![]() |
|
|||||||
| Lisans Eğitimi Lisans eğitimi sırasında yaşadığınız sorunlar, merak ettikleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Türkiye'de Mimarlık Eğitimi Sıralaması
Sizce Türkiye deki en iyi mimarlık okulu hangisi ilk 5 sıralamasını yapar mısınız?kriterler eğitim bazlı olacaktır.kampüs ve üniversite şartları dahil değildir.Size göre hangisi?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
türkiyede eğitim bazlı okul sıralaması mimarlık için yapılamaz bence. iyi hocalar var, iyi okul yok... iyi olanakları olan okullar var...ama olanaklar arz-talebe göre değerlendirildiğinden bir genelleme yapılamaz...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
...............türkiyede mimarlik egitimi veriliyor mu bunu asıl sorgulamak lazım.... mimarlık egitiminde türkiyede okul neresinde kalıyor ....
bence yeterli değil... bircok mimar ark. konuştugumuzda da türkiyede cogu ünv. yurt dışındaki egitimin cok gerisinde kalıyor... ama bu yurt dışındaki egitimi göz önüne alıp akredite olmak için çalışan türkiyeden sadece iki ünv. var. bir itü digeri uludag ünv. ........ durum böyle olunca sıralamak sacma olur bence.... ........ ama türkiyede şu durum var... şu an başarılı görünen ünv. var. sadece başarılı görünen... bu foruma herkes yazar şimdi odtü, itü, ytü, msü bunlar bence köklü ve cok sayıda ogrenci alan okullar oldugu icin görünen kısım kastettiğim kısımdalar... ........ 1985 ve 1990 lardan sonra mimarlık egitimi veren okullar arasında baktıgımda uludag ünv. göze carpıyor. şu an gündemde olan yarışmalarda da az sayıda mezun ogrencisi olmasına ragmen onların başarılarına şait oluyorum. ........ bir okulun başarısını gösteren ve onların türkiyede mimarlık egitiminde yerini gösteren archiprix yarışmalarında derecelere baktıgımızda uludag ünv. ilk üç dereceyi ve diger dereceleri paylaşamakta... ........ eger böyle bir sıralama yapılıyorsa bunları göz önüne almak gerek...... ................................................................................ ............................................. En son lumina tarafından düzenlendi : 09-05-2007 21:52. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
......... bence köklü ve başarıların devamı, hocaların kaliteli oldugu için,; İTÜ
........ 1998 de ilk mezunlarını vermesine ragmen kendinden cokca bahsettiren, İST. dışında bir ünv.başarılarıyla göz önünde olup takdir duyulan ULUDAG ÜNV. ........ bu dediğim değerlere binayen osmangazi ünv. ........ ilk beş dediğiniz için sanırım odtü ve ytü gelir.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
katılıyorum
ben msc ye katılıyorum son zamanlardaki mimarlık eğitimini tartışmak için böyle bir forum açtım zaten.insanlar sürekli İTÜ ODTÜ ve MSÜ yü önde görüyorlar ama aşağıdan gelen üniversiteler de var bu bakımdan uludağ üniversitesi benim de gözüme çarpıyor.osmangazi mesela kültür üniv. bunlar sağlam jenerasyonlar yetiştirmekte olan üniversiteler bu bakımdan da ortada bir karmaşa var herkesin listesi ve sıralamasın farklı olacaktır çünkü mimarlık kendisini sürekli yenileyebilen insanların işi.bu yenileme aynı zamanda okul bazında da gerçekleşmeli bunu da gerçekleştiren büyükler(itü vbs.)gibi küçük üniversiteler de var.
Sevgilerle.... En son lumina tarafından düzenlendi : 09-05-2007 21:52. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
istanbulda mimarlık okumak insanın kendini geliştirmesi açısından çok önemli. yapılan seminerler, konferanslar, bienaller, açılan öğrenci yarışmaları genelde istanbul üzerine. ama kişi bunlara yeterince katılmıyorsa katılsa da gerekli bilgi ve beceriyi alamamışsa (ki tasarım o kadar da öğretilecek kurallara dayanan birşey değil) o zaman pek bir farkı kalmaz diğer üniversitelerde okuyanlarla.
şimdi internet çağını göz önünde tutarsak kişi nerede olursa kendini geliştirebilir. okul şartlarında ise hocaların büyük katkısı oluyor. ama yine kişi kendini geliştirmek isterse... msc ve mim-arc-ık ın da dediği gibi istanbul dışında bölgelerde uludağ üniversitesi dikkat çekiyor. dokuz eylülde de iyi eğitimin olacağını düşünüyorum. istanbul içinde ise itü ve ytü. istanbul bilgi üniversitesini de eklemek gerekir.
"ölmek için mi yaşamak? yaşamak için mi ölmek?" Faruk Özgökçe En son lumina tarafından düzenlendi : 09-05-2007 21:55. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
|
akreditetoto
Mizah yapmak, eğlenmek için akreditetoto oynamak bir yol olabilir...
Ancak bu konunun uluslararası alanda bilimsel kriterleri olduğunu da bilmekte yarar var. Bizde de yeni yeni bu konuda ölçme bilgisinin kurumsallaşması için hazırlıklar başladı bile. http://www.mimarlarodasi.org.tr/mek/...=belge&RecID=7 Bu adrese bir göz atmanızda yarar olabilir. Akreditasyon süreci resmen başladıktan sonra ancak akkoyun karakoyun ortaya çıkabilir. Hani "Arşın ordaysa Halep burada" diye bir laf vardır. Hiiiiç belli olmaz. Bir anda sevinenler ve üzülenler yer değiştirebilir. Alıntı:
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Ben belki bir mimarlık öğrencisi olarak belki objektif bir gözle bakamam bu sıralamaya Selçuk Mimarlık 3. sınıftayım. Bizim gözümüzde hep Odtü İtü ..... Ben bir yıl boyunca Mimar Sinan a geçiş yapmak için çalıştım geçemedim ama bir şey farkettim bizim okuldaki hocaların ve eğitimiz ne kadar kaliteli olduğunu iyi ki de geçememişim
şöyle birşey keşfettim ki en iyi üniversitelere en yüksek öss puanlarıyla girip hiç başarılı olamayanların ama belki de zorla girip çok başarılı olanların başarılı olacağı bir bölüm yani eğitim ne kadar iyi olursa olsun kendini geliştirip de o ilk beş denilen üniversitedeki öğrencilerden çok daha iyi olanlar var .BÜTÜN HOCALARIMA ÜZERİMİZDEKİ EMEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM ..... En son lumina tarafından düzenlendi : 09-05-2007 21:55. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|