![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
DETAIL Dergisi Türkiye'de mimarlık öğrencileriyle buluşmak istiyor!
Merhaba,
DETAIL dergisine Türk mimarlık öğrencileri adına Türkiye'de daha ucuza satılabilmesi için mail göndermiştim. DETAIL Dergisi bana cevap yolladı ve dergiyi Türkiye'de Türk öğrencilerin neden almak istediklerini sordu? Onlara, Türkiye için indirim yapmaları için dayanak olarak neler gösterebilirim, neler önerebilirim? Not: DETAIL Dergisi, İngilizce ve Almanca dilleri beraber kullanılarak piyasaya sunuluyor ve arşiv niteliğinde saklanabilecek bir dergidir. Satış fiyatı 14,50€dur. DETAIL dergisinin web adresi; www.detail.de Önerileriniz için Lütfen, ugurstein@yahoo.com Teşekkürler Uğur Kaya İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Avrupa'daki satın alma gücü ile Türkiye'deki satın alma gücü arasındaki farkı.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba giant, ![]() Detail Dergisini Türkiye'deki kitapçılarda bulabildiğim zamanlarda almaya çalışmış biri olarak dergiyi beğenirim ve hatta masama en yakın yerlerden birinde dururlar. Sanırım lisan sıkıntınız yok ve benim görüşlerimi rahatlıkla dergiye ileteceksiniz.. ![]() Bu durumda Türkiye'de neden Detail almaktan memnun olduğumu şöyle açıklayabilirim: * Dergi güzel bir İngilizceyle hazırlanıyor ve takibi kolay... * Dünya'nın kayda değer projelerinin/yapılarının strüktürlerini detaylarıyla, güzel çizim ve fotoğraflarla yayınlıyorlar... * Malzeme bilgilerini ve kullanım gerekçelerini teknik yönleriyle anlatıyorlar... Örnek: lamine ahşapla büyük açıklıklar geçen strüktürlerde malzemenin yangına dayanıklılık, uzun ömür, büyük açıklıkları geçebilme, böcek, küf ve yosunlara karşı kazandırılmış yeni özellikler, ve benzeri şekilde geleneksel yöntemlerde görmeğe alıştığımız ahşabı yeni çağın malzemesi olarak şehir içi gibi yoğun yerleşimli ölçeklerde kullanıma kazandırılması gibi konuları ele alması... * Bir öğrencinin çok rahatlıkla anlayacağı bir yöntemle derlenmiş olması, dolayısıyla detayların geliştirilmeğe açık ve çok maksatlı kullanılabileceğinin anahtarını vermesi.. * Ve neticede üniversite kütüphaneleri için iyi bir kaynak olma özelliği.. İyi çalışmalar En son asteria tarafından düzenlendi : 19-09-2006 10:06. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Annual selected edition ...
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
detail
Detail dergisi benim için diğer dergilerden ayıran özelliği teknik çizim ve detay bazen nokta detay bilgisi verebilmesidir. Yalın ve net ifadelerle anlatılan çizimlerinden pek çok kez sunumlarımda yararlanmışımdır.
mimari de 1:1 düşünmeyi önemseten ifade ve projeleri her zaman ilgimi çekmiştir. Halen ofiste de elimizin altında yer almasını istedimiz dergilerdendir. Buna rağmen sürekli aldığımızı söyleyemem. Dergiyi 1991'den beri tanıyorum almancasını...O zamanlarda pahalıydı.şimdi de öyle. Inşaat sektörünün bu kadar aktif olduğu bir ülkede daha rahat ulaşılabilir olmalı ki, dergi ve okuyucu (teknik eleman) tanışabilmeli, bilgi alış verişi oluşturabilmeli. görüşlerim bunlar... Herkese iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
başka ülkelerdeki öğrenciler ya da en azından dergisini çıkarttıkları lisanlardaki ülkelerde insanlar detaili neden alıyorsa bizde o nedenlerle almak istiyoruz neden böyle bir şey sormuşlar ben pek anlayabilmiş değilim...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba angelic, Bunu, derginin kendi adına bir kamuoyu veya okuyucu profili araştırması fırsatı olarak değerlendirmek daha doğru. Yıllar önce yazmış olduğu bir inceleme haberinden dolayı Architectural Record'ın baş editörüne bir e-mail yazmış ve bir kaç şey sormuştum. Konuya getirdiği açıklıkla birlikte bana ek olarak kendisi de bir kaç soru yöneltmek gereğini duymuştu. Soruları genel olarak bir dergi için öğrenci profiline hitaben düşünülecek konular üzerine olmuştu fakat bunu derginin profesyonellere ulaştığı seviyenin korunması şartıyla düşünüldüğünün de altını çizmişti. Dergi yayıncılığında bu tür ilişkiler sürekli sorgulanarak yayın dinamikleri bölgesel ve niteliksel olarak araştırılır...Ben yadırgamıyorum ... nihayetinde bu biraz da ticari ciddiyeti olan bir konu. İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba
ben farklı bir açıdan bakmıştım.açıklamanızla daha doğru bilgilenmiş oldum teşekkür ederim ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|