunu söylememe gerek yok sanırm. Neler yazacağımı önce birkez daha kafamda toparlayayım sonra devam edeceğim. Ama söz sizde:... ...
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sözlükten...
www.tdk.gov.tr
İstek: 1 . Bir şeye duyulan eğilim, arzu, şevk: "Yanıma yaklaşan gölge, o eski şarkıyı gerçek bir istekle tekrarlıyordu."- Ç. Altan. 2 . Yerine getirilmesi başkasından istenilen şey, talep: "Bu adamın istekleri bitmiyor."- . 3 . dil bilgisi İstek ve niyet kavramı veren isteme kipi: "Göreyim, göresin, göre."- . 4 . ruh bilimi Belirli bir gereksinimi karşılayacağı düşünülen nesne veya duruma karşı duyulan özlem, arzu. Yetenek: 1 . Bir kimsenin bir şeyi anlama veya yapabilme niteliği, kabiliyet: "Gençleri yeteneklerine göre işe yöneltmeli."- . 2 . Bir duruma uyma konusunda organizmada bulunan ve doğuştan gelen güç, kapasite. 3 . eğitim bilimi Kişinin kalıtıma dayanan ve öğrenmesini çerçeveleyen sınır. 4 . eğitim bilimi Dışarıdan gelen etkiyi alabilme gücü.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimar olmayı istemenizin nedenlerini liste olarak...
Mimar olmayı istemenizin nedenlerini "öncelik sırasına" göre maddeler halinde listeleyerek yazabilir misiniz?
1- 2- 3- . . . . . Mimarlık alanında geçerli olabileceğini düşündüğünüz mevcut yetenekleriniz nelerdir? 1- 2- 3- . . . . Mimarlık alanında geçerli olduğunu öğrendiğiniz ve geliştirebileceğinizi düşündüğünüz yetenekleriniz nelerdir? 1- 2- 3- . . . .
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Elinizin altında
Günümüzde artık sizi çok güçlü kılan araçlar var.
İnternet gibi. Kararlılığınızı ve yeteneğinizi birçok kanaldan geliştirebilir ve konu ile ilgili yazışmalar ve tartışmalardan da yararlanabilirsiniz. Bir örnek vermek gerekirse: Mimarlık Eğitiminin Değişen ve Değişmeyen Yüzü ...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|